EMEP Gebze işçilerin yanında

Gebze 05.07.2020 - 21:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

EMEP Gebze işçilerin yanında

Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Örgütü, Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya dair eylem gerçekleştirdi. Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü kent meydanında düzenlediği basın açıklaması ile fabrikada yaşanan patlamayı protesto etti, hayatını kaybeden işçi yakınlarına başsağlığı diledi. EMEP Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, aynı fabrikada daha önce de yaşanan patlamaları hatırlatarak ölümlere önlemsizliğin neden olduğunu vurguladı. Atik, konuşmasında önlem almayan patron kadar denetim görevini yerine getirmeyen hükümetin de ölümlerden sorumlu olduğunu ifade etti. İş cinayeti sicilinin hayli kabarık olduğu fabrikada daha önce yaşanan iş cinayetlerine de değinen Atik, “Adeta işçilerin canı pahasına yükselen bu firmanın işletmelerinde bunca patlama yaşanmış olmasına karşın nasıl oluyor da bu firma farklı adlar altında, farklı illerde faaliyet sürdürmeye devam edebiliyor? Kim ya da kimler bu duruma göz yumdu? Devlet bugüne kadar neden önlem almadı? Nasıl oluyor da bu fabrikalar yıllardır işçilerin sağlığını ve yaşamını yok sayarak, o bölgede yaşayan halkın can güvenliğini hiçe sayarak ve hiçbir yaptırım görmeden üretime devam edebiliyor? Yaşanan bunca ölümden sorumlu tutulan, ceza alan kaç kişi var?” dedi. İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ ALINSIN Fabrikanın Genel Müdürü Yaşar Coşkun için MÜSİAD Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin destek amaçlı yemek düzenlediğini hatırlatan Atik, “Hayatını kaybeden işçilerin cenazesi daha kaldırılmamışken sermaye ve onun temsilcileri için işçilerin canının hiçbir kıymeti olmadığını bir kere daha görüyoruz.  İnsanca çalışma ve insan onuruna yaraşır yaşam koşulları sağlanmadığı sürece de bu tür iş cinayetleri devem edecektir. Hendek’teki patlama da kaza değil bir iş cinayetidir. Sorumluları derhal ortaya çıkarılmalı, hak ettikleri cezalar verilmelidir. Partimiz ölen işçilerin ailelerine başsağlığı dilemektedir ve Hendek cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyecektir. İş cinayetleri son bulsun, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın!” diye konuştu.

Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Örgütü, Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya dair eylem gerçekleştirdi.
Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü kent meydanında düzenlediği basın açıklaması ile fabrikada yaşanan patlamayı protesto etti, hayatını kaybeden işçi yakınlarına başsağlığı diledi. EMEP Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, aynı fabrikada daha önce de yaşanan patlamaları hatırlatarak ölümlere önlemsizliğin neden olduğunu vurguladı. Atik, konuşmasında önlem almayan patron kadar denetim görevini yerine getirmeyen hükümetin de ölümlerden sorumlu olduğunu ifade etti. İş cinayeti sicilinin hayli kabarık olduğu fabrikada daha önce yaşanan iş cinayetlerine de değinen Atik, “Adeta işçilerin canı pahasına yükselen bu firmanın işletmelerinde bunca patlama yaşanmış olmasına karşın nasıl oluyor da bu firma farklı adlar altında, farklı illerde faaliyet sürdürmeye devam edebiliyor? Kim ya da kimler bu duruma göz yumdu? Devlet bugüne kadar neden önlem almadı? Nasıl oluyor da bu fabrikalar yıllardır işçilerin sağlığını ve yaşamını yok sayarak, o bölgede yaşayan halkın can güvenliğini hiçe sayarak ve hiçbir yaptırım görmeden üretime devam edebiliyor? Yaşanan bunca ölümden sorumlu tutulan, ceza alan kaç kişi var?” dedi.


İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ ALINSIN
Fabrikanın Genel Müdürü Yaşar Coşkun için MÜSİAD Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin destek amaçlı yemek düzenlediğini hatırlatan Atik, “Hayatını kaybeden işçilerin cenazesi daha kaldırılmamışken sermaye ve onun temsilcileri için işçilerin canının hiçbir kıymeti olmadığını bir kere daha görüyoruz.  İnsanca çalışma ve insan onuruna yaraşır yaşam koşulları sağlanmadığı sürece de bu tür iş cinayetleri devem edecektir. Hendek’teki patlama da kaza değil bir iş cinayetidir. Sorumluları derhal ortaya çıkarılmalı, hak ettikleri cezalar verilmelidir. Partimiz ölen işçilerin ailelerine başsağlığı dilemektedir ve Hendek cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyecektir. İş cinayetleri son bulsun, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın!” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.