Kocaeli’nde korona vakaları ortalamanın üzerinde

Sağlık 09.08.2020 - 11:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli’nde korona vakaları ortalamanın üzerinde

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney vaka sayılarını değerlendirerek Kocaeli’deki vaka sayılarının Türkiye ortalaması üzerinde olduğunu söyledi. Covid-19 salgını ile ilgili son dönemde artan vaka sayısı ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Çok riskli bir bölgede yaşıyoruz. Vefat ve yoğun bakım sayılarımız düşük seviyede. Ancak vaka sayısında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. İlimiz, Türkiye geneli ile mukayese edildiğinde riski en yüksek kentlerden biri olarak dikkat çekiyor. Geçiş güzergahında olması, ilimizde bulunan çok sayıdaki limanlar bunun ana gerekçesi. Ayrıca günde 250-300 bin kişinin İstanbul-Kocaeli arasında gidip gelmesi söz konusu. Adam İstanbul’da çalışıyor, buradan oraya gidiyor, akşam da evine dönüyor. Ya da tam tersi şekilde oluyor” dedi.    

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney vaka sayılarını değerlendirerek Kocaeli’deki vaka sayılarının Türkiye ortalaması üzerinde olduğunu söyledi.

Covid-19 salgını ile ilgili son dönemde artan vaka sayısı ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Çok riskli bir bölgede yaşıyoruz. Vefat ve yoğun bakım sayılarımız düşük seviyede. Ancak vaka sayısında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. İlimiz, Türkiye geneli ile mukayese edildiğinde riski en yüksek kentlerden biri olarak dikkat çekiyor. Geçiş güzergahında olması, ilimizde bulunan çok sayıdaki limanlar bunun ana gerekçesi. Ayrıca günde 250-300 bin kişinin İstanbul-Kocaeli arasında gidip gelmesi söz konusu. Adam İstanbul’da çalışıyor, buradan oraya gidiyor, akşam da evine dönüyor. Ya da tam tersi şekilde oluyor” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.