Bayram Öncesi Emniyet Uyardı

Kocaeli 20.08.2018 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bayram Öncesi Emniyet Uyardı

Emniyet Genel Müdürlüğü, kayıp çocuk vakalarının en çok uzun bayram tatillerinde meydana geldiğini belirterek aileleri uyardı. Çocukların ve ailelerin yapması gerekenleri tek tek sıraladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı kayıp çocuklar için aileleri uyardı. Resmi kayıtlara göre Türkiye genelinde en çok uzun bayram tatillerinde çocuklar kayboluyor. EGM Asayiş Daire Başkanlığı, çocukların kaybolmaması için anne-babalara uyarılarda bulunurken, yapmaları gerekenleri ise sıraladı. EN ÇOK KAYIP ÇOCUK OLAYLARI BAYRAM TATİLİNDE OLUYOR Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan "kayıp çocuklar"la ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde çalışma yürütülüyor. En çok kayıp çocuk olaylarının bayram tatillerinde yaşandığına dikkat çeken EGM yetkilileri, anne-babalara "Çocuğunuzun fotoğraflarını ismiyle birlikte sürekli sosyal medyada paylaşmayın. Bayram harçlığı verme bahanesiyle yanına yaklaşan yabancılardan uzak durmasını öğretin" uyarısında bulundu. SOSYAL MEDYADA İSİM VE FOTOĞRAF PAYLAŞMAYIN Resmi kayıtlara göre Türkiye genelinde en çok uzun bayram tatillerinde çocuklar kayboluyor. EGM Asayiş Daire Başkanlığı, çocukların kaybolmaması için anne-babalara uyarılarda bulunurken, yapmaları gerekenleri ise şöyle sıraladı: "Çocuklarınıza, tanımadığı kişilerden uzak durmasını söyleyin. Bu kişiler tarafından vücuduna dokunulduğunda nasıl bir tepki vermesi gerektiğini öğretin. Tanımadığı kişilerle fiziksel temas kurmasına izin vermeyin, uzak durmasını söyleyin. İnternet ortamında, sosyal medya hesaplarında görüştüğü kişilere dikkat edin, çocuğunuzun fotoğraflarını ismiyle birlikte sürekli sosyal medyada paylaşmayın."  
Emniyet Genel Müdürlüğü, kayıp çocuk vakalarının en çok uzun bayram tatillerinde meydana geldiğini belirterek aileleri uyardı. Çocukların ve ailelerin yapması gerekenleri tek tek sıraladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı kayıp çocuklar için aileleri uyardı. Resmi kayıtlara göre Türkiye genelinde en çok uzun bayram tatillerinde çocuklar kayboluyor. EGM Asayiş Daire Başkanlığı, çocukların kaybolmaması için anne-babalara uyarılarda bulunurken, yapmaları gerekenleri ise sıraladı.

EN ÇOK KAYIP ÇOCUK OLAYLARI BAYRAM TATİLİNDE OLUYOR

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan "kayıp çocuklar"la ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde çalışma yürütülüyor. En çok kayıp çocuk olaylarının bayram tatillerinde yaşandığına dikkat çeken EGM yetkilileri, anne-babalara "Çocuğunuzun fotoğraflarını ismiyle birlikte sürekli sosyal medyada paylaşmayın. Bayram harçlığı verme bahanesiyle yanına yaklaşan yabancılardan uzak durmasını öğretin" uyarısında bulundu.

SOSYAL MEDYADA İSİM VE FOTOĞRAF PAYLAŞMAYIN

Resmi kayıtlara göre Türkiye genelinde en çok uzun bayram tatillerinde çocuklar kayboluyor. EGM Asayiş Daire Başkanlığı, çocukların kaybolmaması için anne-babalara uyarılarda bulunurken, yapmaları gerekenleri ise şöyle sıraladı: "Çocuklarınıza, tanımadığı kişilerden uzak durmasını söyleyin. Bu kişiler tarafından vücuduna dokunulduğunda nasıl bir tepki vermesi gerektiğini öğretin. Tanımadığı kişilerle fiziksel temas kurmasına izin vermeyin, uzak durmasını söyleyin. İnternet ortamında, sosyal medya hesaplarında görüştüğü kişilere dikkat edin, çocuğunuzun fotoğraflarını ismiyle birlikte sürekli sosyal medyada paylaşmayın."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.