Darıca’da kurslara yoğun ilgi!

Darıca 23.01.2020 - 13:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da kurslara yoğun ilgi!

Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2019-2020 eğitim yılı ikinci dönem değerlendirme toplantısı Teras Kafe'de gerçekleşti. Toplantıda konuşan Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Özdağ, 27 alanda açılan kurslarda 14 bin 543 kişiye eğitim verildiğini belirtti.

Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2019-2020 eğitim yılı ikinci dönem değerlendirme toplantısı yapıldı.  Dudayev Parkı Teras Kafe'de düzenlenen toplantıda bilgilendirmede bulunan Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Özdağ, 2019-2020 eğitim yılında 27 alanda açılan kurslarda 5044 erkek, 9499 kadın olmak üzere toplam 14 bin 543 kişiye eğitim verildi. Yiyecek içecek hizmetlerine 230, hijyen eğitimine 510, Güzellik ve Saç Bakım Merkezine 50, Kuyumculuk Teknolojisine 50, Çocuk gelişimi ve eğitimine 100, Giyim ve Üretim Teknolojisine 1050, Seramik ve Cam Teknolojisine 130, Muhasebe ve Finansman Kursuna 240, Bilişim Teknolojileri Kurusuna 280, EKPSS Kurslarına 12, Sanat ve Tasarım Kurslarına 160 kursiyerin eğitim aldığını bilgilerini aktardı. “İLK SIRADA İSTİHDAMA YÖNELİK KURSLAR VAR” İstihdama yönelik kursların ilk sırada geldiğinin altını da çizen Özdağ, "Bu kurslardan herhangi birine katılan kursiyer almış oldukları sertifikalarla iş bulabilmektedir. Yabancı uyruklu özellikle Suriyeliler içinde Türkçe Eğitim Kursu açıldı. Kurum içi ve kurum dışında 13 kurs açılmış, erkeklerden 95, kadınlardan 80 kişi katılım göstermiştir. Toplam kursiyer sayısı 175'dir. İlçemiz sürekli göç alan bir yer olduğu için okuryazarlık kurslarında her dönem talep artmaktadır. Yetişkinlere yönelik 28 tane okuma yazma kursu açılmış 45 erkek 315 kadın kursiyerimiz katılım sağlamıştır. Geçen yıllara ek olarak kazaziye, tel-kari, mandırel ile cam boncuk yapımı kaligrafi, rölyef, polimer ile takı ve ev aksesuarları yapımı, dökümcü sırlamacı, keçe yapımı, sedef kakma takı kursu, amigurumi gibi birçok kursumuz açılmıştır. Kurs sayılarında bir önceki döneme göre yüzde 5 artış görülmüştür. Bu kurslara ilişkin seminerler düzenlenmiştir. Spor alanında Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3.cülüğü kazanmıştır. Ayrıca il genelinde düzenlenen Turizm Çalıştayında Kaymakam Ömer Karaman, şahsım ve usta öğreticilerimizden uzmanı Ayşe Giray katılım göstermiştir." dedi. KARAMAN’DAN “YENİ HİZMET BİNASI” SÖZÜ Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise başarılı çalışmalara imza atan Halk eğitim merkezinin ilçeye yakışan yeni bir binaya kavuşması için çalışma başlattıklarını bu projenin yakın zamanda hayata geçirileceğinin altını çizerek başarılı çalışmalarından dolayı halk eğitim merkezi çalışanlarını tebrik etti. Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk da halk eğitim merkezi ile işbirliği yaptıklarını bu işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2019-2020 eğitim yılı ikinci dönem değerlendirme toplantısı Teras Kafe'de gerçekleşti. Toplantıda konuşan Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Özdağ, 27 alanda açılan kurslarda 14 bin 543 kişiye eğitim verildiğini belirtti.

Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2019-2020 eğitim yılı ikinci dönem değerlendirme toplantısı yapıldı.  Dudayev Parkı Teras Kafe'de düzenlenen toplantıda bilgilendirmede bulunan Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Özdağ, 2019-2020 eğitim yılında 27 alanda açılan kurslarda 5044 erkek, 9499 kadın olmak üzere toplam 14 bin 543 kişiye eğitim verildi. Yiyecek içecek hizmetlerine 230, hijyen eğitimine 510, Güzellik ve Saç Bakım Merkezine 50, Kuyumculuk Teknolojisine 50, Çocuk gelişimi ve eğitimine 100, Giyim ve Üretim Teknolojisine 1050, Seramik ve Cam Teknolojisine 130, Muhasebe ve Finansman Kursuna 240, Bilişim Teknolojileri Kurusuna 280, EKPSS Kurslarına 12, Sanat ve Tasarım Kurslarına 160 kursiyerin eğitim aldığını bilgilerini aktardı.

“İLK SIRADA İSTİHDAMA YÖNELİK KURSLAR VAR”

İstihdama yönelik kursların ilk sırada geldiğinin altını da çizen Özdağ, "Bu kurslardan herhangi birine katılan kursiyer almış oldukları sertifikalarla iş bulabilmektedir. Yabancı uyruklu özellikle Suriyeliler içinde Türkçe Eğitim Kursu açıldı. Kurum içi ve kurum dışında 13 kurs açılmış, erkeklerden 95, kadınlardan 80 kişi katılım göstermiştir. Toplam kursiyer sayısı 175'dir. İlçemiz sürekli göç alan bir yer olduğu için okuryazarlık kurslarında her dönem talep artmaktadır. Yetişkinlere yönelik 28 tane okuma yazma kursu açılmış 45 erkek 315 kadın kursiyerimiz katılım sağlamıştır. Geçen yıllara ek olarak kazaziye, tel-kari, mandırel ile cam boncuk yapımı kaligrafi, rölyef, polimer ile takı ve ev aksesuarları yapımı, dökümcü sırlamacı, keçe yapımı, sedef kakma takı kursu, amigurumi gibi birçok kursumuz açılmıştır. Kurs sayılarında bir önceki döneme göre yüzde 5 artış görülmüştür. Bu kurslara ilişkin seminerler düzenlenmiştir. Spor alanında Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3.cülüğü kazanmıştır. Ayrıca il genelinde düzenlenen Turizm Çalıştayında Kaymakam Ömer Karaman, şahsım ve usta öğreticilerimizden uzmanı Ayşe Giray katılım göstermiştir." dedi.

KARAMAN’DAN “YENİ HİZMET BİNASI” SÖZÜ

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise başarılı çalışmalara imza atan Halk eğitim merkezinin ilçeye yakışan yeni bir binaya kavuşması için çalışma başlattıklarını bu projenin yakın zamanda hayata geçirileceğinin altını çizerek başarılı çalışmalarından dolayı halk eğitim merkezi çalışanlarını tebrik etti. Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk da halk eğitim merkezi ile işbirliği yaptıklarını bu işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.