En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

Kocaeli 16.04.2024 - 13:08, Güncelleme: 16.04.2024 - 13:08
 

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

Tatil süresince akına uğrayan milli parkları 2 milyon 906 bin 385 kişi ziyaret etti. 278 bin 748 ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya Tabiat Parkı ise Türkiye’de en fazla ilgi gören yer oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) bünyesindeki milli parklar ile tabiat parkları 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Tatil süresince akına uğrayan söz konusu alanları 2 milyon 906 bin 385 kişi ziyaret etti. ORMANYA REKOR KIRDI Ramazan bayramının 9 gün olması sebebiyle Ormanya her bayram olduğu gibi bu bayram da ziyaretçi rekoru yaşadı. 278 bin 748 ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya Tabiat Parkı, Türkiye’de en fazla ilgi gören yer oldu. İstanbul, Bursa ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım güzergahı üzerinde yer almasıyla tatilcilerin gözde rotaları arasına giren Ormanya'nın günlük ortalama ziyaretçi sayısı 31 bini buldu. Ormanya’yı 274 bin 689 ziyaretçiyle Beydağları Sahil Milli Parkı, 273 bin 342 ziyaretçiyle Marmaris Milli Parkı, 142 bin 380 ziyaretçiyle Beyşehir Gölü Milli Parkı ve 100 bin 15 ziyaretçiyle Burç Tabiat Parkı izledi. TIKLIM TIKLIM DOLU Kartepe'de yaklaşık 2 bin dönümlük alanda kurulu, Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya, kamp ve piknik alanlarıyla Ramazan Bayramı tatilini doğayla iç içe değerlendirmek isteyenleri misafir etti. Ziyaretçiler, yaban yaşam alanında yaban hayatını gözlemleme imkanı bulan, 26 kilometrelik doğa parkurunda yürüyüş yapıp bisiklet kullanabiliyor. Ayrıca fora, kelebek ve kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirebilen ziyaretçiler, alandaki 7 doğal gölette biyoçeşitliliği inceleme fırsatı bulabiliyor. İlkbaharın gelmesiyle zengin bitki örtüsünün karşıladığı ziyaretçiler, Kocaeli'ye ait endemik türleri görme deneyimi de yaşıyor. Ziyaretçiler ayrıca 52 türde 829 hayvana ev sahipliği yapan doğal yaşam parkında, kuşlar başta olmak üzere pek çok canlı türünü gözlemleyip doğanın içinde unutulmaz anlar da yaşayabiliyor.  
Tatil süresince akına uğrayan milli parkları 2 milyon 906 bin 385 kişi ziyaret etti. 278 bin 748 ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya Tabiat Parkı ise Türkiye’de en fazla ilgi gören yer oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) bünyesindeki milli parklar ile tabiat parkları 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Tatil süresince akına uğrayan söz konusu alanları 2 milyon 906 bin 385 kişi ziyaret etti.

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

ORMANYA REKOR KIRDI

Ramazan bayramının 9 gün olması sebebiyle Ormanya her bayram olduğu gibi bu bayram da ziyaretçi rekoru yaşadı. 278 bin 748 ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya Tabiat Parkı, Türkiye’de en fazla ilgi gören yer oldu. İstanbul, Bursa ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım güzergahı üzerinde yer almasıyla tatilcilerin gözde rotaları arasına giren Ormanya'nın günlük ortalama ziyaretçi sayısı 31 bini buldu.

Ormanya’yı 274 bin 689 ziyaretçiyle Beydağları Sahil Milli Parkı, 273 bin 342 ziyaretçiyle Marmaris Milli Parkı, 142 bin 380 ziyaretçiyle Beyşehir Gölü Milli Parkı ve 100 bin 15 ziyaretçiyle Burç Tabiat Parkı izledi.

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

TIKLIM TIKLIM DOLU

Kartepe'de yaklaşık 2 bin dönümlük alanda kurulu, Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya, kamp ve piknik alanlarıyla Ramazan Bayramı tatilini doğayla iç içe değerlendirmek isteyenleri misafir etti. Ziyaretçiler, yaban yaşam alanında yaban hayatını gözlemleme imkanı bulan, 26 kilometrelik doğa parkurunda yürüyüş yapıp bisiklet kullanabiliyor. Ayrıca fora, kelebek ve kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirebilen ziyaretçiler, alandaki 7 doğal gölette biyoçeşitliliği inceleme fırsatı bulabiliyor. İlkbaharın gelmesiyle zengin bitki örtüsünün karşıladığı ziyaretçiler, Kocaeli'ye ait endemik türleri görme deneyimi de yaşıyor. Ziyaretçiler ayrıca 52 türde 829 hayvana ev sahipliği yapan doğal yaşam parkında, kuşlar başta olmak üzere pek çok canlı türünü gözlemleyip doğanın içinde unutulmaz anlar da yaşayabiliyor.

 

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.