Ormanya'ya bayramda ziyaretçi akını

Gündem 13.04.2024 - 18:19, Güncelleme: 13.04.2024 - 18:19
 

Ormanya'ya bayramda ziyaretçi akını

Kocaeli'deki doğal yaşam parkı Ormanya, Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Aşırı ilgi nedeniyle D-100 Karayolu Adapazarı istikameti Ormanya mevkiinde trafik kilitlendi, vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en iddialı projelerinden Ormanya Doğal Yaşam Parkı,  bayramda tatilcilerin ilgi odağı oldu. Ramazan bayramının 9 gün olması sebebiyle Ormanya her bayram olduğu gibi bu bayram da ziyaretçi rekoru yaşadı. Binlerce kişi ormanyayı ziyaret edebilmek için sabahın erken saatlerinde yola düştü.  250 BİNİ GEÇMESİ BEKLENİYOR Kartepe'de yaklaşık 2 bin dönümlük alanda kurulu, Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya, kamp ve piknik alanlarıyla Ramazan Bayramı tatilini doğayla iç içe değerlendirmek isteyenleri misafir ediyor. Ziyaretçiler, yaban yaşam alanında yaban hayatını gözlemleme imkanı bulan, 26 kilometrelik doğa parkurunda yürüyüş yapıp bisiklet kullanabiliyor. Ayrıca fora, kelebek ve kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirebilen ziyaretçiler, alandaki 7 doğal gölette biyoçeşitliliği inceleme fırsatı bulabiliyor. İlkbaharın gelmesiyle zengin bitki örtüsünün karşıladığı ziyaretçiler, Kocaeli'ye ait endemik türleri görme deneyimi de yaşıyor. Ziyaretçiler ayrıca 52 türde 829 hayvana ev sahipliği yapan doğal yaşam parkında, kuşlar başta olmak üzere pek çok canlı türünü gözlemleyip doğanın içinde unutulmaz anlar da yaşayabiliyor. İstanbul, Bursa ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım güzergahı üzerinde yer almasıyla tatilcilerin gözde rotaları arasına giren Ormanya'nIn günlük ortalama ziyaretçi sayısı, 15-20 bin. Bu sayının 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 250 binden fazla ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.
Kocaeli'deki doğal yaşam parkı Ormanya, Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Aşırı ilgi nedeniyle D-100 Karayolu Adapazarı istikameti Ormanya mevkiinde trafik kilitlendi, vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en iddialı projelerinden Ormanya Doğal Yaşam Parkı,  bayramda tatilcilerin ilgi odağı oldu. Ramazan bayramının 9 gün olması sebebiyle Ormanya her bayram olduğu gibi bu bayram da ziyaretçi rekoru yaşadı. Binlerce kişi ormanyayı ziyaret edebilmek için sabahın erken saatlerinde yola düştü. 

250 BİNİ GEÇMESİ BEKLENİYOR

Kartepe'de yaklaşık 2 bin dönümlük alanda kurulu, Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya, kamp ve piknik alanlarıyla Ramazan Bayramı tatilini doğayla iç içe değerlendirmek isteyenleri misafir ediyor. Ziyaretçiler, yaban yaşam alanında yaban hayatını gözlemleme imkanı bulan, 26 kilometrelik doğa parkurunda yürüyüş yapıp bisiklet kullanabiliyor. Ayrıca fora, kelebek ve kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirebilen ziyaretçiler, alandaki 7 doğal gölette biyoçeşitliliği inceleme fırsatı bulabiliyor. İlkbaharın gelmesiyle zengin bitki örtüsünün karşıladığı ziyaretçiler, Kocaeli'ye ait endemik türleri görme deneyimi de yaşıyor. Ziyaretçiler ayrıca 52 türde 829 hayvana ev sahipliği yapan doğal yaşam parkında, kuşlar başta olmak üzere pek çok canlı türünü gözlemleyip doğanın içinde unutulmaz anlar da yaşayabiliyor. İstanbul, Bursa ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım güzergahı üzerinde yer almasıyla tatilcilerin gözde rotaları arasına giren Ormanya'nIn günlük ortalama ziyaretçi sayısı, 15-20 bin. Bu sayının 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 250 binden fazla ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.