“Çocuklar kendilerine sanalda bir dünya kurmuşlar”

Darıca 24.09.2020 - 20:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Çocuklar kendilerine sanalda bir dünya kurmuşlar”

Darıca’da sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten yazı paylaştıktan sonra kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan Celep (18)’in dayısı Orhan Celep’ten önemli açıklamalar. Sosyal medya ağlarında gençleri intihara sürükleyen hesapların olduğunu iddia eden Dayı Orhan Celep, “Lütfen bizim başımız yandı, başkalarının canı yanmasın” dedi. Darıca’da dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten yazı paylaştıktan sonra kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan Celep’in dayısı Orhan Celep, intiharla ilgili açıklamalarda bulundu. Dayı Orhan Celep, “Furkan ailesine ve etrafına çok saygılı bir çocuktu. İçine kapanık sessiz biriydi. Ben yetkililerden şunu istiyorum; ‘Bir gençlik var bu gençlik sosyal medyada yaşıyorlar, sosyal medyada ve hepsi intihara meyilli paylaşımlar yapıyor. Devlet yetkililerimizden ricamız bunları eğitsinler. Sosyal medyadaki çakma hesaplar ile intihara meyilli paylaşımlar yaparak gençleri intihara yönlendiriyor. Lütfen bizim başımız yandı, başkalarının canı yanmasın.” dedi.  “YETKİLİLER SOSYAL MEDYALARI KONTROL ETSİN” Sözlerini sürdüren Dayı Celep, “Şüphelendiğimiz kimse yok. Furkan çok sessiz, sakin 5 Eylül’deki Melisa’nın intihar olayı var ve İzmir’deki bir intihar olayından çok etkileniyor. Etkilenmesi sonucunda oraya her gün mesaj atıyor. Biz bunun farkında değiliz ve bunu çok sayıda çocuklar yapıyor. Furkan’ın intihar notunun altında da birçok çocuk aynı şeyleri yazıyor aileler bunları görmüyor bilmiyorlar.  Çocuklar kendilerine sanalda bir dünya kurmuşlar. Çocuklarımıza telefonları ve bilgisayarları veriyoruz ama nasıl bir dünyada yaşadıklarını takip etmiyoruz. Aile ve Sosyal Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız sosyal medyada çok büyük tehlike var lütfen el atın. Aile içinde hiçbir sıkıntı problem yok. Baba normal işçi profilinde annesi ev hanımı profili gayet düzgün ve huzurlu bir ortamda büyüdü Furkan. Biz kendi halinde insanlarız. Sosyal medyadaki bu tip sahte hesaplar için bir şeyler yapılsın.” İfadelerini kullandı.

Darıca’da sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten yazı paylaştıktan sonra kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan Celep (18)’in dayısı Orhan Celep’ten önemli açıklamalar. Sosyal medya ağlarında gençleri intihara sürükleyen hesapların olduğunu iddia eden Dayı Orhan Celep, “Lütfen bizim başımız yandı, başkalarının canı yanmasın” dedi.
Darıca’da dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten yazı paylaştıktan sonra kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan Celep’in dayısı Orhan Celep, intiharla ilgili açıklamalarda bulundu. Dayı Orhan Celep, “Furkan ailesine ve etrafına çok saygılı bir çocuktu. İçine kapanık sessiz biriydi. Ben yetkililerden şunu istiyorum; ‘Bir gençlik var bu gençlik sosyal medyada yaşıyorlar, sosyal medyada ve hepsi intihara meyilli paylaşımlar yapıyor. Devlet yetkililerimizden ricamız bunları eğitsinler. Sosyal medyadaki çakma hesaplar ile intihara meyilli paylaşımlar yaparak gençleri intihara yönlendiriyor. Lütfen bizim başımız yandı, başkalarının canı yanmasın.” dedi. 
“YETKİLİLER SOSYAL MEDYALARI KONTROL ETSİN”
Sözlerini sürdüren Dayı Celep, “Şüphelendiğimiz kimse yok. Furkan çok sessiz, sakin 5 Eylül’deki Melisa’nın intihar olayı var ve İzmir’deki bir intihar olayından çok etkileniyor. Etkilenmesi sonucunda oraya her gün mesaj atıyor. Biz bunun farkında değiliz ve bunu çok sayıda çocuklar yapıyor. Furkan’ın intihar notunun altında da birçok çocuk aynı şeyleri yazıyor aileler bunları görmüyor bilmiyorlar.  Çocuklar kendilerine sanalda bir dünya kurmuşlar. Çocuklarımıza telefonları ve bilgisayarları veriyoruz ama nasıl bir dünyada yaşadıklarını takip etmiyoruz. Aile ve Sosyal Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız sosyal medyada çok büyük tehlike var lütfen el atın. Aile içinde hiçbir sıkıntı problem yok. Baba normal işçi profilinde annesi ev hanımı profili gayet düzgün ve huzurlu bir ortamda büyüdü Furkan. Biz kendi halinde insanlarız. Sosyal medyadaki bu tip sahte hesaplar için bir şeyler yapılsın.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.