Bu besin kansere kalkan oluyor!

Sağlık 06.10.2020 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bu besin kansere kalkan oluyor!

Yeme alışkanlıkları birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Son dönemin en korkulan hastalığı olan kanserle ilgili birçok çalışma yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre, bazı besinlerin kanserden koruduğu adeta kanserle savaştığı ortaya çıktı. Peki hangi besinler kanserden koruyor? İşte kanserle savaşan mucize besinler... Yedikleriniz, kalp hastalığı, diyabet (şeker hastalığı) ve kanser gibi kronik hastalıklara sebep olarak sağlığınızı büyük ölçüde etkiler. Uzmanlara göre; özellikle kanser gelişimi, yediğiniz yiyeceklerden ciddi anlamda etkileniyor. Healthline.com'da yer alan habere göre; çoğu gıda, kanser hücrelerinin büyümesini önlemeye yardımcı olabilecek faydalı bileşikler içerir. Bazı yiyeceklerin daha fazla tüketilmesinin, hastalık riskini düşürdüğünü gösteren birkaç çalışma da mevcut. Peki hangi gıdalar kanser riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor? İşte o besinler... SERT KABUKLU YEMİŞLER TARÇIN SARIMSAK BÖĞÜRTLEN, AHUDUDU, DUT, ÇİLEK FASULYE YAĞLI BALIK ZERDEÇAL KETEN TOHUMU DOMATES HAVUÇ BROKOLİ TURUNÇGİLLER ZEYTİNYAĞI

Yeme alışkanlıkları birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Son dönemin en korkulan hastalığı olan kanserle ilgili birçok çalışma yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre, bazı besinlerin kanserden koruduğu adeta kanserle savaştığı ortaya çıktı. Peki hangi besinler kanserden koruyor? İşte kanserle savaşan mucize besinler...

Yedikleriniz, kalp hastalığı, diyabet (şeker hastalığı) ve kanser gibi kronik hastalıklara sebep olarak sağlığınızı büyük ölçüde etkiler.

Uzmanlara göre; özellikle kanser gelişimi, yediğiniz yiyeceklerden ciddi anlamda etkileniyor. Healthline.com'da yer alan habere göre; çoğu gıda, kanser hücrelerinin büyümesini önlemeye yardımcı olabilecek faydalı bileşikler içerir. Bazı yiyeceklerin daha fazla tüketilmesinin, hastalık riskini düşürdüğünü gösteren birkaç çalışma da mevcut.

Peki hangi gıdalar kanser riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor? İşte o besinler...

SERT KABUKLU YEMİŞLER
TARÇIN
SARIMSAK
BÖĞÜRTLEN, AHUDUDU, DUT, ÇİLEK
FASULYE
YAĞLI BALIK
ZERDEÇAL
KETEN TOHUMU
DOMATES
HAVUÇ
BROKOLİ
TURUNÇGİLLER
ZEYTİNYAĞI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.