Gençlere hibe esnafa destek

Gebze 02.02.2016 - 08:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gençlere hibe esnafa destek

AK Parti'nin seçim vaatlerinde ve 64'üncü Hükümetin eylem planında yer alan, 1 ayda uygulamaya konulan çalışmalarla ilgili '1 Ayda Gerçekleştirilen Vaatler' başlığıyla kılavuz hazırlandı. 64'üncü hükümetin gerçekleştirdiği vaatleri şöyle:

* Emekli çalışanlardan yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı.  * Gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek. * Gençlere çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında destek.  * Gençlere 100 bin lira faizsiz kredi desteği.  * Lisans öğrencilerinin 330 lira olan bursu 400 liraya çıkarıldı.  * Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği.  * Seracılar tarımsal sulama abone grubuna dahil edildi.  * Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi desteği.  * Asgari ücret bin 300 liraya yükseltildi.  * Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık bin 200 lira zam.  * Astsubay emeklilerinin intibak sornu çözüldü.  * Askeri öğrenci harçlıkları 400, ererbaş harçlıkları 100 lira oldu.  * KOBİ'ler için kefalet limiti yükseltildi, vadeler artırıldı.  * Yemde ve gübrede KDV tamamen kalktı. * 5 dönüm altında yetiştiricilik yapan çiftçilere destek düzenlemesi çıkarıldı.  * Elektronik kimlik kartı için yasal düzenleme geçti, pilot uygulama başlıyor. BEDAVA HASTANE Torba yasada gençler için yer alan müjdeler şöyle:  * Öğrencilerden pasaport harcı alınmayacak.  * 29 yaşından küçük girişimcilere, vergi kolaylığı sağlanacak. Kazançlarının 2016 yılı itibarıyla 12 bin 600 liralık kısmı 3 yıl vergiden muaf olacak.  * Lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar ise 25 yaşını geçmemek şartıyla primleri 2 yıl boyunca devlet tarafından ödenecek ve borçlarısilinecek.
AK Parti'nin seçim vaatlerinde ve 64'üncü Hükümetin eylem planında yer alan, 1 ayda uygulamaya konulan çalışmalarla ilgili '1 Ayda Gerçekleştirilen Vaatler' başlığıyla kılavuz hazırlandı. 64'üncü hükümetin gerçekleştirdiği vaatleri şöyle:

* Emekli çalışanlardan yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı. 

e proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek.

Gençlere çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında destek. 

Gençlere 100 bin lira faizsiz kredi desteği. 

Lisans öğrencilerinin 330 lira olan bursu 400 liraya çıkarıldı

a 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği. 

Seracılar tarımsal sulama abone grubuna dahil edildi

* Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi desteği. 

Asgari ücret bin 300 liraya yükseltildi. 

Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık bin 200 lira 

Astsubay emeklilerinin intibak sornu çözüldü. 

Askeri öğrenci harçlıkları 400, ererbaş harçlıkları 100 lira oldu. 

KOBİ'ler için kefalet limiti yükseltildi, vadeler artırıldı. 

Yemde ve gübrede KDV tamamen kalktı.

5 dönüm altında yetiştiricilik yapan çiftçilere destek düzenlemesi çıkarıldı

* Elektronik kimlik kartı için yasal düzenleme geçti, pilot uygulama başlıyor.

BEDAVA HASTANE
Torba yasada gençler için yer alan müjdeler şöyle: 

Öğrencilerden pasaport harcı alınmayacak

* 29 yaşından küçük girişimcilere, vergi kolaylığı sağlanacak. Kazançlarının 2016 yılı itibarıyla 12 bin 600 liralık kısmı 3 yıl vergiden muaf olacak. 

Lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar ise 25 yaşını geçmemek şartıyla primleri 2 yıl boyunca devlet tarafından ödenecek ve borçlarısilinecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.