“Milletimizden özür dileriz”

Siyaset 22.06.2021 - 13:00, Güncelleme: 22.06.2021 - 13:00
 

“Milletimizden özür dileriz”

Arapçeşme Mahallesi’nde Sandık Başkanları toplantısı gerçekleştiren AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı, toplantıda Türk Bayrağını ikramlar bulunan masaya sermişti. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından partiye her kesimden tepki yağarken AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya duruma açıklık getirerek kamuoyundan özür diledi.

Arapçeşme Mahallesi’nde Sandık Başkanları toplantısı gerçekleştiren AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı, toplantıda Türk Bayrağını ikramlar bulunan masaya sermişti. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından partiye her kesimden tepki yağmıştı. Tepkilerin ardından AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya duruma açıklık getirerek bir açıklama yaptı. Başkan Kaya açıklamasında “AK Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcılarımızın bir istişare toplantısında ortaya çıkan görüntü hakkında kamuoyuna açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur. Baştan belirtmek isteriz ki, söz konusu görüntü kesinlikle Türk Bayrağı üzerinde yemek yeme kastı taşımamakla birlikte, toplantı sırasında ikram edilen meyve tabaklarının dikkat etmeden, bilinçsizce Türk Bayrağı üzerine konulmasıyla ortaya çıkmıştır. Buna rağmen Bayrak sevgisi ve Bayrağa saygı konusunda sorgulanmayı dahi kabul etmediğimiz bir partinin temsilcileri olarak, söz konusu görüntü en çok bizleri üzmüştür. Dolayısıyla, durumun fark edilmesinin ardından söz konusu fotoğraf sosyal medya hesaplarından kaldırılmıştır” diyerek durumun fark edilmeden yapıldığını söyledi. HASSASİYETLERİ TAMAMEN SAYGIYLA KARŞILIYORUZ Sözlerine devam eden Başkan Kaya “Aziz Şehitlerimizin kanının simgesi, bağımsızlığımızın sembolü ve tartışmasız şekilde en önemli kutsalımız olan Ay-Yıldızlı Bayrağımız uğruna can vermeye hazır bir teşkilat mensupları olarak, Türk Bayrağımızı bugüne kadar en yüksek noktalara taşımak ve orada dalgalandırmak için mücadelemizi sürdüreceğimizi, yapılan eleştirileri ve hassasiyeti saygıyla karşılayarak, bu görüntüye sebebiyet verdiğimiz için Yüce Milletimizden özür dilediğimizi saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız” diyerek kamuoyundan özür diledi.
Arapçeşme Mahallesi’nde Sandık Başkanları toplantısı gerçekleştiren AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı, toplantıda Türk Bayrağını ikramlar bulunan masaya sermişti. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından partiye her kesimden tepki yağarken AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya duruma açıklık getirerek kamuoyundan özür diledi.

Arapçeşme Mahallesi’nde Sandık Başkanları toplantısı gerçekleştiren AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı, toplantıda Türk Bayrağını ikramlar bulunan masaya sermişti. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından partiye her kesimden tepki yağmıştı. Tepkilerin ardından AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya duruma açıklık getirerek bir açıklama yaptı. Başkan Kaya açıklamasında “AK Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcılarımızın bir istişare toplantısında ortaya çıkan görüntü hakkında kamuoyuna açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur. Baştan belirtmek isteriz ki, söz konusu görüntü kesinlikle Türk Bayrağı üzerinde yemek yeme kastı taşımamakla birlikte, toplantı sırasında ikram edilen meyve tabaklarının dikkat etmeden, bilinçsizce Türk Bayrağı üzerine konulmasıyla ortaya çıkmıştır. Buna rağmen Bayrak sevgisi ve Bayrağa saygı konusunda sorgulanmayı dahi kabul etmediğimiz bir partinin temsilcileri olarak, söz konusu görüntü en çok bizleri üzmüştür. Dolayısıyla, durumun fark edilmesinin ardından söz konusu fotoğraf sosyal medya hesaplarından kaldırılmıştır” diyerek durumun fark edilmeden yapıldığını söyledi.

HASSASİYETLERİ TAMAMEN SAYGIYLA KARŞILIYORUZ

Sözlerine devam eden Başkan Kaya “Aziz Şehitlerimizin kanının simgesi, bağımsızlığımızın sembolü ve tartışmasız şekilde en önemli kutsalımız olan Ay-Yıldızlı Bayrağımız uğruna can vermeye hazır bir teşkilat mensupları olarak, Türk Bayrağımızı bugüne kadar en yüksek noktalara taşımak ve orada dalgalandırmak için mücadelemizi sürdüreceğimizi, yapılan eleştirileri ve hassasiyeti saygıyla karşılayarak, bu görüntüye sebebiyet verdiğimiz için Yüce Milletimizden özür dilediğimizi saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız” diyerek kamuoyundan özür diledi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.