Cengiz Akgün
Köşe Yazarı
Cengiz Akgün
 

TÜRKKAN CHP’YE SAYDIRIRKEN!

Her şey CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘’İktidar olmak için sağ ve muhafazakâr seçmene şirin’’ görünmeye karar vermesiyle başladı. İlk işaret fişeği 10 Ağustos 2014’te atıldı. CHP, MHP ve öteki küçük sağ partilerle birlikte İslam İşbirliği Teşkilatı’nın eski genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Seçim sonucunda, ‘Ekmek için Ekmeleddin’ oyların %38,44'ünü ancak alabildi! Kılıçdaroğlu, sağ ve muhafazakarların oyunu onlara benzeyerek almakta kararlıydı ve çıtayı biraz daha yükseltti. 2017 yılında, MHP’den ayrılan Meral Akşener ve arkadaşlarının kurduğu İyi Parti ile temas ve yakınlaşma başladı. Nisan 2018’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 15 milletvekili CHP’den istifa edip grup kurulabilmesi maksadıyla İyi Parti’ye katıldı. 12 Aralık 2018’de CHP, İyi Parti ile 21 Büyükşehir Belediyesi ve bazı il ve ilçelerde iş birliği kararı aldı. Sonrasında ise yine Kılıçdaroğlu’nun sağ çizgiye dümeni kırmasında önemli bir sıçrama daha yapıldı, Millet İttifakı tamamı sağ kökenli 6 partiden oluştu. 2023 yılı seçimlerinden 1 yıl öncesinde, İyi Parti tarafından, ‘kazanacak aday’ söylem ve algısı ortaya atılarak Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Kılıçdaroğlu’na ilk çelme girişimi yapıldı. ‘Kazanacak aday’ söylem ve algısı 2023 seçimlerine değin İyi Parti lideri Akşener ve parti sözcüleri, vekilleri tarafından sistematik olarak sürdürüldü. Sonuçta Kılçdaroğlu kendi elleriyle inşa ettiği sağ ittifak eliyle Cumhurbaşkanı seçilemedi! CHP listelerinden seçilen 39 vekil ittifak partilerine beleşe verildi! Seçimlerden sonra öküz ölmüş, ortaklık bitmişti. CHP’nin sağ ve muhafazakâr sempatizanı genel başkanı Kılıçdaroğlu’na sadece İyi Parti değil, Deva, Gelecek gibi partilerden çok daha açıktan saydırmalar başladı. Önceki gün bir arkadaşla sohbet ederken dedi ki, ‘’Abi şu İyi Parti Kocaeli milletvekilli Lütfü Türkkan’ın CHP’ye yönelik sosyal medya paylaşımlarını görüyor musun? Nezaket boyutunu aşmış ağzına geleni yazıp, CHP yerden yere vuruyor, suçlu, rantçı diyor. CHP’de Kocaeli’de bir milletvekili, ilçe başkanı çıkıpta yanıt veremiyor mu? Neden çekiniyorlar, adam her şeyi söylüyor…’’ Arkadaşa bir şey diyemedim. Çünkü haklıydı. Lütfü Türkkan’da haklıydı. Partisinin son seçimde Kocaeli’de yüzde 9,5 oy almasını, seçim yenilgisini CHP’ye vurarak dikkatlerden kaçırıyordu. CHP’de sorun tepede. Yanlış, bünyeye ters iş birlikleri, ittifaklarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’yi aciz, sinik hale getirdiler. Raydan çıkarıp, başka mecralarda yol aldılar ve duvara sertçe tosladılar. Kılıçdaroğlu ve ekibine onların sıkı hayranları olduğu sağ siyasi söylemle seslenmek gerekiyor: Ey Kılıçdaroğlu titre ve kendine dön!
Ekleme Tarihi: 08 Eylül 2023 - Cuma

TÜRKKAN CHP’YE SAYDIRIRKEN!

Her şey CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘’İktidar olmak için sağ ve muhafazakâr seçmene şirin’’ görünmeye karar vermesiyle başladı.

İlk işaret fişeği 10 Ağustos 2014’te atıldı.

CHP, MHP ve öteki küçük sağ partilerle birlikte İslam İşbirliği Teşkilatı’nın eski genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti.
Seçim sonucunda, ‘Ekmek için Ekmeleddin’ oyların %38,44'ünü ancak alabildi!
Kılıçdaroğlu, sağ ve muhafazakarların oyunu onlara benzeyerek almakta kararlıydı ve çıtayı biraz daha yükseltti.
2017 yılında, MHP’den ayrılan Meral Akşener ve arkadaşlarının kurduğu İyi Parti ile temas ve yakınlaşma başladı.
Nisan 2018’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 15 milletvekili CHP’den istifa edip grup kurulabilmesi maksadıyla İyi Parti’ye katıldı.
12 Aralık 2018’de CHP, İyi Parti ile 21 Büyükşehir Belediyesi ve bazı il ve ilçelerde iş birliği kararı aldı.
Sonrasında ise yine Kılıçdaroğlu’nun sağ çizgiye dümeni kırmasında önemli bir sıçrama daha yapıldı, Millet İttifakı tamamı sağ kökenli 6 partiden oluştu.
2023 yılı seçimlerinden 1 yıl öncesinde, İyi Parti tarafından, ‘kazanacak aday’ söylem ve algısı ortaya atılarak Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Kılıçdaroğlu’na ilk çelme girişimi yapıldı.
‘Kazanacak aday’ söylem ve algısı 2023 seçimlerine değin İyi Parti lideri Akşener ve parti sözcüleri, vekilleri tarafından sistematik olarak sürdürüldü.
Sonuçta Kılçdaroğlu kendi elleriyle inşa ettiği sağ ittifak eliyle Cumhurbaşkanı seçilemedi!
CHP listelerinden seçilen 39 vekil ittifak partilerine beleşe verildi!
Seçimlerden sonra öküz ölmüş, ortaklık bitmişti.
CHP’nin sağ ve muhafazakâr sempatizanı genel başkanı Kılıçdaroğlu’na sadece İyi Parti değil, Deva, Gelecek gibi partilerden çok daha açıktan saydırmalar başladı.
Önceki gün bir arkadaşla sohbet ederken dedi ki, ‘’Abi şu İyi Parti Kocaeli milletvekilli Lütfü Türkkan’ın CHP’ye yönelik sosyal medya paylaşımlarını görüyor musun? Nezaket boyutunu aşmış ağzına geleni yazıp, CHP yerden yere vuruyor, suçlu, rantçı diyor. CHP’de Kocaeli’de bir milletvekili, ilçe başkanı çıkıpta yanıt veremiyor mu? Neden çekiniyorlar, adam her şeyi söylüyor…’’
Arkadaşa bir şey diyemedim.
Çünkü haklıydı.
Lütfü Türkkan’da haklıydı.
Partisinin son seçimde Kocaeli’de yüzde 9,5 oy almasını, seçim yenilgisini CHP’ye vurarak dikkatlerden kaçırıyordu.
CHP’de sorun tepede.
Yanlış, bünyeye ters iş birlikleri, ittifaklarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’yi aciz, sinik hale getirdiler.
Raydan çıkarıp, başka mecralarda yol aldılar ve duvara sertçe tosladılar.
Kılıçdaroğlu ve ekibine onların sıkı hayranları olduğu sağ siyasi söylemle seslenmek gerekiyor:
Ey Kılıçdaroğlu titre ve kendine dön!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.