CHP'li Tarhan Hünkar Çayırı'nı sordu!

Gebze 23.06.2017 - 08:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP'li Tarhan Hünkar Çayırı'nı sordu!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, daha öncede dile getirdiği ve satışının durulmasını sağladığı Hünkar Çayırı’nın ranta açılmaması için TBMM’de yine gündeme getirdi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, daha öncede dile getirdiği ve satışının durulmasını sağladığı Hünkar Çayırı’nın ranta açılmaması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde konunun takipçisi olmaya devam ediyor. Tarhan, Kocaeli Kamuyu tarafından yakından takip edilen konuyu Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirildi. HÜNKAR ÇAYIRI RANTA AÇILAMAZ Tarhan, “Devlet Malzeme Ofisi tarafından Özelleştirme İdaresi aracılığı ile Hünkar Çayırı’nın satışa çıkartılması, daha sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesinin, Tuzla Piyade Okulu içerisinden, 10 metre genişliğinde 1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar çayırına yol açması, alanın rant istismarcılarına açılacağı endişesini tekrarlamıştır. Hünkar Çayırı’nın ranta açılması kabul edilemez ” dedi. FATİH SULTAN MEHMET HAN’A YAKIŞIR GÜZEL BİR PROJEYLE TAÇLANDIRILMASI GEREKİR Tarhan, “Hünkar Çayırı’nın, Fatih Sultan Mehmet Han’a yakışır güzel bir projeyle bütün Gebze’nin ve bölgenin hizmetine sunulması gerekir. Bir çok tarihi ve kültürel değere sahip yapıların görmezden gelinerek yok edilmesine izin vermeyeceğiz” Dedi. ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDAN ÇIKARILMALI Tarhan, verdiği yazılı soru önergesi ile Hünkar Çayırı’nın özelleştirme kapsamında çıkarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca 1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar Çayırı’na açıldığı iddia edilen yol ile ilgili sorumlular hakkında idari işlem başlatılmalıdır” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, daha öncede dile getirdiği ve satışının durulmasını sağladığı Hünkar Çayırı’nın ranta açılmaması için TBMM’de yine gündeme getirdi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, daha öncede dile getirdiği ve satışının durulmasını sağladığı Hünkar Çayırı’nın ranta açılmaması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde konunun takipçisi olmaya devam ediyor. Tarhan, Kocaeli Kamuyu tarafından yakından takip edilen konuyu Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirildi.

HÜNKAR ÇAYIRI RANTA AÇILAMAZ

Tarhan, “Devlet Malzeme Ofisi tarafından Özelleştirme İdaresi aracılığı ile Hünkar Çayırı’nın satışa çıkartılması, daha sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesinin, Tuzla Piyade Okulu içerisinden, 10 metre genişliğinde 1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar çayırına yol açması, alanın rant istismarcılarına açılacağı endişesini tekrarlamıştır. Hünkar Çayırı’nın ranta açılması kabul edilemez ” dedi.

FATİH SULTAN MEHMET HAN’A YAKIŞIR GÜZEL BİR PROJEYLE TAÇLANDIRILMASI GEREKİR

Tarhan, “Hünkar Çayırı’nın, Fatih Sultan Mehmet Han’a yakışır güzel bir projeyle bütün Gebze’nin ve bölgenin hizmetine sunulması gerekir. Bir çok tarihi ve kültürel değere sahip yapıların görmezden gelinerek yok edilmesine izin vermeyeceğiz” Dedi.

ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDAN ÇIKARILMALI

Tarhan, verdiği yazılı soru önergesi ile Hünkar Çayırı’nın özelleştirme kapsamında çıkarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca 1. Derece sit alanı olmasına rağmen Hünkar Çayırı’na açıldığı iddia edilen yol ile ilgili sorumlular hakkında idari işlem başlatılmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.