Gazeteciler Ormanya'yı gezdi

Kocaeli 02.10.2019 - 14:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gazeteciler Ormanya'yı gezdi

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Ormanya gezisi kapsamında, kentte görev yapan gazeteciler ve aileleri, yoğun bir mesai gününün ardından, Ormanya’da hızlandırılmış bir tur ile eğlenceli bir gün geçirdi

Abbas ÇAKAR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe'de hayata geçirilen dünyanın 3’üncü, Avrupa’nın ise en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya, sadece Kocaeli değil çevre illerden de binlerce ailenin tek adresi haline geldi. Ormanya'da masal gibi bir gezi yapma fırsatı bulan aileler, oldukça eğlenceli vakit geçiriyor. İnsan ile doğa arasındaki ilişkinin  zayıfladığı günümüzde, insanlara doğa ile baş başa kalabileceği ortamlar oluşturmayı hedefleyip ortaya çıkan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine doğa ile yakınlaşma fırsatı sunuyor. Her ayrıntının tüm detaylarına kadar düşünüldüğü projede, parkta yaşamakta olan hayvanların habitatları da korunuyor. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti de oldukça yoğun çalışan üyelerinin stres atmaları amacıyla Ormanya Doğal Yaşam Parkı'na bir gezi düzenledi. 73 FARKLI TÜRDE 871 HAYVAN Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği gezide, üyeler 6 ana bölgeden oluşan Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi. Gezi esnasında görevliler tarafından verilen bilgilerde, 4000 dönüme yayılan dev proje içerisinde toplam 73 farklı türde 871 hayvan barındığı ifade edildi. İlk olarak Ormanya yürüyüş parkurlarını gezen cemiyet üyeleri daha sonra bir sinema filminin  de çekildiği Hobbit evlerini gezdi. Ardından, doğada yaşayan hayvanların doğal ortamlarına benzer koşullarda oluşturulan alanlarda gezen cemiyet üyeleri hayvanat bahçesinde gezip bol bol fotoğraf çekildi. BAŞKANDAN TEŞEKKÜR Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, yapmış olduğu konuşmada, "Üyelerimiz çok yoğun çalışıyor. Oldukça stresli bir iş yapıyor. Onların il içi veya il dışı  sosyal ve kültürel geziler ile motive etmek amacıyla programlar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Safranbolu ve Anıtkabir’e geziler düzenlemek için çalışmalarımız var. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Ormanya gezisi kapsamında, kentte görev yapan gazeteciler ve aileleri, yoğun bir mesai gününün ardından, Ormanya’da hızlandırılmış bir tur ile eğlenceli bir gün geçirdi

Abbas ÇAKAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe'de hayata geçirilen dünyanın 3’üncü, Avrupa’nın ise en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya, sadece Kocaeli değil çevre illerden de binlerce ailenin tek adresi haline geldi. Ormanya'da masal gibi bir gezi yapma fırsatı bulan aileler, oldukça eğlenceli vakit geçiriyor. İnsan ile doğa arasındaki ilişkinin  zayıfladığı günümüzde, insanlara doğa ile baş başa kalabileceği ortamlar oluşturmayı hedefleyip ortaya çıkan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine doğa ile yakınlaşma fırsatı sunuyor. Her ayrıntının tüm detaylarına kadar düşünüldüğü projede, parkta yaşamakta olan hayvanların habitatları da korunuyor. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti de oldukça yoğun çalışan üyelerinin stres atmaları amacıyla Ormanya Doğal Yaşam Parkı'na bir gezi düzenledi.

73 FARKLI TÜRDE 871 HAYVAN

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği gezide, üyeler 6 ana bölgeden oluşan Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi. Gezi esnasında görevliler tarafından verilen bilgilerde, 4000 dönüme yayılan dev proje içerisinde toplam 73 farklı türde 871 hayvan barındığı ifade edildi. İlk olarak Ormanya yürüyüş parkurlarını gezen cemiyet üyeleri daha sonra bir sinema filminin  de çekildiği Hobbit evlerini gezdi. Ardından, doğada yaşayan hayvanların doğal ortamlarına benzer koşullarda oluşturulan alanlarda gezen cemiyet üyeleri hayvanat bahçesinde gezip bol bol fotoğraf çekildi.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, yapmış olduğu konuşmada, "Üyelerimiz çok yoğun çalışıyor. Oldukça stresli bir iş yapıyor. Onların il içi veya il dışı  sosyal ve kültürel geziler ile motive etmek amacıyla programlar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Safranbolu ve Anıtkabir’e geziler düzenlemek için çalışmalarımız var. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.