ŞEHİT NUMAN DEDE ADINA KUR’AN KURSU!

Gebze 13.01.2023 - 11:11, Güncelleme: 13.01.2023 - 11:11
 

ŞEHİT NUMAN DEDE ADINA KUR’AN KURSU!

Gebze’nin ilk şehidi Numan Dede adının verildiği Diyanet Gençlik merkezi ve Kuran Kursu törenle açıldı. Küçük çocuklar için Kur’an Kursu olacak merkezi üniversite öğrencileri de gençlik merkezi olarak kullanacak.

Hacı Halil Mahallesi Palgaz arkasında yapılan açılışa; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gebze Müftüsü Mahmut Çakır, Gebze eski Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda Gebzeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Süleyman Çağıl’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile devam etti. Gebze Müftüsü Mahmut Çakır konuşmasında, Kuran kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Yarınlarımı emanet edeceğimiz çocuklarımıza ve gençlerimizi Kuran ahlakı ile yetiştirmemiz gerekiyor. Burasının yapımında büyük emeği olan Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan da merkezin; küçük çocukların eğitim alacağı bir Kur’an Kursu ve gençlerin faydalanabileceği bir gençlik merkezi olduğunu ifade ederek, yapımına katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de bir neslin manevi ihtiyaçlarının 4-6 yaş arasında belirlendiğine dikkat çekerek, merkezin bölgemize hayırlı olmasını diledi. Kalbi mühürlenmiş bir takım çevrelerin Türkiye’de 4-6 yaş çocuklara kafayı taktığını da ifade eden Büyükgöz, “Tekrar 15 yılın hesaplaşmasının peşindeler ama buna müsaade etmemeliyiz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak da 4-6 yaş grubu kız çocuklarına Kur’an Kursu olarak hizmet verecek olan merkezin aynı zamanda Gebze Teknik Üniversitesinde okuyan kız çocukları için de gençlik merkezi olacağını hatırlatarak, “Allah yapımına katkı sunan ve yardım eden herkesten razı olsun” dedi. Şehit Numan Dede ile aynı zamanda ortaokulda sınıf arkadaşı olduğunu da ifade eden Çakmak; “O dönem de yiğit ve kabına sığmayan bir delikanlıydı, isminin böyle bir yere verilmesi bizi de son derece mutlu etti” dedi. Gebze Kaymakamı M. Ali Özyiğit ise çocuklarda kişilik kazanma döneminin 3 yaşında başladığına dikkat çekerek, “7 yaşına kadar çocuklarımıza ne verdiysek ülkemizin geleceği de öyle şekillenecektir. Bu milletin geleceğini asla hiç kimseye heba ettirmeyiz. Bu merkezin yapımına katkı sunan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Öğrencilerin gösterilenin ardından Gebze eski Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı duanın ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra binayı gezen davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 5 kat üzerine ve yaklaşık 2 bin 800 metre kapalı alanı olan binanın gençlik merkezi ve Kur’an Kursu olarak birlikte kullanılacağı ifade edildi.  (Mustafa Arslan)
Gebze’nin ilk şehidi Numan Dede adının verildiği Diyanet Gençlik merkezi ve Kuran Kursu törenle açıldı. Küçük çocuklar için Kur’an Kursu olacak merkezi üniversite öğrencileri de gençlik merkezi olarak kullanacak.

Hacı Halil Mahallesi Palgaz arkasında yapılan açılışa; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gebze Müftüsü Mahmut Çakır, Gebze eski Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Süleyman Çağıl’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile devam etti. Gebze Müftüsü Mahmut Çakır konuşmasında, Kuran kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Yarınlarımı emanet edeceğimiz çocuklarımıza ve gençlerimizi Kuran ahlakı ile yetiştirmemiz gerekiyor. Burasının yapımında büyük emeği olan Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan da merkezin; küçük çocukların eğitim alacağı bir Kur’an Kursu ve gençlerin faydalanabileceği bir gençlik merkezi olduğunu ifade ederek, yapımına katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de bir neslin manevi ihtiyaçlarının 4-6 yaş arasında belirlendiğine dikkat çekerek, merkezin bölgemize hayırlı olmasını diledi. Kalbi mühürlenmiş bir takım çevrelerin Türkiye’de 4-6 yaş çocuklara kafayı taktığını da ifade eden Büyükgöz, “Tekrar 15 yılın hesaplaşmasının peşindeler ama buna müsaade etmemeliyiz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak da 4-6 yaş grubu kız çocuklarına Kur’an Kursu olarak hizmet verecek olan merkezin aynı zamanda Gebze Teknik Üniversitesinde okuyan kız çocukları için de gençlik merkezi olacağını hatırlatarak, “Allah yapımına katkı sunan ve yardım eden herkesten razı olsun” dedi. Şehit Numan Dede ile aynı zamanda ortaokulda sınıf arkadaşı olduğunu da ifade eden Çakmak; “O dönem de yiğit ve kabına sığmayan bir delikanlıydı, isminin böyle bir yere verilmesi bizi de son derece mutlu etti” dedi.

Gebze Kaymakamı M. Ali Özyiğit ise çocuklarda kişilik kazanma döneminin 3 yaşında başladığına dikkat çekerek, “7 yaşına kadar çocuklarımıza ne verdiysek ülkemizin geleceği de öyle şekillenecektir. Bu milletin geleceğini asla hiç kimseye heba ettirmeyiz. Bu merkezin yapımına katkı sunan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin gösterilenin ardından Gebze eski Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı duanın ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra binayı gezen davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

5 kat üzerine ve yaklaşık 2 bin 800 metre kapalı alanı olan binanın gençlik merkezi ve Kur’an Kursu olarak birlikte kullanılacağı ifade edildi.  (Mustafa Arslan)

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.