Marmara depremi denizin altından geliyor

Kocaeli 31.08.2016 - 09:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Marmara depremi denizin altından geliyor

Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depremi için "Marmara depremi denizin altından geliyor " dedi.

 Görür ayrıca deprem sonrası oluşabilecek tsunamiye de dikkat çekerek geçmişte 10 metre boyunda dalgaların görüldüğünü söyledi. "EN AZ 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE" 1999 depremleri Marmara’daki fayları tetikledi. İki artı iki dört. 250 yılda gerilecekken o kabuk, o depremler sayesinde çatırdıyor, yani her an deprem olabilir. Süre kısaldı. Üstüne basılan bir yayı düşünün. Marmara altındaki kabuk basınçta duruyor, boşalacak ki rahatlayacak. En az 7.2 şiddetinde bir kırılmadan bahsediyorum. TSUNAMİ OLUR MU? Prof. Naci Görür, olası Marmara Depremi'nde büyük bir tsunami oluşabileceğini söyledi. Görür şunları söyledi:"Okyanuslarla kıyaslanırsa, o kadar olmasa da Marmara'da da tsunami görüşmüştür. Son depremde de oldu. Değirmendere ve çevresi su altında kaldı. İTÜ olarak çalışmalarda Tuzla açıklarında 17 bin sene önce denizaltı heyelanı tespit ettik. Burada da 10 metrelik tsunami dalgaları oluştu"dedi.  
Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depremi için "Marmara depremi denizin altından geliyor " dedi.

 Görür ayrıca deprem sonrası oluşabilecek tsunamiye de dikkat çekerek geçmişte 10 metre boyunda dalgaların görüldüğünü söyledi.
"EN AZ 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE"
1999 depremleri Marmara’daki fayları tetikledi. İki artı iki dört. 250 yılda gerilecekken o kabuk, o depremler sayesinde çatırdıyor, yani her an deprem olabilir. Süre kısaldı. Üstüne basılan bir yayı düşünün. Marmara altındaki kabuk basınçta duruyor, boşalacak ki rahatlayacak. En az 7.2 şiddetinde bir kırılmadan bahsediyorum.
TSUNAMİ OLUR MU?
Prof. Naci Görür, olası Marmara Depremi'nde büyük bir tsunami oluşabileceğini söyledi. Görür şunları söyledi:"Okyanuslarla kıyaslanırsa, o kadar olmasa da Marmara'da da tsunami görüşmüştür. Son depremde de oldu. Değirmendere ve çevresi su altında kaldı. İTÜ olarak çalışmalarda Tuzla açıklarında 17 bin sene önce denizaltı heyelanı tespit ettik. Burada da 10 metrelik tsunami dalgaları oluştu"dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.