Engelsiz Dünya Ödülü Eşitti’ye verildi!

Çayırova 15.12.2016 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Engelsiz Dünya Ödülü Eşitti’ye verildi!

Bağcılar’da “Engelsiz Dünya Kongresi’ kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Dünya Ödülleri’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle sahiplerine verildi. Merhum iş adamı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı’nın da ‘istihdama yönelik katkılarından dolayı’ ödül aldığı gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini çizen ve Cumhurbaşkanı tarafından telefon ile aranarak tebrik edilen engelli Gülşah Yağmur Yazıcı da özel ödüle laik görüldü. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Dünya Ödülleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle sahiplerine verildi. Törende bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki üç konu başlığından birisinin engelliler olduğunu söyledi. Halkın, o dönem feraset göstererek Kurucu Genel Başkan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vicdan ve merhamet sahibi bir lider olduğunu fark ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, 2002’de AK Parti’yi iktidara getirdiğini anlattı. İl Başkanlığı döneminde engellilere Ramazan ayındaki programlarda ağırladıklarını da anlatan Müezzinoğlu, “Hepimizin imkânları var ama bu toplumun engellisini evinde yalnız annesi, babası ve yakınıyla baş başa bırakan bir anlayışı reddetmemiz lazım, demiştim. Bu Kongre’de de başlıklardan birisi bu konudan oluşuyor .” dedi. Müezzinoğlu, ayrıca ‘muhtar olamazsın denilen’ ancak Başbakan ardından Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a da millete yönelik farkındalık oluşturmada gösterdiği duyarlılık dolayısıyla teşekkür etti. Önceden, laik, demokratik bir hukuk devleti olmasına rağmen ülkede fakirin, hastanın ve engellinin halini soranın olmadığını da vurgulayan Müezzinoğlu, “Evinde yaşayan engellinin eğitim ve sosyal alanda yaşama katılabilmesi için en ufak bir emek gösterilmemiştir.” Dedi.  “4 KATEGORİDE 45 KURUM, KURULUŞ VE İSME ÖDÜLLERİ VERİLDİ” Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Mehmet  Müezzinoğlu ve Bağcılar Belediye  Başkanı Lokman  Çağırıcı; Farkındalık, Eğitim, Engelli İstihdamı ve Erişilebilirlik kategorilerinde önemli hizmetlerde bulunan iş, sanat ve basın dünyamızın tanınmış isimleri ile kurum ve kuruluşlarına ödüllerini verdi. Furkan Uğur Eşitti’ye Ödül ! Dünyada bir ilke imza atan görme engelli yazar Furkan Uğur Eşitti’ye bir görme engelli olarak dünyada ilk kez bir istihbarat romanı yazması ve bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı ENGELSİZ DÜNYA ÖDÜLLERİ İstihdam Kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bağcılar’da “Engelsiz Dünya Kongresi’ kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Dünya Ödülleri’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle sahiplerine verildi. Merhum iş adamı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı’nın da ‘istihdama yönelik katkılarından dolayı’ ödül aldığı gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini çizen ve Cumhurbaşkanı tarafından telefon ile aranarak tebrik edilen engelli Gülşah Yağmur Yazıcı da özel ödüle laik görüldü.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Dünya Ödülleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Törende bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki üç konu başlığından birisinin engelliler olduğunu söyledi. Halkın, o dönem feraset göstererek Kurucu Genel Başkan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vicdan ve merhamet sahibi bir lider olduğunu fark ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, 2002’de AK Parti’yi iktidara getirdiğini anlattı. İl Başkanlığı döneminde engellilere Ramazan ayındaki programlarda ağırladıklarını da anlatan Müezzinoğlu, “Hepimizin imkânları var ama bu toplumun engellisini evinde yalnız annesi, babası ve yakınıyla baş başa bırakan bir anlayışı reddetmemiz lazım, demiştim. Bu Kongre’de de başlıklardan birisi bu konudan oluşuyor .” dedi. Müezzinoğlu, ayrıca ‘muhtar olamazsın denilen’ ancak Başbakan ardından Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a da millete yönelik farkındalık oluşturmada gösterdiği duyarlılık dolayısıyla teşekkür etti. Önceden, laik, demokratik bir hukuk devleti olmasına rağmen ülkede fakirin, hastanın ve engellinin halini soranın olmadığını da vurgulayan Müezzinoğlu, “Evinde yaşayan engellinin eğitim ve sosyal alanda yaşama katılabilmesi için en ufak bir emek gösterilmemiştir.” Dedi.

 “4 KATEGORİDE 45 KURUM, KURULUŞ VE İSME ÖDÜLLERİ VERİLDİ”
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Mehmet  Müezzinoğlu ve Bağcılar Belediye  Başkanı Lokman  Çağırıcı; Farkındalık, Eğitim, Engelli İstihdamı ve Erişilebilirlik kategorilerinde önemli hizmetlerde bulunan iş, sanat ve basın dünyamızın tanınmış isimleri ile kurum ve kuruluşlarına ödüllerini verdi.

Furkan Uğur Eşitti’ye Ödül !
Dünyada bir ilke imza atan görme engelli yazar Furkan Uğur Eşitti’ye bir görme engelli olarak dünyada ilk kez bir istihbarat romanı yazması ve bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı ENGELSİZ DÜNYA ÖDÜLLERİ İstihdam Kategorisinde ödüle layık görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.