Akar: "Yeni Türkiye karanlığa gömüldü"

Kocaeli 10.01.2017 - 09:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Akar: "Yeni Türkiye karanlığa gömüldü"

TBMM’de son haftalarda yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin muhalefet tarafından verilen önergenin görüşmeleriyle çalışmalarına devam etti.

  CHP grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ülkede büyük sorun yaşandığını belirerek Meclis’e verilen tüm önerilerin AK Parti tarafından ötelendiğini söyledi. ZARAR ÇOK BÜYÜK Elektrik kesintilerinin Meclis’te gündeme getirildiğine dikkat çeken Akar şunları söyledi: “Bir ülkede konutlar elektrik olmadığı için ısınamıyorsa, bu ülkede hiçbir şey yapılmamış demektir. Bir ülkede sanayi elektrik yüzünden milyonlarca lira kaybediyorsa çok şeyden konuşmak mümkün değil. 81 ilde de elektrik problemi yaşanıyor. İnsanların mağduriyeti sadece elektriklerin kesintisi nedeniyle yaşanıyor” dedi. “15.5 MİLYAR DOLAR GELİR NEREYE GİTTİ?” Türkiye’de elektriğin 21 dağıtım şirketine bölündüğünün altını çizen Akar, 15.5 milyar dolarlık özeleştirme gelirinin 1 lirasının dahi yatırıma ayrılmadığını söyledi. Yaşanan kesinti ve arıza kayıtlarının sayısının yıllar içerisinde arttığını belirten Akar, 2007 yılında sadece Dicle dağıtım şirketinde 188 bin olan arıza sayısının 2015 yılında 370 bine çıktığını yine 132 bin dakika olan kesinti süresinin de 340 bin dakikaya çıktığını söyledi. AVRUPA ÖRNEĞİNİ VERDİ Kayıp-kaçak oranlarına da değinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sürekli kayıp- kaçak oranını azalttık açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, kayıp-kaçak oranlarında dünya ortalamasının yüzde 8, Avrupa’da yüzde 6 olduğunu ancak ülkemizde bu oranın yüzde 15 olduğunu belirtti. 
TBMM’de son haftalarda yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin muhalefet tarafından verilen önergenin görüşmeleriyle çalışmalarına devam etti.

 

CHP grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ülkede büyük sorun yaşandığını belirerek Meclis’e verilen tüm önerilerin AK Parti tarafından ötelendiğini söyledi.

ZARAR ÇOK BÜYÜK

Elektrik kesintilerinin Meclis’te gündeme getirildiğine dikkat çeken Akar şunları söyledi: “Bir ülkede konutlar elektrik olmadığı için ısınamıyorsa, bu ülkede hiçbir şey yapılmamış demektir. Bir ülkede sanayi elektrik yüzünden milyonlarca lira kaybediyorsa çok şeyden konuşmak mümkün değil. 81 ilde de elektrik problemi yaşanıyor. İnsanların mağduriyeti sadece elektriklerin kesintisi nedeniyle yaşanıyor” dedi.

“15.5 MİLYAR DOLAR GELİR NEREYE GİTTİ?”

Türkiye’de elektriğin 21 dağıtım şirketine bölündüğünün altını çizen Akar, 15.5 milyar dolarlık özeleştirme gelirinin 1 lirasının dahi yatırıma ayrılmadığını söyledi. Yaşanan kesinti ve arıza kayıtlarının sayısının yıllar içerisinde arttığını belirten Akar, 2007 yılında sadece Dicle dağıtım şirketinde 188 bin olan arıza sayısının 2015 yılında 370 bine çıktığını yine 132 bin dakika olan kesinti süresinin de 340 bin dakikaya çıktığını söyledi.

AVRUPA ÖRNEĞİNİ VERDİ

Kayıp-kaçak oranlarına da değinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sürekli kayıp- kaçak oranını azalttık açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, kayıp-kaçak oranlarında dünya ortalamasının yüzde 8, Avrupa’da yüzde 6 olduğunu ancak ülkemizde bu oranın yüzde 15 olduğunu belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.