Dursun’dan Avukatların Ankara’ya Alınmamasına Tepki!

Gündem 23.06.2020 - 17:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dursun’dan Avukatların Ankara’ya Alınmamasına Tepki!

AK Parti ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma Yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanları ve avukatlar, Ankara'ya sokulmadı. Avukatların Ankara’ya sokulmamasına 31 Mart Yerel Seçimlerinde Gebze Belediye Başkan Adayı olan Av. Recep Dursun tepki gösterdi. Dursun tepkisini şu açıklamalarla dile getirdi; “Bugün en açık anayasal haklarını kullanan baro başkanlarının polis tarafından uğradığı muameleyi gördük. Baro başkanlarının Ankara’ya girişlerinin engellenmesinin hukuki bir gerekçesi olmadığı gibi, bir hukuki gerekçe arayışının olduğunu da sanmıyorum. AVUKATLAR OLMADAN SİSTEM İŞLEMEZ O halde? Kamu gücü anayasanın meşru saymadığı bir amaç için kötüye kullanılıyor demektir. Bu ikiyüzlülükle ve hukuk tanımazlıkla ülkeyi boğuyorlar. Hiçbir hukuk ve adalet sistemi, avukatlar olmaksızın adil ve demokratik bir şekilde işleyemez. Avukat/savunma makamı, adil yargılamanın en temel ve kurucu unsurudur. Öyle olduğu için uygar ve demokratik tüm ülkelerde avukatlar ve onların mesleki kuruluşları olarak barolar vardır.”

AK Parti ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma Yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanları ve avukatlar, Ankara'ya sokulmadı. Avukatların Ankara’ya sokulmamasına 31 Mart Yerel Seçimlerinde Gebze Belediye Başkan Adayı olan Av. Recep Dursun tepki gösterdi. Dursun tepkisini şu açıklamalarla dile getirdi; “Bugün en açık anayasal haklarını kullanan baro başkanlarının polis tarafından uğradığı muameleyi gördük. Baro başkanlarının Ankara’ya girişlerinin engellenmesinin hukuki bir gerekçesi olmadığı gibi, bir hukuki gerekçe arayışının olduğunu da sanmıyorum.

AVUKATLAR OLMADAN SİSTEM İŞLEMEZ

O halde? Kamu gücü anayasanın meşru saymadığı bir amaç için kötüye kullanılıyor demektir. Bu ikiyüzlülükle ve hukuk tanımazlıkla ülkeyi boğuyorlar. Hiçbir hukuk ve adalet sistemi, avukatlar olmaksızın adil ve demokratik bir şekilde işleyemez. Avukat/savunma makamı, adil yargılamanın en temel ve kurucu unsurudur. Öyle olduğu için uygar ve demokratik tüm ülkelerde avukatlar ve onların mesleki kuruluşları olarak barolar vardır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.