Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği fabrikada işçi kıyımı

Çayırova 13.09.2019 - 14:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği fabrikada işçi kıyımı

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği fabrikada işçi kıyımı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan referandum sürecinde ziyaret ettiği Darıca’daki VİP Giyim Fabrikası sendikal faaliyette bulunan 15 işçiyi işten çıkarıldı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan referandumun sürecinde ziyaret edip işçilerle öğle yemeği yediği VİP Giyim Fabrikası’nda Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası tarafından örgütlenme çalışması yapılıyor. Örgütlenme çalışmasının devam ettiği sırada sendikal örgütlenmeyi öğrenen işveren toplam 15 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan işçilerle ilgili olarak yarın fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası tarafından yapılacak olan basın açıklamasıyla ilgili, “Sendikamızın bir süredir örgütlenme çalışmalarını yürüttüğü İzmit/Darıca’da kurulu olan VİP GİYİM’de işveren sendikal faaliyetten haberdar olduktan sonra sendika örgütlenmesi yürüten öncü ve üye işçilerden toplamda 15 üyemizi işten çıkararak sendika düşmanlığı tavrı takınmıştır. YILDIRIMA, KORKUTMA VE GÖZDAĞI Ardından sendikal haklara saygı göstermeyen VİP GİYİM işçilerden e-devlet şifrelerini toplamaya başlamıştır. İşten atılma kaygısı güden birçok işçinin ise e-devlet şifrelerini vermek zorunda kaldığı bilinmektedir. Tespit ettikleri üyeler üzerinde istifa baskısı yapan yönetim, ustalar aracılığıyla da işçileri toplayarak sendikanın fabrikaya girmesi durumunda fabrikayı kapatacaklarını söylemiş yıldırma, korkutma, gözdağı politikalarına sığınmıştır. DERİTEKS olarak VİP GİYİM’e yapmış olduğumuz çağrı ise yanıtsız kaldığı gibi baskıların dozajı giderek artırılmıştır. Yaşanan bu süreci kamuoyuna duyurmak ve VİP GİYİM işçileriyle dayanışmayı büyütmek için yapacağımız basın açıklamasına tüm sınıf dostlarını, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz. Tarih: 14.09.2019 Cumartesi Günü, saat: 13.00. Yer: VİP GİYİM SAN. TİC. A.Ş. Pirireis Mahallesi Barbaros Caddesi Darıca/ Kocaeli.” denildi.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği fabrikada işçi kıyımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan referandum sürecinde ziyaret ettiği Darıca’daki VİP Giyim Fabrikası sendikal faaliyette bulunan 15 işçiyi işten çıkarıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan referandumun sürecinde ziyaret edip işçilerle öğle yemeği yediği VİP Giyim Fabrikası’nda Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası tarafından örgütlenme çalışması yapılıyor. Örgütlenme çalışmasının devam ettiği sırada sendikal örgütlenmeyi öğrenen işveren toplam 15 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan işçilerle ilgili olarak yarın fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası tarafından yapılacak olan basın açıklamasıyla ilgili, “Sendikamızın bir süredir örgütlenme çalışmalarını yürüttüğü İzmit/Darıca’da kurulu olan VİP GİYİM’de işveren sendikal faaliyetten haberdar olduktan sonra sendika örgütlenmesi yürüten öncü ve üye işçilerden toplamda 15 üyemizi işten çıkararak sendika düşmanlığı tavrı takınmıştır.

YILDIRIMA, KORKUTMA VE GÖZDAĞI

Ardından sendikal haklara saygı göstermeyen VİP GİYİM işçilerden e-devlet şifrelerini toplamaya başlamıştır. İşten atılma kaygısı güden birçok işçinin ise e-devlet şifrelerini vermek zorunda kaldığı bilinmektedir. Tespit ettikleri üyeler üzerinde istifa baskısı yapan yönetim, ustalar aracılığıyla da işçileri toplayarak sendikanın fabrikaya girmesi durumunda fabrikayı kapatacaklarını söylemiş yıldırma, korkutma, gözdağı politikalarına sığınmıştır. DERİTEKS olarak VİP GİYİM’e yapmış olduğumuz çağrı ise yanıtsız kaldığı gibi baskıların dozajı giderek artırılmıştır. Yaşanan bu süreci kamuoyuna duyurmak ve VİP GİYİM işçileriyle dayanışmayı büyütmek için yapacağımız basın açıklamasına tüm sınıf dostlarını, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz. Tarih: 14.09.2019 Cumartesi Günü, saat: 13.00. Yer: VİP GİYİM SAN. TİC. A.Ş. Pirireis Mahallesi Barbaros Caddesi Darıca/ Kocaeli.” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.