Çakır, “Sağlıkta çağ atladık”

Darıca 06.06.2018 - 10:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çakır, “Sağlıkta çağ atladık”

İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) düzenlediği programlarla AK Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte gece sahur vaktine kadar Darıca’yı karış karış gezen Çakır, 24 Haziran seçimlerinin önemini anlatarak Darıcalı hemşerilerimizden destek istedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, seçim çalışmaları kapsamında Darıca’da gün boyu çeşitli temaslarda bulundu. Darıca ziyaretlerine ilçe teşkilatı ile yaptığı toplantı ile başlayan Sami Çakır, daha sonra hastaları ziyaret ederek sohbet etti. Vatandaş ile tek tek yakından ilgilenen ve sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Çakır, sağlık hizmetlerindeki gelişmelere dikkat çekti. Çakır; “Türkiye’de sağlık alanında atılan yeni adımlarla adeta çağ atladık. Şehir hastanelerinin açılması ile birlikte geçmişte yaşanan ve Türkiye’ye yakışmayan nahoş görüntüler ortadan kalkmış oldu. Kocaeli’nde gerek yapımı devam eden şehir hastanesi gerekse yaptığımız yeni hastanelerle birlikte çok şükür sağlık alanında bir sıkıntı yaşamıyoruz.  Darıca Farabi Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi hem Darıca’ya hem de bölgeye çok büyük katkı sağlamıştır. Bu alandaki atılımlarımız ve yatırımlarımız istikrar sürdükçe devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı. GEÇMİŞİ ANLATMAKLA MÜKELLEFİZ Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta da benzer bir tablonun olduğunu hatırlatarak, “Bugün ortalama 30 yaş üzeri olan bütün insanlarımız geçmiş ile günümüzü mukayese edebiliyor.  Hatırlarsanız acil durumlarda hemen müdahale edilecek Ambulanslar yeteri kadar yoktu, doktor sayısı yeteri kadar değildi, eczane kuyruklarında beklerdik. Randevu sistemi olmadığı için hepimiz sabahın erken vakitlerinde hastaneye gider randevu kuyruklarında beklerdik. Oysa ki şimdi evimizden randevumuzu alıp aldığımız saatte gidip sorunsuz muayenemizi olup gerekirse tahlilleri yaptırıp çıkıyoruz. Hastanelerin büyümesi, yenilenmesi ile birlikte sağlık personeli sayılarında da ihtiyaç doğrultusunda artış yapmaktayız.  Sağlık personelinin sayısı ile birlikte hizmet kalitesi de ona göre arttı. Devlet Hastanelerinden,  Üniversite Hastanelerine, Özel Hastanelerden Araştırma Hastanelerine kadar istediğiniz hastaneye gidebiliyoruz. 5 bin tam donanımlı ambulans şu anda milletimize hizmet veriyor. Acil durumlar veya bakım işlemleri için ambulanslar istediğimiz vakit kapımıza geliyor. Bunun yanı sıra uçak, helikopter, paletli ve motosikletli ambulansa kadar daha önce olmayan nice ambulans çeşidi milletimizin kullanımına sunuldu. Fakat bugün 30 yaş altındaki gençlerimiz bu farkı görmedikleri ve yaşamadıkları için bilmiyor. AK Hükümetlerimiz ile birlikte yükselen ekonomik ve sosyal gelişim sayesinde bugün biz gençlerimizle İHA, , SİHA, Elektrikli Otomobil, Yazılım, Bilişim, Hologram, Simülatörler gibi unsurları konuşuyoruz. Vatandaşlarımız hizmetlerimize o kadar alıştı ki dün yaptığımız neredeyse bugün unutuluyor ve yenileri bekleniyor. Geçmişi unutmadan ve gençlerimize zaman zaman bir eski Türkiye’yi hatırlatarak bugünkü nimetlerin ve bugünlere gelinen sürecin aktarılmasında fayda var, bizler geçmişi anlatmakla mükellefiz.” diyerek tamamladı.
İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) düzenlediği programlarla AK Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte gece sahur vaktine kadar Darıca’yı karış karış gezen Çakır, 24 Haziran seçimlerinin önemini anlatarak Darıcalı hemşerilerimizden destek istedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, seçim çalışmaları kapsamında Darıca’da gün boyu çeşitli temaslarda bulundu. Darıca ziyaretlerine ilçe teşkilatı ile yaptığı toplantı ile başlayan Sami Çakır, daha sonra hastaları ziyaret ederek sohbet etti. Vatandaş ile tek tek yakından ilgilenen ve sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Çakır, sağlık hizmetlerindeki gelişmelere dikkat çekti. Çakır; “Türkiye’de sağlık alanında atılan yeni adımlarla adeta çağ atladık. Şehir hastanelerinin açılması ile birlikte geçmişte yaşanan ve Türkiye’ye yakışmayan nahoş görüntüler ortadan kalkmış oldu. Kocaeli’nde gerek yapımı devam eden şehir hastanesi gerekse yaptığımız yeni hastanelerle birlikte çok şükür sağlık alanında bir sıkıntı yaşamıyoruz.  Darıca Farabi Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi hem Darıca’ya hem de bölgeye çok büyük katkı sağlamıştır. Bu alandaki atılımlarımız ve yatırımlarımız istikrar sürdükçe devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

