GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze’de vaka sayısı artıyor!

Gebze 22.10.2020 - 15:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de vaka sayısı artıyor!

PEHLEVAN VE KADIOĞLU’NDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, filyasyon analiz toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Gebze’de vaka sayısının arttığını belirten Pehlevan ve Kadıoğlu, son günlerde yeniden artışa geçen vakaların nedenlerini ve çözüm yollarını konuştu. Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu’nun katılımı ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan başkanlığında filyasyon analiz toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Gebze ilçesinde gerçekleştirilen koronavirüsle mücadele çalışmaları ele alındı. Müdür Kadıoğlu, Gebze’de koronavirüs vakalarında artış olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi; “Gebze’de son günlerde yeniden artışa geçen Corona virüs vakalarının nedenlerini ve çözüm yollarını, İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan Başkanlığında yapılan filyasyon toplantısında masaya yatırdık. Lütfen Maske, Mesafe ve Hijyene daha çok dikkat edelim!” MASKE AĞZI VE BURNU TAM KAPAMALI Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise vatandaşları tedbirlere uymaya davet ederek şu ifadelere yer verdi; “Maske seçiminde cerrahi maske dediğimiz maske kullanılmalıdır. Özellikle kalabalık ortamlarda, kapalı alanlarda maske kurallara uygun şekilde takılmalı ve çıkarılmamalıdır. Maske kullanırken en çok yapılan yanlışlar; maskenin çeneye ya da kola takılması. Maske ağzı ve burnu tam kaplayacak şekilde boşluk bırakılmadan takılmalıdır. Kişiden kişiye Koronavirüsü bulaşmasının birincil yolu, solunum, hapşırma veya öksürme yoluyla oluşan aerosoller veya küçük damlacıklardır.  Havada bulunan ve hastalık taşıyan partiküller ağız ve burundan kolaylıkla girerek hasta edebilmektedir. HEM KENDİMİZİN HEM SEVDİKLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN Kış aylarına girdiğimiz bu dönemde hem mevsimsel hastalıklar hem de koronavirüsten korunmak için mutlaka maske kullanılmalı, mesafe ve temizliğe daha fazla dikkat edilmeli. Hem kendimizin hem de çevremizdekilerin sağlığını korumak için maske takmak insani sorumluluğumuzdur. Maske takarak bulaş riskinin minimuma indirebiliriz. Ayrıca maske takmayan kişilere cezai işlem uygulanmaktadır. MASKE MESAFE VE TEMİZLİK Özellikle yaşlıların, kronik hastaların mümkün oldukça dışarı çıkmamasını, mutlaka maske takmasını öneriyoruz. Maske günlük olarak değiştirilmeli, kullanılan maskeler yere değil çöpe atılmalı. Birçok insan bana bir şey olmaz diyerek kurallara uymuyor. Böyle olunca genç yaşlı demeden hastalık yayılıyor. Tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik konusunda hassas davranmaya davet ediyorum. Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.”
PEHLEVAN VE KADIOĞLU’NDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, filyasyon analiz toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Gebze’de vaka sayısının arttığını belirten Pehlevan ve Kadıoğlu, son günlerde yeniden artışa geçen vakaların nedenlerini ve çözüm yollarını konuştu.

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu’nun katılımı ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan başkanlığında filyasyon analiz toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Gebze ilçesinde gerçekleştirilen koronavirüsle mücadele çalışmaları ele alındı. Müdür Kadıoğlu, Gebze’de koronavirüs vakalarında artış olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi; “Gebze’de son günlerde yeniden artışa geçen Corona virüs vakalarının nedenlerini ve çözüm yollarını, İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan Başkanlığında yapılan filyasyon toplantısında masaya yatırdık. Lütfen Maske, Mesafe ve Hijyene daha çok dikkat edelim!”

MASKE AĞZI VE BURNU TAM KAPAMALI

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise vatandaşları tedbirlere uymaya davet ederek şu ifadelere yer verdi; “Maske seçiminde cerrahi maske dediğimiz maske kullanılmalıdır. Özellikle kalabalık ortamlarda, kapalı alanlarda maske kurallara uygun şekilde takılmalı ve çıkarılmamalıdır. Maske kullanırken en çok yapılan yanlışlar; maskenin çeneye ya da kola takılması. Maske ağzı ve burnu tam kaplayacak şekilde boşluk bırakılmadan takılmalıdır. Kişiden kişiye Koronavirüsü bulaşmasının birincil yolu, solunum, hapşırma veya öksürme yoluyla oluşan aerosoller veya küçük damlacıklardır.  Havada bulunan ve hastalık taşıyan partiküller ağız ve burundan kolaylıkla girerek hasta edebilmektedir.

HEM KENDİMİZİN HEM SEVDİKLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN

Kış aylarına girdiğimiz bu dönemde hem mevsimsel hastalıklar hem de koronavirüsten korunmak için mutlaka maske kullanılmalı, mesafe ve temizliğe daha fazla dikkat edilmeli. Hem kendimizin hem de çevremizdekilerin sağlığını korumak için maske takmak insani sorumluluğumuzdur. Maske takarak bulaş riskinin minimuma indirebiliriz. Ayrıca maske takmayan kişilere cezai işlem uygulanmaktadır.

MASKE MESAFE VE TEMİZLİK

Özellikle yaşlıların, kronik hastaların mümkün oldukça dışarı çıkmamasını, mutlaka maske takmasını öneriyoruz. Maske günlük olarak değiştirilmeli, kullanılan maskeler yere değil çöpe atılmalı. Birçok insan bana bir şey olmaz diyerek kurallara uymuyor. Böyle olunca genç yaşlı demeden hastalık yayılıyor. Tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik konusunda hassas davranmaya davet ediyorum. Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.