Kocaeli’ye yeni santral!

Kocaeli 04.07.2019 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli’ye yeni santral!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde 1,32 MW kapasiteli Paşadağ Hidroelektrik Santral (HES) kurup işletecek

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde 1,32 MW kapasiteli Paşadağ Hidroelektrik Santral (HES) kurup işletecek. Başiskele Yuvacık Mahallesi Paşadağ mevkiinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından 1,32 MW kapasiteli Paşadağ HES Projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, Yuvacık içmesuyu arıtma tesisi yükleme havuzu işletme su seviyesi ile yükleme havuzu deşarj hattının Kiraz Dere ile kesiştiği yer arasındaki kot farkı kullanılarak enerji üretilecek. Tesis yıllık ortalama 2,35 GWh elektrik üretebilecek. Şalt sahası bulunmayan projede enerji iletimi uygun yerden şebekeye bağlanacak. ENERJİ ÜRETİM SÜRECİ Bu çerçevede Yuvacık içmesuyu barajından alınan ve Yuvacık İçmesuyu Arıtma Tesisi yükleme havuzuna gelen sulardan tesisin ihtiyacı dışında olanı deşarj edilerek Balaban İçmesuyu Deposu’na devam edecek ve isale hattına alınacak. İsale hattının Kiraz Çayı ile buluştuğu alan üzerinde santral binasına branşman ile alınan sular, türbinlenerek enerji üretilecek. Türbinlenerek enerjisi alınan sular kuyruksuyundan Kiraz çayına bırakılacak. Bu noktada türbinlenerek enerjisi alınan sular kuyruksuyundan yapılacak olan basınçlandırma havuzuna alınacak. Kuyruksuyu seviyesinde dolan havuzdan mevcut isale hattına bağlanarak tekrar iiletmeye alınacak. Yapılması planlanan Paşadağ HES Projesinin, 1 adet santral binası ve 1 adet basınçlandırma havuzundan oluşması planlanıyor. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde 1,32 MW kapasiteli Paşadağ Hidroelektrik Santral (HES) kurup işletecek

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde 1,32 MW kapasiteli Paşadağ Hidroelektrik Santral (HES) kurup işletecek. Başiskele Yuvacık Mahallesi Paşadağ mevkiinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından 1,32 MW kapasiteli Paşadağ HES Projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, Yuvacık içmesuyu arıtma tesisi yükleme havuzu işletme su seviyesi ile yükleme havuzu deşarj hattının Kiraz Dere ile kesiştiği yer arasındaki kot farkı kullanılarak enerji üretilecek. Tesis yıllık ortalama 2,35 GWh elektrik üretebilecek. Şalt sahası bulunmayan projede enerji iletimi uygun yerden şebekeye bağlanacak.

ENERJİ ÜRETİM SÜRECİ

Bu çerçevede Yuvacık içmesuyu barajından alınan ve Yuvacık İçmesuyu Arıtma Tesisi yükleme havuzuna gelen sulardan tesisin ihtiyacı dışında olanı deşarj edilerek Balaban İçmesuyu Deposu’na devam edecek ve isale hattına alınacak. İsale hattının Kiraz Çayı ile buluştuğu alan üzerinde santral binasına branşman ile alınan sular, türbinlenerek enerji üretilecek. Türbinlenerek enerjisi alınan sular kuyruksuyundan Kiraz çayına bırakılacak. Bu noktada türbinlenerek enerjisi alınan sular kuyruksuyundan yapılacak olan basınçlandırma havuzuna alınacak. Kuyruksuyu seviyesinde dolan havuzdan mevcut isale hattına bağlanarak tekrar iiletmeye alınacak. Yapılması planlanan Paşadağ HES Projesinin, 1 adet santral binası ve 1 adet basınçlandırma havuzundan oluşması planlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.