Cengiz Akgün
Köşe Yazarı
Cengiz Akgün
 

ENSAR ÖĞÜT SEÇENEĞİ!

Her türden netice ve sürprize açıktır. Siyasetin kalın duvarları arkasında ne olup bittiğini, kimin elinin kimin cebinde olduğunu anlayabilmek olası değil. Şimdi kesin olarak görülen ne varsa yarın bir bakıyorsunuz yalan olmuş! Dikkatli ve temkinli davranmak, konuşmak gerekiyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta CHP Parti Meclisi (PM) Gebze Belediye Başkan adayı olarak Milletvekili Nail Çiler adını açıklamıştı. Ne var ki Çiler’in adaylığı sağlık problemi nedeniyle ve özünde ise ailesinin istememesinden ötürü gerçekleşemedi. CHP’nin geçmiş dönem milletvekili M. Hilal Kaplan, önceki gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Özgür Özel, Gebze’de Belediye Başkan adayının ilçe ve il başkanının ortak uzlaş içinde yani örgütün istediği şekilde belirlenmesini istedi. Yaşanan gelişmelerden sonra adaylık konusunda en güçlü isim CHP’nin Gebze eski İlçe Başkanı ve Ardahan geçmiş dönem Milletvekili Ensar Öğüt oluverdi. Seçime 70 gün kala CHP’nin Gebze’de adayını netleştirememesi ve yaşanan kriz nedeniyle kaybedecek 1 dakikası yok. Bundan dolayı hızlı bir şekilde adayını ilan edip seçim çalışmalarına başlanılmalı. Mevcut süreç ve koşullarda Ensar Öğüt’ün aday gösterilmesi mantıklıdır. Ensar Öğüt, Gebze’yi ve parti örgütünü çok iyi bilen, tanıyan bir siyasetçidir. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde CHP’nin Gebze Belediye Başkan adayı olmak istiyordu ne var ki o zamanki şartlarda bu isteği gerçekleşmedi. 31 Mart 2024 yerel seçiminde Ensar Öğüt’ün adaylığıyla CHP oylarını çok daha ileriye taşıyabilir ve sürprizde yapabilir. Kars-Ardahan çevresinin, ‘’Bu sefer bizden birisi Gebze Belediye Başkanı olsun’’ demesi ve blok halinde hareket etmesi halinde Ensar Öğüt’ün yüksek bir oy olacağını düşünüyorum. 31 Mart 2019’da CHP Gebze’de 61 bin 441 (yüzde 29,4), AKP ise 107 bin 990 (yüzde 51,7) oy almıştı. Arada ki fark 46 bin 549. Kapanmayacak gibi değil. 2019 ve 2024 seçimleri sonuç ve sayısal olarak geçen zaman içinde birçok şey değişmiş durumda. Gebze’de CHP ve AKP arasındaki makas açılmamış hemen hemen benzer şekilde seyrediyor. Gebze’de Yeniden Refah Partisi’nin, İYİ Parti, Saadet Partisini aday çıkaracak olması CHP için olumlu gelişmelerdir. Siyasetin aritmetiğini bilenler neyin ne olduğunu kavramıştır. Sanırım Ensar Öğüt için şartlar oluşmuş tabi CHP örgütü kararını verirse yeni bir başlangıç olabilir.   Bu yazı toplam 201 defa okunmuştur
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2024 - Perşembe

ENSAR ÖĞÜT SEÇENEĞİ!

Her türden netice ve sürprize açıktır.

Siyasetin kalın duvarları arkasında ne olup bittiğini, kimin elinin kimin cebinde olduğunu anlayabilmek olası değil.

Şimdi kesin olarak görülen ne varsa yarın bir bakıyorsunuz yalan olmuş!

Dikkatli ve temkinli davranmak, konuşmak gerekiyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta CHP Parti Meclisi (PM) Gebze Belediye Başkan adayı olarak Milletvekili Nail Çiler adını açıklamıştı.

Ne var ki Çiler’in adaylığı sağlık problemi nedeniyle ve özünde ise ailesinin istememesinden ötürü gerçekleşemedi.

CHP’nin geçmiş dönem milletvekili M. Hilal Kaplan, önceki gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

Özgür Özel, Gebze’de Belediye Başkan adayının ilçe ve il başkanının ortak uzlaş içinde yani örgütün istediği şekilde belirlenmesini istedi.

Yaşanan gelişmelerden sonra adaylık konusunda en güçlü isim CHP’nin Gebze eski İlçe Başkanı ve Ardahan geçmiş dönem Milletvekili Ensar Öğüt oluverdi.

Seçime 70 gün kala CHP’nin Gebze’de adayını netleştirememesi ve yaşanan kriz nedeniyle kaybedecek 1 dakikası yok.

Bundan dolayı hızlı bir şekilde adayını ilan edip seçim çalışmalarına başlanılmalı.

Mevcut süreç ve koşullarda Ensar Öğüt’ün aday gösterilmesi mantıklıdır.

Ensar Öğüt, Gebze’yi ve parti örgütünü çok iyi bilen, tanıyan bir siyasetçidir.

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde CHP’nin Gebze Belediye Başkan adayı olmak istiyordu ne var ki o zamanki şartlarda bu isteği gerçekleşmedi.

31 Mart 2024 yerel seçiminde Ensar Öğüt’ün adaylığıyla CHP oylarını çok daha ileriye taşıyabilir ve sürprizde yapabilir.

Kars-Ardahan çevresinin, ‘’Bu sefer bizden birisi Gebze Belediye Başkanı olsun’’ demesi ve blok halinde hareket etmesi halinde Ensar Öğüt’ün yüksek bir oy olacağını düşünüyorum.

31 Mart 2019’da CHP Gebze’de 61 bin 441 (yüzde 29,4), AKP ise 107 bin 990 (yüzde 51,7) oy almıştı.

Arada ki fark 46 bin 549.

Kapanmayacak gibi değil.

2019 ve 2024 seçimleri sonuç ve sayısal olarak geçen zaman içinde birçok şey değişmiş durumda.

Gebze’de CHP ve AKP arasındaki makas açılmamış hemen hemen benzer şekilde seyrediyor.

Gebze’de Yeniden Refah Partisi’nin, İYİ Parti, Saadet Partisini aday çıkaracak olması CHP için olumlu gelişmelerdir.

Siyasetin aritmetiğini bilenler neyin ne olduğunu kavramıştır.

Sanırım Ensar Öğüt için şartlar oluşmuş tabi CHP örgütü kararını verirse yeni bir başlangıç olabilir.

 

Bu yazı toplam 201 defa okunmuştur
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.