19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yeni İl Başkanı olması bekleniyor

Kocaeli 29.04.2024 - 17:53, Güncelleme: 29.04.2024 - 17:53
 

Yeni İl Başkanı olması bekleniyor

İYİ Parti, Meral Akşener’in görevi bıraktığını açıklamasının ardından, dün yapılan olağanüstü kurultayda Müsavat Dervişoğlu, genel başkanlığa seçildi. Genel Başkanlığa oturan Dervişoğlu’nun, Koray Aydın’cı olarak bilinen İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur’u görevden alacağı gündemde. Peki yerine kim atanacak?

İYİ Parti başkanlık seçiminde, Parti'nin yeni genel başkanı 611 oy ile Müsavat Dervişoğlu oldu. Kongre öncesi tüm Türkiye’de olduğu Kocaeli’de de birçok isim başkanlık yarışında desteğini sosyal medya hesabından açıkladı. Birçok isminde Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur gibi kimi desteklediği uzun yıllardır zaten biliniyordu. Kongre öncesi İYİ Parti Milletvekili Adayı Gazeteci Yüksel Ercan’da sosyal medya hesabından Acur ile birlikte olan fotoğrafını paylaşarak Koray Aydın’ın tarafında olduklarını belirtmişti. Acur’un yakın uzun yıllardır Koray Aydın’la çok yakın olduklarını adeta abi kardeş olduklarını her fırsatta söylediği biliniyor. İstifaları bekleniyor! İl Başkanı Nusret Acur’un başkanlık seçiminden sonra basına açıklama yapıp “Kaldığımız yerden 2028’deki seçimlere ve hedeflerimize aynı kararlılıkta çalışmaya devam edeceğiz” dese de istifa etmesi bekleniyo Dervişoğlu'nun Başkan, Cumali Durmuş'un da GİK üyesi olması ve Cumali Durmuş'un adının da Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak geçmesi ile Koray Aydın’a açık destek veren Nusret Acur, İsmail Aynacı, Orhan Kılıçsoy, Yüksel Ercan, Aydemir Akbaş gibi isimlerin ve Gebze ekibinin etik açıdan toplu olarak istifa etmeleri bekleniyor. Yeni İl Başkanı kim olacak? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” demesi ile teşkilat içerisinde; birçok il teşkilatında düzenlemeyi, teşkilatlarda ayıklama işlemi yaparak, kendisine destek veren isimleri ön plana çıkaracağının anlaşıldığını belirten İYİ Parti üst düzey bürokratları, Kocaeli’de de İl Başkanı dahil il ve ilçelerin yönetiminde birçok isimde değişiklik yapılacağını belirttiler. Kocaeli’de de yıllardır İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanlığı görevini yürüten, geçtiğimiz yerel seçimde Kartepe Belediye Başkan Adayı olan, Kongrede Müsavat Dervişoğlu’nu destekleyen, Kartepe’de yaptığı muhalefet ile göz dolduran Haluk Tamyüksel’in Kocaeli İl Başkanı olarak atanacağı İYİ Parti Ankara kulislerinde konuşuluyor.
İYİ Parti, Meral Akşener’in görevi bıraktığını açıklamasının ardından, dün yapılan olağanüstü kurultayda Müsavat Dervişoğlu, genel başkanlığa seçildi. Genel Başkanlığa oturan Dervişoğlu’nun, Koray Aydın’cı olarak bilinen İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur’u görevden alacağı gündemde. Peki yerine kim atanacak?

İYİ Parti başkanlık seçiminde, Parti'nin yeni genel başkanı 611 oy ile Müsavat Dervişoğlu oldu. Kongre öncesi tüm Türkiye’de olduğu Kocaeli’de de birçok isim başkanlık yarışında desteğini sosyal medya hesabından açıkladı. Birçok isminde Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur gibi kimi desteklediği uzun yıllardır zaten biliniyordu. Kongre öncesi İYİ Parti Milletvekili Adayı Gazeteci Yüksel Ercan’da sosyal medya hesabından Acur ile birlikte olan fotoğrafını paylaşarak Koray Aydın’ın tarafında olduklarını belirtmişti. Acur’un yakın uzun yıllardır Koray Aydın’la çok yakın olduklarını adeta abi kardeş olduklarını her fırsatta söylediği biliniyor.

İstifaları bekleniyor!

İl Başkanı Nusret Acur’un başkanlık seçiminden sonra basına açıklama yapıp “Kaldığımız yerden 2028’deki seçimlere ve hedeflerimize aynı kararlılıkta çalışmaya devam edeceğiz” dese de istifa etmesi bekleniyo

Dervişoğlu'nun Başkan, Cumali Durmuş'un da GİK üyesi olması ve Cumali Durmuş'un adının da Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak geçmesi ile Koray Aydın’a açık destek veren Nusret Acur, İsmail Aynacı, Orhan Kılıçsoy, Yüksel Ercan, Aydemir Akbaş gibi isimlerin ve Gebze ekibinin etik açıdan toplu olarak istifa etmeleri bekleniyor.

Yeni İl Başkanı kim olacak?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” demesi ile teşkilat içerisinde; birçok il teşkilatında düzenlemeyi, teşkilatlarda ayıklama işlemi yaparak, kendisine destek veren isimleri ön plana çıkaracağının anlaşıldığını belirten İYİ Parti üst düzey bürokratları, Kocaeli’de de İl Başkanı dahil il ve ilçelerin yönetiminde birçok isimde değişiklik yapılacağını belirttiler.

Kocaeli’de de yıllardır İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanlığı görevini yürüten, geçtiğimiz yerel seçimde Kartepe Belediye Başkan Adayı olan, Kongrede Müsavat Dervişoğlu’nu destekleyen, Kartepe’de yaptığı muhalefet ile göz dolduran Haluk Tamyüksel’in Kocaeli İl Başkanı olarak atanacağı İYİ Parti Ankara kulislerinde konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.