Yeni Salgın Paniği

Sağlık 24.04.2022 - 10:49, Güncelleme: 24.04.2022 - 10:49
 

Yeni Salgın Paniği

Yeni Salgın Paniği

İngiltere'de bu yıl 74 çocukta görülen daha sonra ABD ve Avrupa'ya da sıçrayan 'gizemli hepatit' vakalarıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) açıklama geldi. DSÖ, Avrupa ve ABD'de en az 169 'gizemli hepatit' vakası tespit edildiğini duyurdu. Yeni 'küresel salgın' şüphesiyle bakılan hepatit vakalarında görülen belirtiler de belli oldu. Dünyada giderek yayılan 'gizemli hepatit' vakalarıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) açıklama geldi. Avrupa ve ABD'de en az 169 'gizemli hepatit' vakasının tespit edildiği belirtildi. Virüsün genel belirtilerinin karın ağrısı, ishal ve kusma olduğu, çoğu vakada yüksek ateş görülmediği bilgisi paylaşıldı. DSÖ'DEN AÇIKLAMA: EN AZ 169... DSÖ'nün sitesinden yapılan açıklamada, Kovid-19 ile bağlantılı olduğu öne sürülen ve yeni "küresel salgın" şüphesiyle bakılan hepatit vakalarına dair son veriler paylaşıldı. Bugüne kadar 11 ülkeden nedeni bilinmeyen şiddetli hepatit virüsünün belirtilerine uyan vakalar rapor edilirken İngiltere'de 114, İspanya'da 13, İsrail'de 12, ABD'de 9, Danimarka'da 6, İrlanda'da 2, Hollanda ve İtalya'da 4'er, Norveç ile Fransa'da 2'şer ve Belçika'da 1 kişiye virüsün bulaştığı aktarıldı. İrlanda'da 2'den fazla vaka olabilme ihtimalinden ötürü toplam vaka sayısı "en az 169" olarak açıklandı.
Yeni Salgın Paniği

İngiltere'de bu yıl 74 çocukta görülen daha sonra ABD ve Avrupa'ya da sıçrayan 'gizemli hepatit' vakalarıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) açıklama geldi. DSÖ, Avrupa ve ABD'de en az 169 'gizemli hepatit' vakası tespit edildiğini duyurdu. Yeni 'küresel salgın' şüphesiyle bakılan hepatit vakalarında görülen belirtiler de belli oldu.

Dünyada giderek yayılan 'gizemli hepatit' vakalarıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) açıklama geldi. Avrupa ve ABD'de en az 169 'gizemli hepatit' vakasının tespit edildiği belirtildi. Virüsün genel belirtilerinin karın ağrısı, ishal ve kusma olduğu, çoğu vakada yüksek ateş görülmediği bilgisi paylaşıldı.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA: EN AZ 169...

DSÖ'nün sitesinden yapılan açıklamada, Kovid-19 ile bağlantılı olduğu öne sürülen ve yeni "küresel salgın" şüphesiyle bakılan hepatit vakalarına dair son veriler paylaşıldı.

Bugüne kadar 11 ülkeden nedeni bilinmeyen şiddetli hepatit virüsünün belirtilerine uyan vakalar rapor edilirken İngiltere'de 114, İspanya'da 13, İsrail'de 12, ABD'de 9, Danimarka'da 6, İrlanda'da 2, Hollanda ve İtalya'da 4'er, Norveç ile Fransa'da 2'şer ve Belçika'da 1 kişiye virüsün bulaştığı aktarıldı.

İrlanda'da 2'den fazla vaka olabilme ihtimalinden ötürü toplam vaka sayısı "en az 169" olarak açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.