Sevgi Töngel
Köşe Yazarı
Sevgi Töngel
 

YİĞİT EFE’NİN AİLESİ ÇOÇUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN EVLERİNİ OKUL YAPTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı, özel gereksinimli bireylerin evde eğitim görebilmeleri için önemli çalışmalara imza atılmıştır. Bu çalışmalar sayesinde, özel gereksinimli bireylere evde eğitim verilerek, okula gitmeden eğitim öğretim hayatlarını tamamlama imkânı sağlanmıştır. EVDE EĞİTİM HİZMETİ NEDİR? Sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için evde sunulan eğitim hizmetidir. Kocaeli’nin Gebze İlçesine bağlı Beylikbağında yaşayan Yiğit Efe Ümitli,  doğuştan sağlık problemleri sebebi ile Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Evde Eğitim” ’projesi kapsamında evde eğitim almaya başlamıştır.  Yiğit Efe, eve gelen Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenlerinden Sevgi TÖNGEL, aracılığıyla haftanın beş günü evde eğitim alıyor. Sevgi Töngel, bu uygulama sayesinde birçok öğrencinin eğitimden mahrum kalmadığını dile getirdi. “Evde Eğitim”, öğretmen her gün tıpkı okula gider gibi eğitim öğretim saatleri içinde eve gidiyor, okulda bir öğrencinin görmüş olduğu müfredatın aynısı öğrenciye uygulayarak gerçekleşmektedir. Öğretmenimiz Yiğit Efe ile ilgili algısının açık, söylenenleri anladığını, yapmak için gereken çabayı sarf ettiğini gözlemlediğini dile getirirken, ailenin bu konuda sabrı, gayretinin çok önemli olduğunu söyledi. Yiğit Efe’nin bu konuda çok şanslı olduğunu, ailenin evlerinde sınıf ortamı oluşturduklarını, özel eğitimde kullanılan materyaller ve fizik tedavide kullanılan araç ve gereçler her şeyi Yiğit Efe’ye göre düzenlendiklerine işaret ettiler. Öğretmenimiz, Sevgi Töngel her çocuk değer verilmeyi sevilmeyi kalbine dokunmayı hâk eder, eğitimde feda edilebilecek fert yoktur. Biz özel çocuklarımızla gurur duyuyoruz.  Onlara güzel bir gelecek hazırlamak için her zaman hazırız. Yeter ki istesinler bizden dedi.    
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2024 - Perşembe

YİĞİT EFE’NİN AİLESİ ÇOÇUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN EVLERİNİ OKUL YAPTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı, özel gereksinimli bireylerin evde eğitim görebilmeleri için önemli çalışmalara imza atılmıştır. Bu çalışmalar sayesinde, özel gereksinimli bireylere evde eğitim verilerek, okula gitmeden eğitim öğretim hayatlarını tamamlama imkânı sağlanmıştır.
EVDE EĞİTİM HİZMETİ NEDİR?
Sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için evde sunulan eğitim hizmetidir.
Kocaeli’nin Gebze İlçesine bağlı Beylikbağında yaşayan Yiğit Efe Ümitli,  doğuştan sağlık problemleri sebebi ile Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Evde Eğitim” ’projesi kapsamında evde eğitim almaya başlamıştır.
 Yiğit Efe, eve gelen Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenlerinden Sevgi TÖNGEL, aracılığıyla haftanın beş günü evde eğitim alıyor. Sevgi Töngel, bu uygulama sayesinde birçok öğrencinin eğitimden mahrum kalmadığını dile getirdi. “Evde Eğitim”, öğretmen her gün tıpkı okula gider gibi eğitim öğretim saatleri içinde eve gidiyor, okulda bir öğrencinin görmüş olduğu müfredatın aynısı öğrenciye uygulayarak gerçekleşmektedir.
Öğretmenimiz Yiğit Efe ile ilgili algısının açık, söylenenleri anladığını, yapmak için gereken çabayı sarf ettiğini gözlemlediğini dile getirirken, ailenin bu konuda sabrı, gayretinin çok önemli olduğunu söyledi. Yiğit Efe’nin bu konuda çok şanslı olduğunu, ailenin evlerinde sınıf ortamı oluşturduklarını, özel eğitimde kullanılan materyaller ve fizik tedavide kullanılan araç ve gereçler her şeyi Yiğit Efe’ye göre düzenlendiklerine işaret ettiler.
Öğretmenimiz, Sevgi Töngel her çocuk değer verilmeyi sevilmeyi kalbine dokunmayı hâk eder, eğitimde feda edilebilecek fert yoktur. Biz özel çocuklarımızla gurur duyuyoruz.  Onlara güzel bir gelecek hazırlamak için her zaman hazırız. Yeter ki istesinler bizden dedi.

 
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.