Kadına 5 koldan destek

06.03.2017 - 12:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kadına 5 koldan destek

Hükümet, istihdamı artırmak için pek çok destek veriyor. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ile de çalışan kadın sayısının artırılması amaçlanıyor. Desteklerin bazıları şöyle: ● Artı 1 istihdam seferberliği ile şirketlere teşvik veriliyor. Projede kadın istihdamı ön plana çıkarılacak. HİBE KREDİ VERİLİYOR ● Mesleki belge sahipleri ile 18 yaş üstü kadın ve 18-29 yaş arası genç eleman alanların işveren priminin tamamı 48 aya kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Alınan eleman İŞKUR'a kayıtlı işçi ise bu süre 54 ay oluyor. ● Aile Bakanlığı, iş kurmak isteyen kadınlara 15 bin lira faizsiz kredi sağlıyor. Proje başarılı olursa kredinin bir kısmı da hibe ediliyor. Kredi için 2 yıl geri ödeme istenmiyor. Bu sürenin ardından, 6 yılda eşit taksitlerle geri ödeme yapılıyor. KOSGEB de kadın girişimcilere 50 bin lira hibe kredi sunuyor. Yine KOSGEB'in farklı kredi destekleri var. BAKICI MAAŞI KARŞILANIYOR ● Annelerin istihdamdan kopmaması için torun bakan büyükannelere 425 lira maaş uygulaması başlatıldı. ● SGK, Antalya, İzmir, Bursa, Ankara ve İstanbul'da 'Çalışan annelere bakıcı desteği' veriyor. Annelere ayda 416 euroya kadar yardımda bulunuluyor.

Hükümet, istihdamı artırmak için pek çok destek veriyor. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ile de çalışan kadın sayısının artırılması amaçlanıyor. Desteklerin bazıları şöyle:

● Artı 1 istihdam seferberliği ile şirketlere teşvik veriliyor. Projede kadın istihdamı ön plana çıkarılacak.

HİBE KREDİ VERİLİYOR
● Mesleki belge sahipleri ile 18 yaş üstü kadın ve 18-29 yaş arası genç eleman alanların işveren priminin tamamı 48 aya kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Alınan eleman İŞKUR'a kayıtlı işçi ise bu süre 54 ay oluyor.
Aile Bakanlığı, iş kurmak isteyen kadınlara 15 bin lira faizsiz kredi sağlıyor. Proje başarılı olursa kredinin bir kısmı da hibe ediliyor. Kredi için 2 yıl geri ödeme istenmiyor. Bu sürenin ardından, 6 yılda eşit taksitlerle geri ödeme yapılıyor. KOSGEB de kadın girişimcilere 50 bin lira hibe kredi sunuyor. Yine KOSGEB'in farklı kredi destekleri var.

BAKICI MAAŞI KARŞILANIYOR
● Annelerin istihdamdan kopmaması için torun bakan büyükannelere 425 lira maaş uygulaması başlatıldı.
● SGK, Antalya, İzmir, Bursa, Ankara ve İstanbul'da 'Çalışan annelere bakıcı desteği' veriyor. Annelere ayda 416 euroya kadar yardımda bulunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.