Gözler Onlarda!

Darıca 17.04.2018 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gözler Onlarda!

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA (Programme for International Student Assessment), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD’nin (Organisation for Economic Cooperation and Development) üç yıllık aralarla düzenlemekte olduğu ve 15 yaş grubu öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik yapılan tarama sınavında yer alacak olan Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik bir motivasyon programı düzenlendi. Dünya sıralamasında son sıralarda yer alan ülkemizin bu derecesini yükseltemk, başarı seviyesini üst seviyelere çıkarmak adına yoğun bir çalışma programı düzenleyen Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Okul Müdürü Yakup Çelik  sınavda yer alacak öğrencilere tişört ve şapka hediye etti. “Ülkem için bende varım” sloganı ile sınav çalışmalarını sürdüren öğrenci grubu ve eğitimciler moral motivasyon programlarına da tabi tutuluyor. GÖZLER DARICALI OKULDA PISA projesi, zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubu öğrencilerin öğretim programlarında yer alan matematik, fen bilimleri ve okuma becerileri konu alanlarıyla ilgili bilgileri ne dereceye kadar öğrendikleri değil, sahip oldukları bu bilgi ve becerileri içinde yaşadıkları toplumda karşılaştıkları gerçek ortamlarla ilişkilendirme ve olası sorunları çözümlemede kullanabilme yeteneğini ölçmeyi amaçlıyor. Bu amaçla öğrencilere çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu ve kapalı uçlu olmak üzere farklı türleri içeren toplam 100 soru sorulacak. Bu önemli sınavda gözler ulkemizi temsil edecek olan Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencilerinde olacak.

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA (Programme for International Student Assessment), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD’nin (Organisation for Economic Cooperation and Development) üç yıllık aralarla düzenlemekte olduğu ve 15 yaş grubu öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik yapılan tarama sınavında yer alacak olan Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik bir motivasyon programı düzenlendi. Dünya sıralamasında son sıralarda yer alan ülkemizin bu derecesini yükseltemk, başarı seviyesini üst seviyelere çıkarmak adına yoğun bir çalışma programı düzenleyen Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Okul Müdürü Yakup Çelik  sınavda yer alacak öğrencilere tişört ve şapka hediye etti. “Ülkem için bende varım” sloganı ile sınav çalışmalarını sürdüren öğrenci grubu ve eğitimciler moral motivasyon programlarına da tabi tutuluyor.

GÖZLER DARICALI OKULDA

PISA projesi, zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubu öğrencilerin öğretim programlarında yer alan matematik, fen bilimleri ve okuma becerileri konu alanlarıyla ilgili bilgileri ne dereceye kadar öğrendikleri değil, sahip oldukları bu bilgi ve becerileri içinde yaşadıkları toplumda karşılaştıkları gerçek ortamlarla ilişkilendirme ve olası sorunları çözümlemede kullanabilme yeteneğini ölçmeyi amaçlıyor. Bu amaçla öğrencilere çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu ve kapalı uçlu olmak üzere farklı türleri içeren toplam 100 soru sorulacak. Bu önemli sınavda gözler ulkemizi temsil edecek olan Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi öğrencilerinde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.