“Tamam, HDP’yi kapatın, bu sefer de 15 milyon oy alacağız”

Siyaset 19.03.2021 - 13:25, Güncelleme: 19.03.2021 - 13:27
 

“Tamam, HDP’yi kapatın, bu sefer de 15 milyon oy alacağız”

“Tamam, HDP’yi kapatın, bu sefer de 15 milyon oy alacağız”

Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Akgül şok bir paylaşıma imza attı. Akgül HDP’nin kapatılması tartışmalarına katılarak, “Şimdi HDP’yi kapatalım diyorlar. Tamam kapatın. Bu sefer de 15 Milyon oy alacağız” paylaşımında bulundu. Tekgül, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianame ile Türkiye’de 13 yılın ardından ilk kez bir siyasi parti hakkında kapatılması istemiyle dava açıldı. Son iki iddianamesinde 2007’de DTP’nin, 2008’de de AK Parti’nin kapatılmasını isteyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 yıl sonra bu kez HDP için aynı talepte bulundu. HDP’nin kapatılması davasında Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Akgül şok bir paylaşıma imza attı. 15 MİLYON OY ALACAĞIZ Sosyal medya hesabı üzerinden HDP’nin kapatılması davası ile ilgili Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Akgül, “HEP kapatıldı 2 milyon oy aldı. DEP kapatıldı yerinde HADEP kuruldu 3 milyon oy aldı. HADEP kapatıldı yerine DEHAP kuruldu 5 milyon oy aldı. DEHAP kapatıldı yerinde DTP kuruldu 5 buçuk milyon oy aldı. DTP kapatıldı yerinde BDP kuruldu sonra HDP kuruldu H6 buçuk milyon oy aldı. Şimdi HDP’yi kapatalım diyorlar. Tamam, kapatın. Bu sefer de 15 milyon oy alacağız” paylaşımda bulundu. Akgül’ün paylaşımı ‘Dilovası’nda Saadet-HDP ittifakı mı var’ sorularını akıllara getirdi. Turan Tekgül, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde kendisi ile birlikte 9 kişi sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
“Tamam, HDP’yi kapatın, bu sefer de 15 milyon oy alacağız”

Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Akgül şok bir paylaşıma imza attı. Akgül HDP’nin kapatılması tartışmalarına katılarak, “Şimdi HDP’yi kapatalım diyorlar. Tamam kapatın. Bu sefer de 15 Milyon oy alacağız” paylaşımında bulundu. Tekgül, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianame ile Türkiye’de 13 yılın ardından ilk kez bir siyasi parti hakkında kapatılması istemiyle dava açıldı. Son iki iddianamesinde 2007’de DTP’nin, 2008’de de AK Parti’nin kapatılmasını isteyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 yıl sonra bu kez HDP için aynı talepte bulundu. HDP’nin kapatılması davasında Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Akgül şok bir paylaşıma imza attı.

15 MİLYON OY ALACAĞIZ

Sosyal medya hesabı üzerinden HDP’nin kapatılması davası ile ilgili Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Akgül, “HEP kapatıldı 2 milyon oy aldı. DEP kapatıldı yerinde HADEP kuruldu 3 milyon oy aldı. HADEP kapatıldı yerine DEHAP kuruldu 5 milyon oy aldı. DEHAP kapatıldı yerinde DTP kuruldu 5 buçuk milyon oy aldı. DTP kapatıldı yerinde BDP kuruldu sonra HDP kuruldu H6 buçuk milyon oy aldı. Şimdi HDP’yi kapatalım diyorlar. Tamam, kapatın. Bu sefer de 15 milyon oy alacağız” paylaşımda bulundu. Akgül’ün paylaşımı ‘Dilovası’nda Saadet-HDP ittifakı mı var’ sorularını akıllara getirdi.

Turan Tekgül, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde kendisi ile birlikte 9 kişi sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.