19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Türkiye’nin itibarına zarar verilmek isteniyor”

Gündem 02.05.2024 - 17:03, Güncelleme: 02.05.2024 - 17:03
 

“Türkiye’nin itibarına zarar verilmek isteniyor”

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada FETÖ/PYD Terör Örgütünün, Türkiye’nin itibarına zarar vermek için organize suçlara karşı küresel girişim raporunda verilere dayanmayan suç endekslerine yer verildiğini söyledi.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir konuşma gerçekleştirdi. Tipioğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Siyasi istikrarsızlığın en önemli sonuçlarından olan organize suç örgütleri ve terördür. 21. Yüzyılın en önemli iki güvenlik problemi de budur. Küresel güçler, sömürgeci ve emperyaliste politikaları sonucunda ülkemizi çevreleyen Ortadoğu, Afrika ve Kafkasları bilerek ve kasten istikrarsızlaştırmıştır. Küresel güçler bu sayede sözde küresel liderliklerini sürdürmek istemektedirler. Bugün iki sınır komşumuz olan iki devlette de devlet otoritesi zaafa uğramış, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK/YPG Terör örgütü, küresel güçler tarafından desteklenmiş ve ülkemize karşı ülkemizi dizayn etmek için bir aparat olarak kullanılmaktadırlar. “ÜLKEMİZDEN FİRAR EDEN ŞAHISLARIN PARMAĞI VAR” Bu ülkelerle yaklaşık 2 bin kilometre sınırımızın olduğu hatırlardan çıkmamalıdır. Sadece bu ülkeler değil, Libya, Lübnan, Yemen, Mısır ve aynı zamanda Orta Asya ülkeleri Balkanlara ve Afrika’ya seyahat ettirilmeye çalışılan bir istikrarsızlık vardır. Örgütlü biçimde işlenen suçların tüm dünyada kazandığı ivme ve artış eğilimi neticesi ülkemizde de organize suçlarla mücadele, ülkemiz için de çok önemli ve öncelikli bir konu haline gelmiştir. Ülkemizin özellikle sınırı aşan organize suçlarla mücadele anlamında dünya ülkelerinde takdir edilmesine rağmen, organize suçlara karşı küresel girişim raporu ismi ile 2021 ve 2023 yılında yayınlanan suç endeksinde, ülkemizin suçla mücadelesi kasten zayıf gösterilmek istenmektedir. Özellikle söz konusu rapor incelendiğinde yapılan sıralama ve puanlamanın hiçbir istatistik ve somut bilgiye dayanmadığı, rapor içeriğinde suçla mücadelenin değerlendirilmesinden ziyade bir takım siyasi saikler ile hazırlandığı anlaşılmaktadır. Söz konusu raporun ülkemiz ile ilgili olan kısımlarının oluşturulmasında görev alan şahısların FETÖ/PYD Terör Örgütü kapsamında ülkemizden firar eden şahısların olması bunun en net kanıtıdır. “ŞAHISLARIN YAKALANMASI DEVLETİN HAKİMİYET SAĞLADIĞINI GÖSTERİR” Özellikle son dönemde yapılan operasyonlar sebebi ile suç örgütlerinin ülkemizde faaliyetlerinin arttığı noktasında bir algı oluşturulmak istenmektedir. Aslında bu şahısların yakalanması, devletin alan hakimiyeti sağladığı bir göstergesidir. Dünyanın hiçbir yerinde suçun sıfır olduğu bir zaman olmamıştır. Bu coğrafyada yıllardır milletçe kendimizi huzur ve güven içerisinde hissediyorsak bunun arkadaşındaki tüm birimleri ve kademelerinin, güvenlik kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi yer alıyor.”
TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada FETÖ/PYD Terör Örgütünün, Türkiye’nin itibarına zarar vermek için organize suçlara karşı küresel girişim raporunda verilere dayanmayan suç endekslerine yer verildiğini söyledi.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir konuşma gerçekleştirdi. Tipioğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Siyasi istikrarsızlığın en önemli sonuçlarından olan organize suç örgütleri ve terördür. 21. Yüzyılın en önemli iki güvenlik problemi de budur. Küresel güçler, sömürgeci ve emperyaliste politikaları sonucunda ülkemizi çevreleyen Ortadoğu, Afrika ve Kafkasları bilerek ve kasten istikrarsızlaştırmıştır. Küresel güçler bu sayede sözde küresel liderliklerini sürdürmek istemektedirler. Bugün iki sınır komşumuz olan iki devlette de devlet otoritesi zaafa uğramış, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK/YPG Terör örgütü, küresel güçler tarafından desteklenmiş ve ülkemize karşı ülkemizi dizayn etmek için bir aparat olarak kullanılmaktadırlar.

“ÜLKEMİZDEN FİRAR EDEN ŞAHISLARIN PARMAĞI VAR”

Bu ülkelerle yaklaşık 2 bin kilometre sınırımızın olduğu hatırlardan çıkmamalıdır. Sadece bu ülkeler değil, Libya, Lübnan, Yemen, Mısır ve aynı zamanda Orta Asya ülkeleri Balkanlara ve Afrika’ya seyahat ettirilmeye çalışılan bir istikrarsızlık vardır. Örgütlü biçimde işlenen suçların tüm dünyada kazandığı ivme ve artış eğilimi neticesi ülkemizde de organize suçlarla mücadele, ülkemiz için de çok önemli ve öncelikli bir konu haline gelmiştir. Ülkemizin özellikle sınırı aşan organize suçlarla mücadele anlamında dünya ülkelerinde takdir edilmesine rağmen, organize suçlara karşı küresel girişim raporu ismi ile 2021 ve 2023 yılında yayınlanan suç endeksinde, ülkemizin suçla mücadelesi kasten zayıf gösterilmek istenmektedir. Özellikle söz konusu rapor incelendiğinde yapılan sıralama ve puanlamanın hiçbir istatistik ve somut bilgiye dayanmadığı, rapor içeriğinde suçla mücadelenin değerlendirilmesinden ziyade bir takım siyasi saikler ile hazırlandığı anlaşılmaktadır. Söz konusu raporun ülkemiz ile ilgili olan kısımlarının oluşturulmasında görev alan şahısların FETÖ/PYD Terör Örgütü kapsamında ülkemizden firar eden şahısların olması bunun en net kanıtıdır.

“ŞAHISLARIN YAKALANMASI DEVLETİN HAKİMİYET SAĞLADIĞINI GÖSTERİR”

Özellikle son dönemde yapılan operasyonlar sebebi ile suç örgütlerinin ülkemizde faaliyetlerinin arttığı noktasında bir algı oluşturulmak istenmektedir. Aslında bu şahısların yakalanması, devletin alan hakimiyeti sağladığı bir göstergesidir. Dünyanın hiçbir yerinde suçun sıfır olduğu bir zaman olmamıştır. Bu coğrafyada yıllardır milletçe kendimizi huzur ve güven içerisinde hissediyorsak bunun arkadaşındaki tüm birimleri ve kademelerinin, güvenlik kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi yer alıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.