GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Bilet fiyatlarında şok!

Ekonomi 23.05.2020 - 22:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bilet fiyatlarında şok!

Koronavirüs salgını sürecinde fiyatları 1.000 liraya kadar ulaşan otobüs biletleri için tavan fiyat uygulamasına gidilmişti. Ancak bayram öncesi izinlerini alıp şehir dışına çıkmak için terminalin yolunu tutan vatandaşlar bilet fiyatlarını duyunca şok yaşadı. Koronavirüs salgını sürecinde fiyatları 1.000 liraya kadar ulaşan otobüs biletleri için tavan fiyat uygulamasına gidilmişti. Buna göre; 101 kilometre başına bilet ücreti olarak 100 TL, Türkiye’nin en uzak mesafesi baz alındığında ise en yüksek bilet ücreti 400 TL olarak belirlenmişti. Yani Türkiye’nin en doğusu ile en batısı arasındaki mesafe 1565 km olarak hesaplandığında bir otobüs bileti en fazla 400 TL olabilecekti. Ancak bayram öncesi izinlerini alıp şehir dışına çıkmak için terminalin yolunu tutan vatandaşlar bilet fiyatlarını duyunca şok yaşadı. ŞİKAYET İÇİN Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin de “Otobüsler sosyal mesafe nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor. Bu nedenle Ulaştırma Bakanlığı bir tavan fiyat uygulaması başlattı. Buna göre en yüksek ücret 400 TL. Vatandaşlar, ücret tarifesini aşanları ‘658 19 88’ ya da ‘info@tofed.org.tr’den bize şikayet edebilirler. Biz hem bakanlığa gerekli şikayeti iletiriz hem de gerekirse fimayı arayıp uyarıda bulunuruz” dedi. KORSANA DİKKAT! Vatandaşları ayrıca güvenli taşımacılık konusunda da uyaran Mevlüt İlgin, şunları söyledi: “Fiyatlar pahalı geldiği için bazı vatandaşların mahalle ve sokak aralarında korsan taşımacılık yapan otobüsçülere yöneldiğini duyuyoruz. Ancak taşımacılık çok ciddi bir iştir. Vatandaşların, otogarda tabelası olan firmalarla yolculuk yapmasını tavsiye ediyoruz. Teknik açıdan hiçbir kontrolü yapılmayan, herhangi bir tedbir alınmayan araçlarla kilometrelerce yol gidilmesi güvenli değil.”

Koronavirüs salgını sürecinde fiyatları 1.000 liraya kadar ulaşan otobüs biletleri için tavan fiyat uygulamasına gidilmişti. Ancak bayram öncesi izinlerini alıp şehir dışına çıkmak için terminalin yolunu tutan vatandaşlar bilet fiyatlarını duyunca şok yaşadı.

Koronavirüs salgını sürecinde fiyatları 1.000 liraya kadar ulaşan otobüs biletleri için tavan fiyat uygulamasına gidilmişti. Buna göre; 101 kilometre başına bilet ücreti olarak 100 TL, Türkiye’nin en uzak mesafesi baz alındığında ise en yüksek bilet ücreti 400 TL olarak belirlenmişti. Yani Türkiye’nin en doğusu ile en batısı arasındaki mesafe 1565 km olarak hesaplandığında bir otobüs bileti en fazla 400 TL olabilecekti. Ancak bayram öncesi izinlerini alıp şehir dışına çıkmak için terminalin yolunu tutan vatandaşlar bilet fiyatlarını duyunca şok yaşadı.

ŞİKAYET İÇİN

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin de “Otobüsler sosyal mesafe nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor. Bu nedenle Ulaştırma Bakanlığı bir tavan fiyat uygulaması başlattı. Buna göre en yüksek ücret 400 TL. Vatandaşlar, ücret tarifesini aşanları ‘658 19 88’ ya da ‘info@tofed.org.tr’den bize şikayet edebilirler. Biz hem bakanlığa gerekli şikayeti iletiriz hem de gerekirse fimayı arayıp uyarıda bulunuruz” dedi.

KORSANA DİKKAT!

Vatandaşları ayrıca güvenli taşımacılık konusunda da uyaran Mevlüt İlgin, şunları söyledi: “Fiyatlar pahalı geldiği için bazı vatandaşların mahalle ve sokak aralarında korsan taşımacılık yapan otobüsçülere yöneldiğini duyuyoruz. Ancak taşımacılık çok ciddi bir iştir. Vatandaşların, otogarda tabelası olan firmalarla yolculuk yapmasını tavsiye ediyoruz. Teknik açıdan hiçbir kontrolü yapılmayan, herhangi bir tedbir alınmayan araçlarla kilometrelerce yol gidilmesi güvenli değil.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.