Onlara özel izin verildi!

Eğitim 23.01.2021 - 10:45, Güncelleme: 23.01.2021 - 10:45
 

Onlara özel izin verildi!

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF OLACAKLAR;

Kovid-19 salgını nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim-öğretim yılında en çok zorlananlar, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan 8 ve 12’inci sınıflar oldu. 8 ve 12’leri yakından ilgilendiren destekleme ve yetiştirme kursları ise yarıyıl tatilinde hafta içi ve hafta sonu olacak şekilde planlanabilecek. Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın izni ile kurslara katılan öğrencilere okul yönetimince bir belge düzenlenmesi halinde sorun çözülecek. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 yılında eğitim-öğretim yılının son zili çaldı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 8 ve 12'inci sınıflar için de yüz yüze eğitim başladı. Sınava hazırlanan yaklaşık 4 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Hafta içi ve hafta sonu yapılacak kurslara katılan öğrenciler, özel izinle sokağa çıkma yasaklarından muaf olacak. BELGE ALAN ÖĞRENCİLER SOKAĞA ÇIKIP OKULUNA GİDEBİLECEK Hürriyet Gazetesi yazarı Nuran Çakmakçı, bugünkü köşe yazısında 8 ve 12'nci sınıflar için tanınan muafiyeti köşesine taşıdı ve şunları yazdı: "Destekleme ve yetiştirme kursları yarıyıl tatilinde (25 Ocak-7 Şubat arasında) hafta içi veya hafta sonu olacak şekilde planlanabilecek. Hafta sonu yapılan sokağa çıkma kısıtlaması için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın izni ile kurslara katılan öğrencilere okul yönetimince bir belge düzenlenmesi halinde sorun çözülecek. Yani okulundan, kursa katıldığına yönelik belge alan öğrenciler sokağa çıkıp okuluna gidebilecek." NE OLMUŞTU? Milli Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlar için açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime 22 Ocak'ta geçileceğini duyurmuştu. Kurslarda, öğrencilerin ve kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek, bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek. Kurslarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere diğer kurallara titizlikle uyulacak.
HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF OLACAKLAR;

Kovid-19 salgını nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim-öğretim yılında en çok zorlananlar, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan 8 ve 12’inci sınıflar oldu. 8 ve 12’leri yakından ilgilendiren destekleme ve yetiştirme kursları ise yarıyıl tatilinde hafta içi ve hafta sonu olacak şekilde planlanabilecek. Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın izni ile kurslara katılan öğrencilere okul yönetimince bir belge düzenlenmesi halinde sorun çözülecek.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 yılında eğitim-öğretim yılının son zili çaldı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 8 ve 12'inci sınıflar için de yüz yüze eğitim başladı. Sınava hazırlanan yaklaşık 4 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Hafta içi ve hafta sonu yapılacak kurslara katılan öğrenciler, özel izinle sokağa çıkma yasaklarından muaf olacak.

BELGE ALAN ÖĞRENCİLER SOKAĞA ÇIKIP OKULUNA GİDEBİLECEK

Hürriyet Gazetesi yazarı Nuran Çakmakçı, bugünkü köşe yazısında 8 ve 12'nci sınıflar için tanınan muafiyeti köşesine taşıdı ve şunları yazdı: "Destekleme ve yetiştirme kursları yarıyıl tatilinde (25 Ocak-7 Şubat arasında) hafta içi veya hafta sonu olacak şekilde planlanabilecek. Hafta sonu yapılan sokağa çıkma kısıtlaması için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın izni ile kurslara katılan öğrencilere okul yönetimince bir belge düzenlenmesi halinde sorun çözülecek. Yani okulundan, kursa katıldığına yönelik belge alan öğrenciler sokağa çıkıp okuluna gidebilecek."

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlar için açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime 22 Ocak'ta geçileceğini duyurmuştu. Kurslarda, öğrencilerin ve kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek, bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek. Kurslarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere diğer kurallara titizlikle uyulacak.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.