Türkiye’ye Doğu yunanistan Dediler

06.01.2015 - 16:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Türkiye’ye Doğu yunanistan Dediler

Yunanistan'da yapılan bir araştırmada, "Size göre Türkiye ne ifade ediyor?" sorusuna yanıt verenlerin çoğu "Doğu Yunanistan" dedi.

Yunanistan'ın, 1821'de bağımsızlığını kazanmasından itibaren Türk-Yunan ilişkileri kısa dönemli uzlaşmalar hariç, genellikle gerginlikler ve savaşlarla belirlenmiştir. Bu savaşlar sırasıyla 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, I. Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı, Türk Kurtuluş Savaşı ile birlikte doğrudan olmasa da dolaylı olarak 1974 Kıbrıs Harekâtı'dır. CEVAP ARANAN SORULAR Bazen Yunanlar Türklerin neden Yunanlardan bu kadar nefret ettiklerini merak ederler. Aslında her Türk Yunanlardan nefret etmez. "Bizden bu kadar nefret etmelerine yol açabilecek ne yaptık?" Bu bir Yunanın aklına gelen yaygın bir sorudur. Bu sorunun cevabı bir Türk için bellidir, bir Yunan için tamamen belirsizdir. YUNANLARA GÖRE 2 KELİME İLE TÜRKİYE Ancak Yunanistan'da yapılan bir araştırmaya göre vatandaşlara yöneltilen "Size göre Türkiye ne ifade ediyor?" sorusuna yanıt verenlerin büyük çoğunluğu "Yunanistan'a göre 2011'de Türkiye: Doğu Yunanistan (Türklere ödünç verildi)" yanıtını verdi. NEFRET NEDENİ OSMANLI Yunan halkının büyük çoğunluğu Türkiye'den ve Türk halkından nefret etmelerinin nedeni olarak, ülkelerinin 400 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu tarafından işgal edilmesini öne sürüyor.
Yunanistan'da yapılan bir araştırmada, "Size göre Türkiye ne ifade ediyor?" sorusuna yanıt verenlerin çoğu "Doğu Yunanistan" dedi.

Yunanistan'ın, 1821'de bağımsızlığını kazanmasından itibaren Türk-Yunan ilişkileri kısa dönemli uzlaşmalar hariç, genellikle gerginlikler ve savaşlarla belirlenmiştir. Bu savaşlar sırasıyla 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, I. Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı, Türk Kurtuluş Savaşı ile birlikte doğrudan olmasa da dolaylı olarak 1974 Kıbrıs Harekâtı'dır.

CEVAP ARANAN SORULAR

Bazen Yunanlar Türklerin neden Yunanlardan bu kadar nefret ettiklerini merak ederler. Aslında her Türk Yunanlardan nefret etmez. "Bizden bu kadar nefret etmelerine yol açabilecek ne yaptık?" Bu bir Yunanın aklına gelen yaygın bir sorudur. Bu sorunun cevabı bir Türk için bellidir, bir Yunan için tamamen belirsizdir.

YUNANLARA GÖRE 2 KELİME İLE TÜRKİYE

Ancak Yunanistan'da yapılan bir araştırmaya göre vatandaşlara yöneltilen "Size göre Türkiye ne ifade ediyor?" sorusuna yanıt verenlerin büyük çoğunluğu "Yunanistan'a göre 2011'de Türkiye: Doğu Yunanistan (Türklere ödünç verildi)" yanıtını verdi.

NEFRET NEDENİ OSMANLI

Yunan halkının büyük çoğunluğu Türkiye'den ve Türk halkından nefret etmelerinin nedeni olarak, ülkelerinin 400 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu tarafından işgal edilmesini öne sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.