GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Darıca’da Cuma Namazı için açık olan camiler açıklandı!

Darıca 27.05.2020 - 10:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da Cuma Namazı için açık olan camiler açıklandı!

Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde camiler ibadete kapatılmıştı. Normalleşme sürecinde ise camilerin yeniden ibadet açılmasına karar verildi. 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde Cuma namazı kılınacak. Buna göre Darıca’da Cuma Namazı kılabilecek camiler ve alanları Darıca Kaymakamlığı tarafından açıklandı. Darıca Kaymakamlığı, Darıca’da Cuma Namazı kılabilecek camiler ve alanlarını açıkladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, 29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazı İlçe Kaymakamlıklarınca tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacağı belirtilirken, Cuma günleri belirlenen bu alanlarda sağlığın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacak Cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabileceği ifade edildi. Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri, Cuma ve diğer vakit namazları için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşların ise abdestlerini evlerinde alarak namazların sünnetlerini evlerinde kılmaları ile farzını eda etmek için mutlaka maskelerini takarak ve yanlarında şahsi seccadeleri ile gelmeleri ve namazlarda belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları, görevlilerin yönlendirmelerine riayet edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Buna göre, Darıca'da cuma namazı kılınabilecek camiler ve alanlar belirlendi.  İşte ilçemizde Cuma Namazı kılınabilecek o yerler. Abdi İpekçi Mh. Fatih Orta Camii, Abdi İpekçi Mh.Bahçelievler Camii, Abdi İpekçi Mh.Ethempaşa Camii, Arafat Camii, Aşıroğlu Mh. İrşat Camii, Aşıroğlu Mah. Merkez Camii, Ayşehatunlar Camii, Bağlarbaşı Mh. Esentepe Camii, Bilali Habeş Camii, Çiftliküstü Murat Balcı Camii, Emek Mh. 500 Evler Camii, Emek Mh.Fatih Merkez Camii, Emirsultan Camii, Darıca Erenler Camii, Fevzi Çakmak Merkez Camii, Darıca Hacı Ali Rıza Cansu, Darıca Hacı Ayşe Gümüşlüağa Camii, Darıca Hacı Kemal Destebaşı Camii, Darıca Hacı Türkan Gülpınar, Darıca Hz.Hamza Camii, Darıca İstasyon Mh.Yeni Camii, Darıca Karatoprak Keşoğlugil Camii, Darıca Kavala Camii, Darıca Kazım Karabekir Camii, Darıca Kurban Erol Camii, Darıca Mehmet Akif Ersoy Camii, Darıca Mina Camii, Darıca Nene Hatun Camii, Darıca Nenehatun Merkez Camii, Darıca Nenehatun Mah. Yıldırım Beyazıt Camii, Darıca Nurten Hatun Camii, Darıca Osmangazi Mh. Hz. Osman Camii, Darıca Pirireis Camii, Darıca Sahil Camii, Darıca Sırasöğütler Mhirfaniye Camii, Darıca Şentepe Ulu Camii, Darıca Uluçınar Camii, Darıca Yeşilçamlıktepe F.S.Mehmet Han Camii, Darıca Yunus Emre Camii, Darıca Osmangazi Mh. Ensar Camii, Darıca Hicret Camii, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Camii

Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde camiler ibadete kapatılmıştı. Normalleşme sürecinde ise camilerin yeniden ibadet açılmasına karar verildi. 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde Cuma namazı kılınacak. Buna göre Darıca’da Cuma Namazı kılabilecek camiler ve alanları Darıca Kaymakamlığı tarafından açıklandı.
Darıca Kaymakamlığı, Darıca’da Cuma Namazı kılabilecek camiler ve alanlarını açıkladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, 29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazı İlçe Kaymakamlıklarınca tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacağı belirtilirken, Cuma günleri belirlenen bu alanlarda sağlığın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacak Cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabileceği ifade edildi. Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri, Cuma ve diğer vakit namazları için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşların ise abdestlerini evlerinde alarak namazların sünnetlerini evlerinde kılmaları ile farzını eda etmek için mutlaka maskelerini takarak ve yanlarında şahsi seccadeleri ile gelmeleri ve namazlarda belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları, görevlilerin yönlendirmelerine riayet edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Buna göre, Darıca'da cuma namazı kılınabilecek camiler ve alanlar belirlendi. 


İşte ilçemizde Cuma Namazı kılınabilecek o yerler.
Abdi İpekçi Mh. Fatih Orta Camii, Abdi İpekçi Mh.Bahçelievler Camii, Abdi İpekçi Mh.Ethempaşa Camii, Arafat Camii, Aşıroğlu Mh. İrşat Camii, Aşıroğlu Mah. Merkez Camii, Ayşehatunlar Camii, Bağlarbaşı Mh. Esentepe Camii, Bilali Habeş Camii, Çiftliküstü Murat Balcı Camii, Emek Mh. 500 Evler Camii, Emek Mh.Fatih Merkez Camii, Emirsultan Camii, Darıca Erenler Camii, Fevzi Çakmak Merkez Camii, Darıca Hacı Ali Rıza Cansu, Darıca Hacı Ayşe Gümüşlüağa Camii, Darıca Hacı Kemal Destebaşı Camii, Darıca Hacı Türkan Gülpınar, Darıca Hz.Hamza Camii, Darıca İstasyon Mh.Yeni Camii, Darıca Karatoprak Keşoğlugil Camii, Darıca Kavala Camii, Darıca Kazım Karabekir Camii, Darıca Kurban Erol Camii, Darıca Mehmet Akif Ersoy Camii, Darıca Mina Camii, Darıca Nene Hatun Camii, Darıca Nenehatun Merkez Camii, Darıca Nenehatun Mah. Yıldırım Beyazıt Camii, Darıca Nurten Hatun Camii, Darıca Osmangazi Mh. Hz. Osman Camii, Darıca Pirireis Camii, Darıca Sahil Camii, Darıca Sırasöğütler Mhirfaniye Camii, Darıca Şentepe Ulu Camii, Darıca Uluçınar Camii, Darıca Yeşilçamlıktepe F.S.Mehmet Han Camii, Darıca Yunus Emre Camii, Darıca Osmangazi Mh. Ensar Camii, Darıca Hicret Camii, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Camii

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.