“SİYASETİN DİLİ BARIŞ DİLİ OLMALI”

Darıca 10.05.2023 - 12:24, Güncelleme: 10.05.2023 - 12:24
 

“SİYASETİN DİLİ BARIŞ DİLİ OLMALI”

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Hedef TV’de gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Çayır, Türkiye’de siyasetin dilinin mutlaka barış dili olması gerektiğine dikkat çekti.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Hedef TV’de Necdet Narin’in sunduğu “Kırmızı Masa” programına konuk oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Çayır, Türkiye’de siyasetin dilinin ayrıştırmak yerine barış dili kullanması gerektiğine dikkat çekti. Birçok konuda soruları cevaplayan Çayır, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili olarak; “Ankara’nın göbeğinde ülkü ocakları eski genel başkanı öldürülmüş ve kimseden ses çıkmıyor. Ben konuşmaya başlayınca birileri ses verdi ve konuşmaya başladı. Devletin görevi asıl emri verenin kim olduğunu bulmak olmalıdır. Muhsin Yazıcıoğlu suikastı olduğu gibi Sinan Ateş cinayetinin de takipçisi olacağım” dedi. Erzurum’da yaşayan taş atma olayını da değerlendiren Çayır; “Bırakın demokratik ortamda herkes fikrini söylesin, demokrasi zaten başkalarına tahammüldür. Yıllarca içeride yatmış biri olarak siyasetin bu kirli oyununa gelmeyin. Bu siyasetin ortadan kalkması lazım. Türkiye’de bu siyaset her şeyi kirletti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ‘Komşularınızla iyi geçinin, seçim gider komşularınızla baş-başa kalırsınız’ demişti. Biz de bunu söylüyoruz. İçişleri bakanının seçimleri darbe olarak nitelemesini de ilkel, saçma ve kendisini kurtarmaya yönelik görüyorum.”  Dedi. Seçimlerin eşit şartlarda yapılmadığını da söyleyen Çayır; “Seçim eşit şartlarda yapılmıyor. Bir tarafta 2 milyon hazineden alan AK Parti var, biz de Muhsin Başkan döneminde olduğu gibi kendi imkanlarımızla bu işi götürmeye çalışıyoruz. Siyaset git gide zenginlerin yapacağı iş haline geldi. Siyaseti parası olmayan birilerinin de yapması gerekir. Bu çok korkutucu ve tehlikeli bir şey, seçimlerin adil olduğunu asla söyleyemem” dedi. Çayır, program sonrası Marmara Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Nihat Yıldırım ile de bir süre sohbet etti. Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Remzi Çayır’ı yakından tanımaktan mutlu olduğunu söyledi ve başarılar diledi.
Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Hedef TV’de gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Çayır, Türkiye’de siyasetin dilinin mutlaka barış dili olması gerektiğine dikkat çekti.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Hedef TV’de Necdet Narin’in sunduğu “Kırmızı Masa” programına konuk oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Çayır, Türkiye’de siyasetin dilinin ayrıştırmak yerine barış dili kullanması gerektiğine dikkat çekti. Birçok konuda soruları cevaplayan Çayır, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili olarak; “Ankara’nın göbeğinde ülkü ocakları eski genel başkanı öldürülmüş ve kimseden ses çıkmıyor. Ben konuşmaya başlayınca birileri ses verdi ve konuşmaya başladı. Devletin görevi asıl emri verenin kim olduğunu bulmak olmalıdır. Muhsin Yazıcıoğlu suikastı olduğu gibi Sinan Ateş cinayetinin de takipçisi olacağım” dedi.

Erzurum’da yaşayan taş atma olayını da değerlendiren Çayır; “Bırakın demokratik ortamda herkes fikrini söylesin, demokrasi zaten başkalarına tahammüldür. Yıllarca içeride yatmış biri olarak siyasetin bu kirli oyununa gelmeyin. Bu siyasetin ortadan kalkması lazım. Türkiye’de bu siyaset her şeyi kirletti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ‘Komşularınızla iyi geçinin, seçim gider komşularınızla baş-başa kalırsınız’ demişti. Biz de bunu söylüyoruz. İçişleri bakanının seçimleri darbe olarak nitelemesini de ilkel, saçma ve kendisini kurtarmaya yönelik görüyorum.”  Dedi.

Seçimlerin eşit şartlarda yapılmadığını da söyleyen Çayır; “Seçim eşit şartlarda yapılmıyor. Bir tarafta 2 milyon hazineden alan AK Parti var, biz de Muhsin Başkan döneminde olduğu gibi kendi imkanlarımızla bu işi götürmeye çalışıyoruz. Siyaset git gide zenginlerin yapacağı iş haline geldi. Siyaseti parası olmayan birilerinin de yapması gerekir. Bu çok korkutucu ve tehlikeli bir şey, seçimlerin adil olduğunu asla söyleyemem” dedi. Çayır, program sonrası Marmara Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Nihat Yıldırım ile de bir süre sohbet etti. Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Remzi Çayır’ı yakından tanımaktan mutlu olduğunu söyledi ve başarılar diledi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.