Yuvacık Barajı’nda plakayı gördük!

Kocaeli 02.03.2021 - 12:32, Güncelleme: 02.03.2021 - 12:32
 

Yuvacık Barajı’nda plakayı gördük!

Yuvacık Barajı’nda plakayı gördük!

Kocaeli'nin önemli içme suyu kaynaklarından Yuvacık Barajı Şubat ortası yağan kar yağışından nasibini aldı. Kartepe ve yükseklerdeki karların erimesi ve Nisan yağmurlarıyla Kocaeli’nin rahat bir yaz geçirmesi bekleniyor. Yuvacık Barajı 51 milyon metreküp su kapasitesiyle Kocaeli'nin en önemli su kaynağı olarak birinci sıradayken onu 22 milyon metreküp su hacmiyle Namazgah Barajı takip ediyor. Yuvacık Barajı'nın doluluk seviyesi Kasım ve Aralık aylarında yaşanan kuraklık sebebiyle Kocaeli'de kuraklık tedirginliği yarattı ve kentin gündeminden düşmedi. KARLAR HENÜZ ERİMEDİ Ocak ve Şubat aylarında yağan yağışlarla su seviyesini yüzde 35'lere yaklaşan Yuvacık Barajı, Şubat ortasında yağan kar yağışı sonrasında yükselme beklentisi yarattı. Kar yağışı sonrası İstanbul’da İSKİ’nin baraj seviyelerinin güncellemesinin ardından gözler İSU’ya çevrildi. İSU’dan güncelleme gelmemesi üzerine açıklama yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık henüz karların erimediğini söyleyerek bu haftayı işaret etti. DOLULUK ORANI YÜZDE 41’E ULAŞTI Dün itibariyle güncellenen ve 51 milyon metreküp hacmi olan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 41’e çıkarak umut verdi. Ayrıca yaklaşık yarısı dolan baraj yazın ihtiyacımız olan suyu şuanda karşılayacak durumda değil. Öte yandan Kocaeli’nin diğer bir barajı Namazgah Barajı ise 16 milyon 940 bin metreküp kapasitesinin yüzde 75’lik doluluk oranına ulaştı.
Yuvacık Barajı’nda plakayı gördük!

Kocaeli'nin önemli içme suyu kaynaklarından Yuvacık Barajı Şubat ortası yağan kar yağışından nasibini aldı. Kartepe ve yükseklerdeki karların erimesi ve Nisan yağmurlarıyla Kocaeli’nin rahat bir yaz geçirmesi bekleniyor.

Yuvacık Barajı 51 milyon metreküp su kapasitesiyle Kocaeli'nin en önemli su kaynağı olarak birinci sıradayken onu 22 milyon metreküp su hacmiyle Namazgah Barajı takip ediyor. Yuvacık Barajı'nın doluluk seviyesi Kasım ve Aralık aylarında yaşanan kuraklık sebebiyle Kocaeli'de kuraklık tedirginliği yarattı ve kentin gündeminden düşmedi.

KARLAR HENÜZ ERİMEDİ

Ocak ve Şubat aylarında yağan yağışlarla su seviyesini yüzde 35'lere yaklaşan Yuvacık Barajı, Şubat ortasında yağan kar yağışı sonrasında yükselme beklentisi yarattı. Kar yağışı sonrası İstanbul’da İSKİ’nin baraj seviyelerinin güncellemesinin ardından gözler İSU’ya çevrildi. İSU’dan güncelleme gelmemesi üzerine açıklama yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık henüz karların erimediğini söyleyerek bu haftayı işaret etti.

DOLULUK ORANI YÜZDE 41’E ULAŞTI

Dün itibariyle güncellenen ve 51 milyon metreküp hacmi olan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 41’e çıkarak umut verdi. Ayrıca yaklaşık yarısı dolan baraj yazın ihtiyacımız olan suyu şuanda karşılayacak durumda değil. Öte yandan Kocaeli’nin diğer bir barajı Namazgah Barajı ise 16 milyon 940 bin metreküp kapasitesinin yüzde 75’lik doluluk oranına ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.