Farabi’den Mobbing eğitimi!

Darıca 10.12.2019 - 15:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Farabi’den Mobbing eğitimi!

DARICA FARABİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personellere yönelik olarak olan yapılan hizmet içi eğitimler devam ediyor. Bu hafta yapılan eğitimin konusu ise mobbing oldu. Hastanenin Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimde; Mobbing nedir?, Karşılaştığımız hangi durumlar mobbing olarak algılanabilir?, Öfke ve Stres Kontrolü, Mobbinge maruz kalındığında neler yapılmalıyız? gibi konuları ele anlatıldı. MOBBİNG NEDİR? “Mobbing” terimi, bir kişiyi taciz etmek, sindirmek, kabadayılık yapmak ya da rahatsız etmek için işbirliği yapan bir grup kişiyi ifade eder. Bir işyerinde, bir grup çalışanın, belirli bir çalışana yönelik düşmanca davranışlarda bulunduğunda ve bu çalışanın kendilerinini güvende hissetmesini ve görevlerini yerine getirmesini zorlaştığında mobbing meydana gelir. Mobbing ile uğraşan bireyler meslektaşları, üstleri veya astları olabilir. Bu davranış açık ve doğrudan, gizli ya da dolaylı olabilir. GÖZE BATAN KİŞİLER DAHA ÇOK MARUZ KALIYOR Hastane Psikoloğu Tuğba Korkmaz; “Mobbinge uğrayan bir mağdurun hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı zarar görür, iş veriminde de düşme ortaya çıkabilir. İşyeri ise bu durumdan iş veriminin düşmesi ve çalışma barışının bozulması ile etkilenir. Psikolojik baskı durumu ortaya çıktığında varsa işyerinde ilgili birime, yoksa bir üst yönetime ve gerekirse mülki amirlere durum bildirilmelidir. Mobbingin oluşması için, çalışmanın sistemli bir şekilde engellenmesi ve bunun devam etmesi gerekiyor. Daha yaratıcı ve göze batan kişiler mobbinge daha çok maruz kalıyor.” ifadelerini kullandı. Eğitim sonunda hastane personelleri merak etikleri soruları sorma fırsatı da buldular.
DARICA FARABİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personellere yönelik olarak olan yapılan hizmet içi eğitimler devam ediyor. Bu hafta yapılan eğitimin konusu ise mobbing oldu. Hastanenin Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimde; Mobbing nedir?, Karşılaştığımız hangi durumlar mobbing olarak algılanabilir?, Öfke ve Stres Kontrolü, Mobbinge maruz kalındığında neler yapılmalıyız? gibi konuları ele anlatıldı.

MOBBİNG NEDİR?

“Mobbing” terimi, bir kişiyi taciz etmek, sindirmek, kabadayılık yapmak ya da rahatsız etmek için işbirliği yapan bir grup kişiyi ifade eder. Bir işyerinde, bir grup çalışanın, belirli bir çalışana yönelik düşmanca davranışlarda bulunduğunda ve bu çalışanın kendilerinini güvende hissetmesini ve görevlerini yerine getirmesini zorlaştığında mobbing meydana gelir. Mobbing ile uğraşan bireyler meslektaşları, üstleri veya astları olabilir. Bu davranış açık ve doğrudan, gizli ya da dolaylı olabilir.

GÖZE BATAN KİŞİLER DAHA ÇOK MARUZ KALIYOR

Hastane Psikoloğu Tuğba Korkmaz; “Mobbinge uğrayan bir mağdurun hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı zarar görür, iş veriminde de düşme ortaya çıkabilir. İşyeri ise bu durumdan iş veriminin düşmesi ve çalışma barışının bozulması ile etkilenir. Psikolojik baskı durumu ortaya çıktığında varsa işyerinde ilgili birime, yoksa bir üst yönetime ve gerekirse mülki amirlere durum bildirilmelidir. Mobbingin oluşması için, çalışmanın sistemli bir şekilde engellenmesi ve bunun devam etmesi gerekiyor. Daha yaratıcı ve göze batan kişiler mobbinge daha çok maruz kalıyor.” ifadelerini kullandı. Eğitim sonunda hastane personelleri merak etikleri soruları sorma fırsatı da buldular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.