GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze'de Cuma Namazı için açık olan camiler açıklandı!

Gebze 27.05.2020 - 09:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze'de Cuma Namazı için açık olan camiler açıklandı!

Gebze Kaymakamlığı ilçe genelinde 29 Mayıs’ta Cuma namazı ve vakit namazı kılınacak cami ve alanları açıkladı. Gebze Kaymakamlığından yapılan açıklama şöyle:“29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazı, Kaymakamlığımızca tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacaktır. *Cuma günleri, belirlenen bu alanlarda sağlığımızın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacaktır.*Cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle, diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabilecektir.*Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri önem arz etmektedir. Cuma namazı için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın; *Cuma ve diğer vakit namazları için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın abdestlerini evlerinde alarak namazların sünnetlerini evlerinde kılmaları,*Farzını eda etmek için mutlaka maskelerini takarak ve yanlarında şahsi seccadeleri ile gelmeleri,*Namazlarda, belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları,*Görevlilerimizin yönlendirmelerine riayet etmeleri gerekmektedir.” CUMA NAMAZI KILINABİLECEK CAMİLER; Çoban Mustafa Paşa Camii, Demirtaş Mescidi, Hilal Petrol Camii, Hz.Ali Camii, Yeni Mah. Adem Yavuz Camii, Hasköy Sanayi Camii, İstasyon Mah. Sarkuysan Camii, Erenler Doğan Erbilek, Mudurnutepe Esentepe Camii, Fevzi Çakmak Camii, Hürriyet Mah.Yeşil Camii, Mehmet Akif Ersoy Camii, Tavşanlı Merkez Camii, Ebubekir Sıddık Camii, Geposp Camii, Barış Mah. Yeşil Camii, Hatip Düzü Camii, Arapçeşme Mah. F.Sultan Mehmet Camii, Kocatepe Camii, Mimarsinan Camii, Çamlık Camii, Yeni Çeşme Camii, Arapçeşme Mevlana Camii, Barış Mh. Tünel Üstü Merkez, Bilal-İ Habeşi Camii, İstasyon Mah. Merkez Camii, İstasyon Mah. Yavuz Selim Camii, Karadeniz Nur Camii, Mustafa Paşa Fatih Camii, Hacı Ömer Yalız Camii, Şehit Abdullah Horoz Camii, Eyüp Camii, Mutlukent Camii, Akşemsettin Camii, Yeşiltepe Camii, Ulubatlı Hasan Camii, Elmas Camii, Arifan Camii, Lokman Hekim Camii, İlyasbey Camii

Gebze Kaymakamlığı ilçe genelinde 29 Mayıs’ta Cuma namazı ve vakit namazı kılınacak cami ve alanları açıkladı. Gebze Kaymakamlığından yapılan açıklama şöyle:“29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazı, Kaymakamlığımızca tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacaktır. *Cuma günleri, belirlenen bu alanlarda sağlığımızın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacaktır.*Cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle, diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabilecektir.*Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri önem arz etmektedir. Cuma namazı için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın; *Cuma ve diğer vakit namazları için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın abdestlerini evlerinde alarak namazların sünnetlerini evlerinde kılmaları,*Farzını eda etmek için mutlaka maskelerini takarak ve yanlarında şahsi seccadeleri ile gelmeleri,*Namazlarda, belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları,*Görevlilerimizin yönlendirmelerine riayet etmeleri gerekmektedir.”

CUMA NAMAZI KILINABİLECEK CAMİLER;

Çoban Mustafa Paşa Camii, Demirtaş Mescidi, Hilal Petrol Camii, Hz.Ali Camii, Yeni Mah. Adem Yavuz Camii, Hasköy Sanayi Camii, İstasyon Mah. Sarkuysan Camii, Erenler Doğan Erbilek, Mudurnutepe Esentepe Camii, Fevzi Çakmak Camii, Hürriyet Mah.Yeşil Camii, Mehmet Akif Ersoy Camii, Tavşanlı Merkez Camii, Ebubekir Sıddık Camii, Geposp Camii, Barış Mah. Yeşil Camii, Hatip Düzü Camii, Arapçeşme Mah. F.Sultan Mehmet Camii, Kocatepe Camii, Mimarsinan Camii, Çamlık Camii, Yeni Çeşme Camii, Arapçeşme Mevlana Camii, Barış Mh. Tünel Üstü Merkez, Bilal-İ Habeşi Camii, İstasyon Mah. Merkez Camii, İstasyon Mah. Yavuz Selim Camii, Karadeniz Nur Camii, Mustafa Paşa Fatih Camii, Hacı Ömer Yalız Camii, Şehit Abdullah Horoz Camii, Eyüp Camii, Mutlukent Camii, Akşemsettin Camii, Yeşiltepe Camii, Ulubatlı Hasan Camii, Elmas Camii, Arifan Camii, Lokman Hekim Camii, İlyasbey Camii

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.