AK Kadın Kocaeli’de Yılmaz İle Devam

14.01.2018 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

AK Kadın Kocaeli’de Yılmaz İle Devam

AK Parti İl kadın Kolları kongresi, Aile ve Sosyal politikalar bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Serpil Yılmaz, Kongrede güven tazeleyerek yola devam etti.

AK Parti Kocaeli kadın Kolları Kongresi, Hasan Gemici Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’da katıldı.  Kaya, mazlum ve mağdur milyonlarca insanın umudu olan kadınların salonda bulunduğunu dile getirerek, sorumluluklarının farkında olduklarını kaydetti. ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından sorumluluklarının daha da arttığını anlatan Kaya, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm uluslararası platformlarında "Dünya 5'ten büyüktür" dediğini anımsattı. Kaya, sorumluluklarının bilincinde hareket edeceklerini aktararak, şöyle konuştu: "Burada evladından, eşinden, ailesinden fedakarlık yaparak gece gündüz demeden çalışan AK kadınlarımız var. Mart seçimlerine 14 ay gibi bir süre kaldı. İnanıyorum ki 14 ay boyunca sizler gece gündüz demeden kapı kapı dolaşacaksınız, zafer yine bizim olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdik. Bu yeni sistemle başarı çıtasını çok çok yükselttik. Artık yüzde 50'nin üzerinde oy almamız gerekiyor. Bütün kongrelerimizdeki coşku gösteriyor ki AK neferler olarak sizler 2019'a hazırsınız." KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ 2002 yılında iktidara geldikleri andan bu yana ülkede her alanda büyük dönüşüm gerçekleştirdiklerini aktaran Kaya, şunları kaydetti: "2002'de sadece kamuda çalışan engelli personel sayısı 5 bindi, peki bugün 52 bini bulmuş durumda. 10 kat artış var. Kamuda işçi statüsünde çalışan engelli kardeşlerimizin sayısı 10 bindi, bugün bu sayı 100 binlerde yani 10 kat artış var. Yeter mi? Daha fazla arttıracağız. 2018 yılı içinde 5 bin engelli kardeşimizi kamuda istihdam edeceğiz. EKPSS sonuçları bundan sonra 4 yıl geçerli olacak. Bugün engellisine bakan, 500 bin aileye aylık bin 84 lira engelli evde bakım yardımı veren bir hükümetiz. 2017'de 5,7 milyar lira engelli evde bakım desteği verdik. 2018'de yapılan zamla birlikte bu meblağ bin 24'ten bin 84'e çıktı. Engellilere de engelli aylığı veriyoruz. Eşini kaybetmiş muhtaç kadınlara da aylık yaklaşık 284 lira aylık veriyoruz. Kadınların da yanındayız. Çocuğunu askere yollamış muhtaç ailelerimize yardımcı oluyoruz. Biz milletimizin yanındayız, her koşulda yanındayız." TÜRKİYE EL UZATIYOR Kaya, artık kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına, engellilerine sahip çıkan bir Türkiye bulunduğunu vurgulayarak, bugün kendilerine umudunu bağlamış mazlum coğrafyalara da el uzatan bir Türkiye olduğunu söyledi.   Konuşmanın ardından kongrede Serpil Yılmaz, başkanlık görevine yeniden seçildi. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz'la birlikte İzmit Yahya Kaptan Çocuk Evleri Sitesi'ne geçen Kaya, çocuklarla sohbet ederek, onlara hediyeler verdi. Kaya, burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü'den siteyle ilgili bilgi aldı.   
AK Parti İl kadın Kolları kongresi, Aile ve Sosyal politikalar bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Serpil Yılmaz, Kongrede güven tazeleyerek yola devam etti.

AK Parti Kocaeli kadın Kolları Kongresi, Hasan Gemici Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’da katıldı.  Kaya, mazlum ve mağdur milyonlarca insanın umudu olan kadınların salonda bulunduğunu dile getirerek, sorumluluklarının farkında olduklarını kaydetti. ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından sorumluluklarının daha da arttığını anlatan Kaya, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm uluslararası platformlarında "Dünya 5'ten büyüktür" dediğini anımsattı. Kaya, sorumluluklarının bilincinde hareket edeceklerini aktararak, şöyle konuştu: "Burada evladından, eşinden, ailesinden fedakarlık yaparak gece gündüz demeden çalışan AK kadınlarımız var. Mart seçimlerine 14 ay gibi bir süre kaldı. İnanıyorum ki 14 ay boyunca sizler gece gündüz demeden kapı kapı dolaşacaksınız, zafer yine bizim olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdik. Bu yeni sistemle başarı çıtasını çok çok yükselttik. Artık yüzde 50'nin üzerinde oy almamız gerekiyor. Bütün kongrelerimizdeki coşku gösteriyor ki AK neferler olarak sizler 2019'a hazırsınız."

KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

2002 yılında iktidara geldikleri andan bu yana ülkede her alanda büyük dönüşüm gerçekleştirdiklerini aktaran Kaya, şunları kaydetti: "2002'de sadece kamuda çalışan engelli personel sayısı 5 bindi, peki bugün 52 bini bulmuş durumda. 10 kat artış var. Kamuda işçi statüsünde çalışan engelli kardeşlerimizin sayısı 10 bindi, bugün bu sayı 100 binlerde yani 10 kat artış var. Yeter mi? Daha fazla arttıracağız. 2018 yılı içinde 5 bin engelli kardeşimizi kamuda istihdam edeceğiz. EKPSS sonuçları bundan sonra 4 yıl geçerli olacak. Bugün engellisine bakan, 500 bin aileye aylık bin 84 lira engelli evde bakım yardımı veren bir hükümetiz. 2017'de 5,7 milyar lira engelli evde bakım desteği verdik. 2018'de yapılan zamla birlikte bu meblağ bin 24'ten bin 84'e çıktı. Engellilere de engelli aylığı veriyoruz. Eşini kaybetmiş muhtaç kadınlara da aylık yaklaşık 284 lira aylık veriyoruz. Kadınların da yanındayız. Çocuğunu askere yollamış muhtaç ailelerimize yardımcı oluyoruz. Biz milletimizin yanındayız, her koşulda yanındayız."

TÜRKİYE EL UZATIYOR

Kaya, artık kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına, engellilerine sahip çıkan bir Türkiye bulunduğunu vurgulayarak, bugün kendilerine umudunu bağlamış mazlum coğrafyalara da el uzatan bir Türkiye olduğunu söyledi.   Konuşmanın ardından kongrede Serpil Yılmaz, başkanlık görevine yeniden seçildi. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz'la birlikte İzmit Yahya Kaptan Çocuk Evleri Sitesi'ne geçen Kaya, çocuklarla sohbet ederek, onlara hediyeler verdi. Kaya, burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü'den siteyle ilgili bilgi aldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.