Sisteme gir, aynı gün aşını ol!

Sağlık 17.06.2021 - 10:02, Güncelleme: 17.06.2021 - 10:02
 

Sisteme gir, aynı gün aşını ol!

Nüfusun 3 katı kadar aşı tedariki sonrası başlatılan etkin ve hızlı aşılama sürecinde 40 milyon doza dayandık. Randevusunu alanın aynı gün aşı olabileceği yeni aşamada hedef en erken tarihte kitle bağışıklığına ulaşmak. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs aşılama süreciyle ilgili yaptığı açıklama ve uzman isimlerin son dakika değerlendirmeleri

Koronavirüsle mücadelesini güçlü sağlık altyapısıyla dünyaya parmak ısırtacak şekilde sürdüren Türkiye nüfusunun 3 katı kadar aşı tedariki sonrası başlattığı etkin ve hızlı aşılama sürecinde de rekor üstüne rekor kırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni süreçte SGK kaydı olan tüm çalışanların, 40 yaş ve üstü ile yeni meslek gruplarının aşılamaya dahil edildiği müjdesini vermişti. SON DAKİKA 40 MİLYONA DAYANDI Daha sonra her gün aşılama miktarını katlayarak artıran Türkiye ilk önce 500 bin, önceki akşam da 1 milyon hedefini geçti. Sağlık Bakanlığı'nın 'covid19asi.saglik.gov.tr' adresinde yer alan anlık verilere göre, dün akşam saatlerinde uygulanan aşı miktarı 40 milyona dayandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada günlük aşılama sayısını daha da artıracak yeni bir müjde verdi. Bakan Koca "Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" mesajını paylaştı. Hedef günde yapılabilecek en yüksek aşılama miktarına ulaşarak toplumsal bağışıklığa olabilecek en erken tarihte ulaşmak. DÜĞÜNLERDE YEMEK VE İKRAM YASAĞI KALKTI Kovid-19 tedbirleri kapsamında 1 Haziran'da başlayan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabında nikah törenleri ve düğünlere ilişkin yiyecekiçecek ikramı ile azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalar sona erdi. Kapalı alanlarda yapılacak nikah merasimi ve düğünlerde kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacak. Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 1 Temmuz'dan sonra izin verilecek.
Nüfusun 3 katı kadar aşı tedariki sonrası başlatılan etkin ve hızlı aşılama sürecinde 40 milyon doza dayandık. Randevusunu alanın aynı gün aşı olabileceği yeni aşamada hedef en erken tarihte kitle bağışıklığına ulaşmak. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs aşılama süreciyle ilgili yaptığı açıklama ve uzman isimlerin son dakika değerlendirmeleri

Koronavirüsle mücadelesini güçlü sağlık altyapısıyla dünyaya parmak ısırtacak şekilde sürdüren Türkiye nüfusunun 3 katı kadar aşı tedariki sonrası başlattığı etkin ve hızlı aşılama sürecinde de rekor üstüne rekor kırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni süreçte SGK kaydı olan tüm çalışanların, 40 yaş ve üstü ile yeni meslek gruplarının aşılamaya dahil edildiği müjdesini vermişti.

SON DAKİKA 40 MİLYONA DAYANDI

Daha sonra her gün aşılama miktarını katlayarak artıran Türkiye ilk önce 500 bin, önceki akşam da 1 milyon hedefini geçti. Sağlık Bakanlığı'nın 'covid19asi.saglik.gov.tr' adresinde yer alan anlık verilere göre, dün akşam saatlerinde uygulanan aşı miktarı 40 milyona dayandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada günlük aşılama sayısını daha da artıracak yeni bir müjde verdi. Bakan Koca "Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" mesajını paylaştı. Hedef günde yapılabilecek en yüksek aşılama miktarına ulaşarak toplumsal bağışıklığa olabilecek en erken tarihte ulaşmak.

DÜĞÜNLERDE YEMEK VE İKRAM YASAĞI KALKTI

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 1 Haziran'da başlayan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabında nikah törenleri ve düğünlere ilişkin yiyecekiçecek ikramı ile azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalar sona erdi. Kapalı alanlarda yapılacak nikah merasimi ve düğünlerde kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacak. Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 1 Temmuz'dan sonra izin verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.