GEÇMİŞİ ANLATMAKLA MÜKELLEFİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta da benzer bir tablonun olduğunu hatırlatarak, “Bugün ortalama 30 yaş üzeri olan bütün insanlarımız geçmiş ile günümüzü mukayese edebiliyor.  Hatırlarsanız acil durumlarda hemen müdahale edilecek Ambulanslar yeteri kadar yoktu, doktor sayısı yeteri kadar değildi, eczane kuyruklarında beklerdik. Randevu sistemi olmadığı için hepimiz sabahın erken vakitlerinde hastaneye gider randevu kuyruklarında beklerdik. Oysa ki şimdi evimizden randevumuzu alıp aldığımız saatte gidip sorunsuz muayenemizi olup gerekirse tahlilleri yaptırıp çıkıyoruz. Hastanelerin büyümesi, yenilenmesi ile birlikte sağlık personeli sayılarında da ihtiyaç doğrultusunda artış yapmaktayız.  Sağlık personelinin sayısı ile birlikte hizmet kalitesi de ona göre arttı. Devlet Hastanelerinden,  Üniversite Hastanelerine, Özel Hastanelerden Araştırma Hastanelerine kadar istediğiniz hastaneye gidebiliyoruz. 5 bin tam donanımlı ambulans şu anda milletimize hizmet veriyor. Acil durumlar veya bakım işlemleri için ambulanslar istediğimiz vakit kapımıza geliyor. Bunun yanı sıra uçak, helikopter, paletli ve motosikletli ambulansa kadar daha önce olmayan nice ambulans çeşidi milletimizin kullanımına sunuldu. Fakat bugün 30 yaş altındaki gençlerimiz bu farkı görmedikleri ve yaşamadıkları için bilmiyor. AK Hükümetlerimiz ile birlikte yükselen ekonomik ve sosyal gelişim sayesinde bugün biz gençlerimizle İHA, , SİHA, Elektrikli Otomobil, Yazılım, Bilişim, Hologram, Simülatörler gibi unsurları konuşuyoruz. Vatandaşlarımız hizmetlerimize o kadar alıştı ki dün yaptığımız neredeyse bugün unutuluyor ve yenileri bekleniyor. Geçmişi unutmadan ve gençlerimize zaman zaman bir eski Türkiye’yi hatırlatarak bugünkü nimetlerin ve bugünlere gelinen sürecin aktarılmasında fayda var, bizler geçmişi anlatmakla mükellefiz.” diyerek tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.