Uluköylü’den çok sert açıklamalar

Siyaset 25.07.2021 - 14:50, Güncelleme: 25.07.2021 - 14:50
 

Uluköylü’den çok sert açıklamalar

Gebze sınırlarında bulunan Riva Deresi çevresinde Kurban Bayramı süresince, kurban kesildi. Kesilen hayvanların atıklarının dereye atılması, dere çevresinde korkunç bir koku bırakırken, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Gebzeli çiftçilerin haftalarca mahsullerini sulayamayacağını söyledi.

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Gebze sınırlarında bulunan Rica Deresi’nin korkunç halini paylaşarak çok sert açıklamalarda bulundu. Uluköylü, Riva Deresi’nin denetlenmediğini, bu sebeple pisliklerin Riva Deresi’ne bırakıldığını ve çiftçilerin haftalarca mahsullerini sulayamadığını söyleyerek Gebze Belediyesi yetkililerine yükledi. İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Savunduğunuz tüm değerlerin içini boşaltmaya devam ediyorsunuz! Denizli Göleti’nden Ömerli Barajına akan Riva Deresi’nin mübarek Kurban Bayramı sonrası görüntüsü utanç verici. VATANDAŞ NEFES ALAMAZ DURUMA GELİYOR Riva Deresi Cumaköy-Ovacık- Kadıllı ve Yediyer güzergahını takiben İstanbul’a devam ederek Ömerli Barajı’na dökülür. Gebze Belediyesi, sınırlarındaki Riva Deresinin geçtiği köylerde Riva Deresi civarındaki bölgede hayvan başı para alarak ayırt etmeksizin Kurban Kesim ruhsatı verdi. Dereboyu kesim yapan kurban besicileri özellikle dere güzergahını seçmekte çünkü pisliklerini dereye boşaltmak onlar için en kolayı. Bu derenin temizlenmesi haftalar sürüyor ve çiftçi mahsulünü sulayamıyor. Çevreye yayılan pis kokudan köylerde yaşayan vatandaş nefes alamaz duruma geliyor. BU KİRLİ GÖRÜNTÜ HİÇ Mİ RAHATSIZ ETMEZ SİZİ Peki, siz Gebze Belediyesini yönetenler, dere güzergahında tarım yapan çiftçiyi köylüyü hiç mi düşünmezsiniz, verdiğiniz kesim ruhsatlarının sonuçlarını hiç mi düşünmezsiniz, denetim yapmak hiç mi aklınıza gelmez?  Bu kan, bu kirli görüntü hiç mi rahatsız etmez sizi? Ama sizin aklınıza gelmez! Çünkü; sizin için varsa yoksa para ve rant! Nerden, nasıl gelirse gelsin para. Devlet kurumlarını şirket gibi, AVM gibi yönetmekten gözünüz dönmüş, çevreye verdiğiniz zararın farkında bile değilsiniz.”
Gebze sınırlarında bulunan Riva Deresi çevresinde Kurban Bayramı süresince, kurban kesildi. Kesilen hayvanların atıklarının dereye atılması, dere çevresinde korkunç bir koku bırakırken, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Gebzeli çiftçilerin haftalarca mahsullerini sulayamayacağını söyledi.

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Gebze sınırlarında bulunan Rica Deresi’nin korkunç halini paylaşarak çok sert açıklamalarda bulundu. Uluköylü, Riva Deresi’nin denetlenmediğini, bu sebeple pisliklerin Riva Deresi’ne bırakıldığını ve çiftçilerin haftalarca mahsullerini sulayamadığını söyleyerek Gebze Belediyesi yetkililerine yükledi. İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Savunduğunuz tüm değerlerin içini boşaltmaya devam ediyorsunuz! Denizli Göleti’nden Ömerli Barajına akan Riva Deresi’nin mübarek Kurban Bayramı sonrası görüntüsü utanç verici.

VATANDAŞ NEFES ALAMAZ DURUMA GELİYOR

Riva Deresi Cumaköy-Ovacık- Kadıllı ve Yediyer güzergahını takiben İstanbul’a devam ederek Ömerli Barajı’na dökülür. Gebze Belediyesi, sınırlarındaki Riva Deresinin geçtiği köylerde Riva Deresi civarındaki bölgede hayvan başı para alarak ayırt etmeksizin Kurban Kesim ruhsatı verdi. Dereboyu kesim yapan kurban besicileri özellikle dere güzergahını seçmekte çünkü pisliklerini dereye boşaltmak onlar için en kolayı. Bu derenin temizlenmesi haftalar sürüyor ve çiftçi mahsulünü sulayamıyor. Çevreye yayılan pis kokudan köylerde yaşayan vatandaş nefes alamaz duruma geliyor.

BU KİRLİ GÖRÜNTÜ HİÇ Mİ RAHATSIZ ETMEZ SİZİ

Peki, siz Gebze Belediyesini yönetenler, dere güzergahında tarım yapan çiftçiyi köylüyü hiç mi düşünmezsiniz, verdiğiniz kesim ruhsatlarının sonuçlarını hiç mi düşünmezsiniz, denetim yapmak hiç mi aklınıza gelmez?  Bu kan, bu kirli görüntü hiç mi rahatsız etmez sizi? Ama sizin aklınıza gelmez! Çünkü; sizin için varsa yoksa para ve rant! Nerden, nasıl gelirse gelsin para. Devlet kurumlarını şirket gibi, AVM gibi yönetmekten gözünüz dönmüş, çevreye verdiğiniz zararın farkında bile değilsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.