Kebap Köfte Diye Domuz Yedirmişler

Ekonomi 24.03.2018 - 09:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kebap Köfte Diye Domuz Yedirmişler

Tarım Bakanlığı’nın açıkladığı hileli gıda listesinde ünlü markaların da olması kafaları karıştırdı..

Gıda Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklandı. Duyuruda, süt ürünlerinde bitkisel yağ, jelatin, nişasta tespit edildiği belirtildi. İçinde kırmızı et olduğu belirtilen ürünlerin çoğunda kanatlı eti tespit edildiği, özellikle pide ve yemek harçlarında sakatat, deri, baş eti gibi tağşişlere rastlandığı ifade edildi. Adana, sucuk, köfte gibi bazı ürünlerde de domuz ve tek tırnaklı eti belirlendi. Bitkisel macun ve bitkisel gıda takviyelerinde ilaç etkin maddesi sildenafile rastlandığı kaydedilen duyuruda, Pınar marka Uzun Sosis Avantajlı Paket de baş eti tespit edildi. Gönen Kırmızı Et Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi'nin ısıl işlem görmüş sucuğunda da kanatlı eti tespit edildiği.
Tarım Bakanlığı’nın açıkladığı hileli gıda listesinde ünlü markaların da olması kafaları karıştırdı..

Gıda Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve , bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklandı. Duyuruda, süt ürünlerinde bitkisel yağ, jelatin, nişasta tespit edildiği belirtildi. İçinde  olduğu belirtilen ürünlerin çoğunda  tespit edildiği, özellikle pide ve yemek harçlarında sakatat, deri, baş eti gibi tağşişlere rastlandığı ifade edildi. Adana, sucuk, köfte gibi bazı ürünlerde de domuz ve tek tırnaklı eti belirlendi. Bitkisel macun ve bitkisel gıda takviyelerinde ilaç etkin maddesi sildenafile rastlandığı kaydedilen duyuruda, Pınar marka Uzun Sosis Avantajlı Paket de baş eti tespit edildi. Gönen Kırmızı Et Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi'nin ısıl işlem görmüş sucuğunda da kanatlı eti tespit edildiği.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.