19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Vali Yavuz'dan Engelliler Haftası Mesajı

Kocaeli 09.05.2024 - 13:58, Güncelleme: 09.05.2024 - 13:58
 

Vali Yavuz'dan Engelliler Haftası Mesajı

Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak desteklemesidir. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak sorunlarına sahip çıkmak devlet ve toplum olarak hepimizin en önemli sorumluluğudur.

Devletimiz, bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle; “evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olan, iş bulamayan engellilere aylık bağlanması,  özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanması,  kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı” sağlamıştır. Yine bu çerçevede; Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen ‘Gönülden Gönüle’ projemiz kapsamında toplumun dezavantajlı gruplarını evlerinde ziyaret ederek, proje kapsamına dahil edilen engelli bireylerimizin de isteklerini dinleyip, yerinde tespit ettiğimiz ihtiyaçlarınızı da gidermek için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Sizlerin mutluluğu bizim de mutluğumuzdur. İmkânlarımız ölçüsünde engelli kardeşlerimizi sevindirmeye, mutlu etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle selamlıyorum.  
Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak desteklemesidir. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak sorunlarına sahip çıkmak devlet ve toplum olarak hepimizin en önemli sorumluluğudur.

Devletimiz, bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle; “evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olan, iş bulamayan engellilere aylık bağlanması,  özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanması,  kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı” sağlamıştır.

Yine bu çerçevede; Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen ‘Gönülden Gönüle’ projemiz kapsamında toplumun dezavantajlı gruplarını evlerinde ziyaret ederek, proje kapsamına dahil edilen engelli bireylerimizin de isteklerini dinleyip, yerinde tespit ettiğimiz ihtiyaçlarınızı da gidermek için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Sizlerin mutluluğu bizim de mutluğumuzdur. İmkânlarımız ölçüsünde engelli kardeşlerimizi sevindirmeye, mutlu etmeye devam edeceğiz.

Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle selamlıyorum.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.