“Topyekûn mücadele edeceğiz”

Gündem 19.03.2021 - 17:45, Güncelleme: 20.03.2021 - 09:23
 

“Topyekûn mücadele edeceğiz”

“Topyekûn mücadele edeceğiz”

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında İlçemizdeki Covid -19 vaka sayıları ve vakaların azaltılması için alınacak tedbirlerin ele alındığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Gebze Ticaret Odası Meclis salonunda yapılan toplantıya Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Kamu Kurum Ce Kuruluşları Müdürleri ile Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi katıldı. Kaymakam Mustafa Güler, alınan tedbirlere rağmen vaka sayılarındaki artışın devam ettiğini, aşılama faaliyetlerine hassasiyetle devam edileceğini belirterek yaptığı konuşmasında; “Bu süreç sadece sağlık personelinden beklenecek, onların omuzlarından yürüyecek bir görev değil. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu sürece destek vermesi, katkı sunması gerekir. Bu bir afet, milli mücadelede dün olduğu gibi bugün de bu pandemi sürecinde topyekûn mücadele edeceğiz. Kaymakamlığımızın öncülüğünde kurumlar olarak rehberlik edeceğiz. Tedbirlere uyulması hususunda uyaracağız,  ikaz edeceğiz, ihtar edeceğiz kurallara uymamakta direnen olursa gerekli müeyyideyi uygulamaktan geri durmayacağız.” “İŞİ SIKI TUTACAĞIZ” “Denetimlerde farkındalık oluşturma bilinçlendirme noktasında yoğunlaşacağız (HES Kodu- Ateş Ölçümü, Maske- Mesafe –Temizlik).  Yeni dinamik denetim sürecinin temel usul ve esasları özellikle kapalı alanlarda “oturma düzeni planı”, “HES kodu” kontrolü ve “%50 kapasite” ile müşteri kabulüne riayet edilip edilmediği denetlenmesidir. Vaka sayılarının düşürülmesi amacıyla sürekli kesintisiz planlı denetimler uygulamaya konulmuştur.  Denetimlerimizi programlı bir şekilde planlamalı ve aynı saatlerde, aynı yerlerde bulunmamalıyız. Oluşturulan denetim ekipleri günün belirli saatlerinde 08:00 ile 21:00 arası denetimleri sürekli yapmalı. İlçe müdür ve yardımcıları, Belediye Başkan ve yardımcıları, odalarımızın başkanları, emniyet ve jandarma personelleriyle, kamu görevlileriyle birlikte denetimlere devam edecek ve işi sıkı tutacağız” dedi. SARI’DAN YATAK DOLUM BİLGİSİ VERİLDİ İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu’nun yapmış olduğu sunumun ardından Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı’nın Hastane yatak ve yoğun bakım doluluk oranları ile ilgili bilgilendirmede bulundular. İSDEM sorumlusu Dr. Fatih Demirci’nin Denetim sayıları ve İSDEM üzerinden veri girişi ile ilgili yapmış olduğu sunum sonrasında toplantı sona ermiştir.
“Topyekûn mücadele edeceğiz”

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında İlçemizdeki Covid -19 vaka sayıları ve vakaların azaltılması için alınacak tedbirlerin ele alındığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Gebze Ticaret Odası Meclis salonunda yapılan toplantıya Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Kamu Kurum Ce Kuruluşları Müdürleri ile Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi katıldı. Kaymakam Mustafa Güler, alınan tedbirlere rağmen vaka sayılarındaki artışın devam ettiğini, aşılama faaliyetlerine hassasiyetle devam edileceğini belirterek yaptığı konuşmasında; “Bu süreç sadece sağlık personelinden beklenecek, onların omuzlarından yürüyecek bir görev değil. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu sürece destek vermesi, katkı sunması gerekir. Bu bir afet, milli mücadelede dün olduğu gibi bugün de bu pandemi sürecinde topyekûn mücadele edeceğiz. Kaymakamlığımızın öncülüğünde kurumlar olarak rehberlik edeceğiz. Tedbirlere uyulması hususunda uyaracağız,  ikaz edeceğiz, ihtar edeceğiz kurallara uymamakta direnen olursa gerekli müeyyideyi uygulamaktan geri durmayacağız.”

“İŞİ SIKI TUTACAĞIZ”

“Denetimlerde farkındalık oluşturma bilinçlendirme noktasında yoğunlaşacağız (HES Kodu- Ateş Ölçümü, Maske- Mesafe –Temizlik).  Yeni dinamik denetim sürecinin temel usul ve esasları özellikle kapalı alanlarda “oturma düzeni planı”, “HES kodu” kontrolü ve “%50 kapasite” ile müşteri kabulüne riayet edilip edilmediği denetlenmesidir. Vaka sayılarının düşürülmesi amacıyla sürekli kesintisiz planlı denetimler uygulamaya konulmuştur.  Denetimlerimizi programlı bir şekilde planlamalı ve aynı saatlerde, aynı yerlerde bulunmamalıyız. Oluşturulan denetim ekipleri günün belirli saatlerinde 08:00 ile 21:00 arası denetimleri sürekli yapmalı. İlçe müdür ve yardımcıları, Belediye Başkan ve yardımcıları, odalarımızın başkanları, emniyet ve jandarma personelleriyle, kamu görevlileriyle birlikte denetimlere devam edecek ve işi sıkı tutacağız” dedi.

SARI’DAN YATAK DOLUM BİLGİSİ VERİLDİ

İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu’nun yapmış olduğu sunumun ardından Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı’nın Hastane yatak ve yoğun bakım doluluk oranları ile ilgili bilgilendirmede bulundular. İSDEM sorumlusu Dr. Fatih Demirci’nin Denetim sayıları ve İSDEM üzerinden veri girişi ile ilgili yapmış olduğu sunum sonrasında toplantı sona ermiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.