Maliyet hesaplamadan ekonomi yürütüyoruz

Kocaeli 21.10.2016 - 11:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Maliyet hesaplamadan ekonomi yürütüyoruz

TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanun Tasarısı üzerinde konuşma yaptı.

  Yaptığı konuşmada Tarhan “Halk iradesinin yok sayıldığı, adaletin, özgürlüklerin olmadığı, sanayicinin malına el konulduğu bir dönem yaşıyoruz. KHK’larla meclisin devre dışı bırakıldığı bu dönemde teşvik paketi mi konuşacağız?” dedi. EKONOMİYE KATKI SUNACAK TÜM YASALARA DESTEK VERDİK TBMM Sanayi Komisyonu’nda görüşülen yasa tasarılarını hatırlatarak, esnafın, sanayicinin, ticaretle uğraşan bir kişinin bile faydalanacağını düşündükleri her yasal düzenlemeye katkı sunduklarını ifade eden Tahsin Tarhan, bu yasa ile ilgili olarak da komisyon çalışmalarında gerekli katkıyı sunduklarını ve yasa tasarısına olumlu baktıklarını ifade etti. Tahsin Tarhan, getirilen düzenleme ile alacakların, tarımsal ürünlerin, fikri ve sınaî mülkiyete konu hakların, her türlü lisans ve ruhsatların, sarf malzemesinin, kira gelirleri ve kiracılık hakkının, stokların, ticari İşletme, plaka ve ticari hatların da rehin olarak gösterilebileceğini belirtti. BORÇ BÜYÜSÜN, İSTİKRAR YÜRÜSÜN Maliyet girdilerini düşürmenin önemine de işaret eden Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan şunları söyledi; “Eğer biz sadece finansı düşünürsek, maliyetleri hesaplamazsak hiçbir anlamı olmaz, sadece “Borç büyüsün, istikrar yürüsün.” deriz.  Bizim eğer bu ülkeye hizmetimiz olacaksa maliyetler üzerindeki çalışmaları yürütmemiz gerekiyor, girdileri tartışmamız gerekiyor. Navlun bedellerindeki vergileri, enerjideki vergileri, SSK, işveren payları yani üretimi artıracak yasalara çalışmamız gerekiyor. Özellikle enerjideki yüksek maliyetleri düşürmek gerekir. Doğalgazda ki ÖTV’yi, elektrikte TRT payını kaldırmadan, kayıp kaçak bedelini düşürmeden, asgari ücretteki vergi yükünü kaldırmadan, verdiğiniz teşvik’in bir faydası olmaz.”  
TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanun Tasarısı üzerinde konuşma yaptı.

 

Yaptığı konuşmada Tarhan “Halk iradesinin yok sayıldığı, adaletin, özgürlüklerin olmadığı, sanayicinin malına el konulduğu bir dönem yaşıyoruz. KHK’larla meclisin devre dışı bırakıldığı bu dönemde teşvik paketi mi konuşacağız?” dedi.

EKONOMİYE KATKI SUNACAK TÜM YASALARA DESTEK VERDİK

TBMM Sanayi Komisyonu’nda görüşülen yasa tasarılarını hatırlatarak, esnafın, sanayicinin, ticaretle uğraşan bir kişinin bile faydalanacağını düşündükleri her yasal düzenlemeye katkı sunduklarını ifade eden Tahsin Tarhan, bu yasa ile ilgili olarak da komisyon çalışmalarında gerekli katkıyı sunduklarını ve yasa tasarısına olumlu baktıklarını ifade etti. Tahsin Tarhan, getirilen düzenleme ile alacakların, tarımsal ürünlerin, fikri ve sınaî mülkiyete konu hakların, her türlü lisans ve ruhsatların, sarf malzemesinin, kira gelirleri ve kiracılık hakkının, stokların, ticari İşletme, plaka ve ticari hatların da rehin olarak gösterilebileceğini belirtti.

BORÇ BÜYÜSÜN, İSTİKRAR YÜRÜSÜN

Maliyet girdilerini düşürmenin önemine de işaret eden Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan şunları söyledi; “Eğer biz sadece finansı düşünürsek, maliyetleri hesaplamazsak hiçbir anlamı olmaz, sadece “Borç büyüsün, istikrar yürüsün.” deriz.  Bizim eğer bu ülkeye hizmetimiz olacaksa maliyetler üzerindeki çalışmaları yürütmemiz gerekiyor, girdileri tartışmamız gerekiyor. Navlun bedellerindeki vergileri, enerjideki vergileri, SSK, işveren payları yani üretimi artıracak yasalara çalışmamız gerekiyor. Özellikle enerjideki yüksek maliyetleri düşürmek gerekir. Doğalgazda ki ÖTV’yi, elektrikte TRT payını kaldırmadan, kayıp kaçak bedelini düşürmeden, asgari ücretteki vergi yükünü kaldırmadan, verdiğiniz teşvik’in bir faydası olmaz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.