Çayırova'da Tatil Başladı

Çayırova 18.01.2019 - 13:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova'da Tatil Başladı

Çayırova’da düzenlenen törenle 2018/2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönem sonu karneleri dağıtıldı. 20 Bin öğrenci aldıkları karnelerin ardından tatile çıktı.

Güzeltepe İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen karne törenine Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç,  Ak Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi, CHP Çayırova Belediye Başkan Adayı Selahattin Kaya, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. ŞARKILARLA ŞİİRLERLE TATİLE ÇIKTILAR Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan karne töreninde Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç birer konuşma gerçekleştirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunç konuşmasında öğrencilere “ Tatil boyunca eğlenin, isteğinize göre kitap okuyun, dinlenin. Ders çalışma zorunluluğu içinde olmayın. Bu karneler sadece öğrencilerin tüm performansını ve değerlendirmesini ortaya koyan bir belge olarak algılarsanız yanılgıya düşersiniz. Bunlar sadece rakamsal yansımalardır. Bu karneler öğrencilerimizin olduğu kadar eğitim camiamızın ve velilerimizin de yansımasıdır.”dedi. Kaymakam Gözen ise konuşmasında aile, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin altını çizdi. AKRABALARIMIZI BİLECEĞİZ Karne töreninde salonu dolduran davetlilere yönelik konuşma yapam Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, “Karne öğrencilerimizin her zaman telafi edebileceği bir durumdur. Ancak hayatta telafi edemeyeceğimiz olmazsa olmazlarımız vardır. Komşuluk, aileye karşı sorumluluk, akrabalarımızı tanıma ve belde, mahalle birliğidir. Bunların en sonuncusu ile vatan ve millet sevgisidir. Son dönemde bir kuzen kelimesidir kullanıyoruz ama kime kuzen denildiğini dahi bilmiyoruz. Büyükannesini, büyükbabasını tanımayan gençlerimiz var. Akraba ilişkilerimizi sağlamlaştıracağız. Sonra mahalle bilincini sağlayacağız. Vatan ve millet sevgisinin temel ilkeleri aile, komşuluk, akrabalık ve mahalle bilincinden geçer.”dedi. RENLİ SUNUMLAR OLDU Öğrenciler tarafından sunumu yapılan gösteriler arasında, “Sihirli Derneği” isimli şiir, Alfabe isimli şarkı, Artık okuyorum adlı orotoryo, Zeybek oyunu, ney, gitar ve bağlama konserinden oluşan sunumların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. İlçe protokolü daha sonra sınıflara geçerek temsili karne dağıtımını gerçekleştirdi. Haber: Adnan Ayvaz
Çayırova’da düzenlenen törenle 2018/2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönem sonu karneleri dağıtıldı. 20 Bin öğrenci aldıkları karnelerin ardından tatile çıktı.

Güzeltepe İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen karne törenine Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç,  Ak Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi, CHP Çayırova Belediye Başkan Adayı Selahattin Kaya, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

ŞARKILARLA ŞİİRLERLE TATİLE ÇIKTILAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan karne töreninde Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç birer konuşma gerçekleştirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunç konuşmasında öğrencilere “ Tatil boyunca eğlenin, isteğinize göre kitap okuyun, dinlenin. Ders çalışma zorunluluğu içinde olmayın. Bu karneler sadece öğrencilerin tüm performansını ve değerlendirmesini ortaya koyan bir belge olarak algılarsanız yanılgıya düşersiniz. Bunlar sadece rakamsal yansımalardır. Bu karneler öğrencilerimizin olduğu kadar eğitim camiamızın ve velilerimizin de yansımasıdır.”dedi. Kaymakam Gözen ise konuşmasında aile, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin altını çizdi.

AKRABALARIMIZI BİLECEĞİZ

Karne töreninde salonu dolduran davetlilere yönelik konuşma yapam Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, “Karne öğrencilerimizin her zaman telafi edebileceği bir durumdur. Ancak hayatta telafi edemeyeceğimiz olmazsa olmazlarımız vardır. Komşuluk, aileye karşı sorumluluk, akrabalarımızı tanıma ve belde, mahalle birliğidir. Bunların en sonuncusu ile vatan ve millet sevgisidir. Son dönemde bir kuzen kelimesidir kullanıyoruz ama kime kuzen denildiğini dahi bilmiyoruz. Büyükannesini, büyükbabasını tanımayan gençlerimiz var. Akraba ilişkilerimizi sağlamlaştıracağız. Sonra mahalle bilincini sağlayacağız. Vatan ve millet sevgisinin temel ilkeleri aile, komşuluk, akrabalık ve mahalle bilincinden geçer.”dedi.

RENLİ SUNUMLAR OLDU

Öğrenciler tarafından sunumu yapılan gösteriler arasında, “Sihirli Derneği” isimli şiir, Alfabe isimli şarkı, Artık okuyorum adlı orotoryo, Zeybek oyunu, ney, gitar ve bağlama konserinden oluşan sunumların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. İlçe protokolü daha sonra sınıflara geçerek temsili karne dağıtımını gerçekleştirdi. Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.