Cengiz Ceylan
Köşe Yazarı
Cengiz Ceylan
 

KALPLERİNİN SICAKLĞIYLA SALONU ISITTILAR.

Onlarca sunumlar yapmıştım ama ilk defa beni bu kadar dikkatle dinleyen öğrenci grubunu görmüştüm. Belki de benim de Şenkayalı olmam vesilesiyle göz göze geldiğimiz her öğrenci içten gelen samimi bir tebessümle bana bakıyorlardı. Ben de onlardan aşağı kalıcı değildim. Ben de öğrenciler kadar heyecanlıydım. Her okulda olduğu gibi birkaç öğrencinin ilgisizliği olsa da ilk defa böyle dikkatli ve soluksuz bir şekilde dinleyici kitlesiyle karşılaşmıştım. Beni üzen tek şey ise; Darıca, Çayırova ve Gebze gibi ülkemizin birçok ilinden daha kalabalık ve öğrenci açısından hemen hemen her imkana fazlasıyla sahip olan bu ilçelerimizde eğitim gören öğrencilerimiz gibi 1960 lı yıllardan beri Türkiye' de okuma ve yazma oranı en yüksek olan yerlerden biri olan Şenkaya İlçesinde eğitim gören öğrencilerimiz arasında fark yoktu. Öğrencilerimiz  tek dertleri sadece test çözmekti ve ders kitaplarının dışında roman  öykü, fıkra, hikaye ve şiir v.b edebi eserleri okuduğunu söyleyen öğrenci sayısı fazla değildi.  Öyle görülüyordu ki yediden yetmişine kadar her yaştaki insanımızdaki bu okumama ve okumayı sevmeme inadı eğitim sistemimizden kaynaklı bir sorundu.   Sonuç itibariyle Şenkayalı  öğrencilerimiz açısından çok olumlu ve faydalı bir söyleşi olduğuna inanıyorum. Çünkü, her öğrencinin ilgi duyarak beni dinlemeleri ve diğer yandan liseli bir kız öğrencimizin "Bana yardımcı olur musunuz? Ben de yazar olmak istiyorum. Burada gördüğüm yanlış bulduğum birçok şeyleri yazıyorum. Onlar kitap yapmak istiyorum." diyerek telefonum istemesi,ayrıca bir Ortaokul öğrencisinin "Benim yazar imzalı hiç kitabım olmadı." diyerek benden imzalı kitap istemesi,bahçeye çıktığımda etrafımı sararak bana sımsıkı sarılmaları çok duygulandıran bir anı olarak yüreğimde köşesinde saklı kalacaktır. Ayrıca yaşadığım sürece bana içimdeki " Başta öğrencilerimiz olmak üzere insanlarımıza okuma ve yazmanın önemini anlatma tutkusunu" gerçekleştirme fırsatını veren, benimle aynı heyecanı, aynı duyguları paylaşan Darıca Kaymakamımız Sayın Yüksel Kara'yı  Şenkaya Kaymakamımız Sayın Abdullah Kurt'u, Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Vural'ı ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürümüz Sayın Mustafa Altunkaya'yı her zaman saygıyla, minnetle anacağım. Özellikle Şenkaya'nın o keskin ayazından bir türlü ısınmayan kültür salonunu kalplerinin sıcaklığıyla ısıtan sevgili  öğrencileri hiç mi hiç unutmayacağım.
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2024 - Pazartesi

KALPLERİNİN SICAKLĞIYLA SALONU ISITTILAR.

Onlarca sunumlar yapmıştım ama ilk defa beni bu kadar dikkatle dinleyen öğrenci grubunu görmüştüm. Belki de benim de Şenkayalı olmam vesilesiyle göz göze geldiğimiz her öğrenci içten gelen samimi bir tebessümle bana bakıyorlardı. Ben de onlardan aşağı kalıcı değildim. Ben de öğrenciler kadar heyecanlıydım. Her okulda olduğu gibi birkaç öğrencinin ilgisizliği olsa da ilk defa böyle dikkatli ve soluksuz bir şekilde dinleyici kitlesiyle karşılaşmıştım.
Beni üzen tek şey ise; Darıca, Çayırova ve Gebze gibi ülkemizin birçok ilinden daha kalabalık ve öğrenci açısından hemen hemen her imkana fazlasıyla sahip olan bu ilçelerimizde eğitim gören öğrencilerimiz gibi 1960 lı yıllardan beri Türkiye' de okuma ve yazma oranı en yüksek olan yerlerden biri olan Şenkaya İlçesinde eğitim gören öğrencilerimiz arasında fark yoktu. Öğrencilerimiz  tek dertleri sadece test çözmekti ve ders kitaplarının dışında roman  öykü, fıkra, hikaye ve şiir v.b edebi eserleri okuduğunu söyleyen öğrenci sayısı fazla değildi.

 Öyle görülüyordu ki yediden yetmişine kadar her yaştaki insanımızdaki bu okumama ve okumayı sevmeme inadı eğitim sistemimizden kaynaklı bir sorundu. 
 Sonuç itibariyle Şenkayalı  öğrencilerimiz açısından çok olumlu ve faydalı bir söyleşi olduğuna inanıyorum. Çünkü, her öğrencinin ilgi duyarak beni dinlemeleri ve diğer yandan liseli bir kız öğrencimizin "Bana yardımcı olur musunuz? Ben de yazar olmak istiyorum. Burada gördüğüm yanlış bulduğum birçok şeyleri yazıyorum. Onlar kitap yapmak istiyorum." diyerek telefonum istemesi,ayrıca bir Ortaokul öğrencisinin "Benim yazar imzalı hiç kitabım olmadı." diyerek benden imzalı kitap istemesi,bahçeye çıktığımda etrafımı sararak bana sımsıkı sarılmaları çok duygulandıran bir anı olarak yüreğimde köşesinde saklı kalacaktır.
Ayrıca yaşadığım sürece bana içimdeki " Başta öğrencilerimiz olmak üzere insanlarımıza okuma ve yazmanın önemini anlatma tutkusunu" gerçekleştirme fırsatını veren, benimle aynı heyecanı, aynı duyguları paylaşan Darıca Kaymakamımız Sayın Yüksel Kara'yı  Şenkaya Kaymakamımız Sayın Abdullah Kurt'u, Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Vural'ı ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürümüz Sayın Mustafa Altunkaya'yı her zaman saygıyla, minnetle anacağım.
Özellikle Şenkaya'nın o keskin ayazından bir türlü ısınmayan kültür salonunu kalplerinin sıcaklığıyla ısıtan sevgili  öğrencileri hiç mi hiç unutmayacağım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.