AK gençlerden Kılıçdaroğlu’na ‘Evet’ gazetesi

Kocaeli 08.03.2017 - 09:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

AK gençlerden Kılıçdaroğlu’na ‘Evet’ gazetesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında yeni sistemle ilgili söylediği sözlerin ardından AK Parti İl Gençlik Kolları Teşkilatı bir araya gelerek Kılıçdaroğlu'na 'evet' gazetesi gönderdi

GAZETE VE BİLDİRİ GÖNDERDİLER AK Parti İl Gençlik Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir radyo programında söylediği, “Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım” cümlesine tepki olarak, yeni anayasa paketinde yer alan maddelerin anlatıldığı bildiriyi ve ‘Evet’ gazetesini CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na göndermek için PTT binası önünde toplandı, basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti İl Kolları Başkanı Emre Kahraman ve AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Bilal Topal’ın katıldığı programda, gençler adına Başkan Kahraman konuştu.   “BAŞBAKANLIK KURUMU OLMAYACAK” Kahraman, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Öncelikle başta CHP Genel Başkanı olmak üzere CHP’lilere anayasa değişikliğinin temelde değiştirdiği birkaç konudan bahsetmemiz elzem hale gelmiş. Öncelikle yapılan bir sistem değişikliğidir. Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Cumhurbaşkanını ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Şimdi hal böyleyken CHP genel müdürünün anlaması için tekrar söylemek gerekiyor ki gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır.   "GAYELERİNİ UNUTTULAR” Açıklama tam manasıyla fecaattir. Gerçeklerden ve doğrulardan uzak, millet için çalışmayı bırakmış sadece siyaset yapmayı amaç haline getirmiş bu zihniyet milletin iradesini yansıtmak olan asıl gayeyi çoktan unutmuştur. Sadece siyaset yapmayı öyle amaç haline getirmişlerdir ki derdi ya sadece AK Parti’ye muhalefet yapmak ya da bu milleti kandırmaktır. Sözleriyle millet için doğru ve ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyoruz. Bugün burada Kılıçdaroğlu’na da neye 'evet demesi gerektiğini dediğini anlatabilmek adına halk oylamasına özel hazırladığımız Evet Gazetesi ve değişiklik yapılan maddelerin açıklamasına dair metnin yer aldığı broşürü ve bu bilgileri içeren odasına asmak üzere çerçeveyi posta yolu ile göndereceğiz.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında yeni sistemle ilgili söylediği sözlerin ardından AK Parti İl Gençlik Kolları Teşkilatı bir araya gelerek Kılıçdaroğlu'na 'evet' gazetesi gönderdi

GAZETE VE BİLDİRİ GÖNDERDİLER

AK Parti İl Gençlik Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir radyo programında söylediği, “Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım” cümlesine tepki olarak, yeni anayasa paketinde yer alan maddelerin anlatıldığı bildiriyi ve ‘Evet’ gazetesini CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na göndermek için PTT binası önünde toplandı, basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti İl Kolları Başkanı Emre Kahraman ve AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Bilal Topal’ın katıldığı programda, gençler adına Başkan Kahraman konuştu.

 

“BAŞBAKANLIK KURUMU OLMAYACAK”

Kahraman, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Öncelikle başta CHP Genel Başkanı olmak üzere CHP’lilere anayasa değişikliğinin temelde değiştirdiği birkaç konudan bahsetmemiz elzem hale gelmiş. Öncelikle yapılan bir sistem değişikliğidir. Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Cumhurbaşkanını ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Şimdi hal böyleyken CHP genel müdürünün anlaması için tekrar söylemek gerekiyor ki gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır.

 

"GAYELERİNİ UNUTTULAR”

Açıklama tam manasıyla fecaattir. Gerçeklerden ve doğrulardan uzak, millet için çalışmayı bırakmış sadece siyaset yapmayı amaç haline getirmiş bu zihniyet milletin iradesini yansıtmak olan asıl gayeyi çoktan unutmuştur. Sadece siyaset yapmayı öyle amaç haline getirmişlerdir ki derdi ya sadece AK Parti’ye muhalefet yapmak ya da bu milleti kandırmaktır. Sözleriyle millet için doğru ve ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyoruz. Bugün burada Kılıçdaroğlu’na da neye 'evet demesi gerektiğini dediğini anlatabilmek adına halk oylamasına özel hazırladığımız Evet Gazetesi ve değişiklik yapılan maddelerin açıklamasına dair metnin yer aldığı broşürü ve bu bilgileri içeren odasına asmak üzere çerçeveyi posta yolu ile göndereceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.