Merkez’den ekonomiye tam not

Ekonomi 02.08.2017 - 09:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Merkez’den ekonomiye tam not

Merkez Bankası 2017 yıl sonu enflasyon tahminini gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle yüzde 8.5'ten 8.7'ye yükseltirken, 2018 için yüzde 6.4'lük hedef korundu. Yılın üçüncü Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ekonominin gücünü koruduğuna dikkat çekerken, yabancı yatırımcı algısının pozitife döndüğünü, toparlanmanın sürdüğünü vurguladı. BORÇ STOKU DÜŞÜK SEVİYEDE Hazine'nin son dönemde gerçekleştirdiği yüklü borçlanma tartışmalarına da değinen Başkan Çetinkaya, "Borç stokunun GSYİH'ye oranı düşük seviyede. Ülke ekonomisine duyulan güven, Hazine borçlanmasında yabancı sahiplik oranını artıracak faktörler olacak" dedi. Gıda Komitesi'nin çalışmalarının kısmen de olsa sonuç vermeye başladığına dikkat çeken Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Raporda yer alan gıda varsayımının ima ettiği patika son yıllarda gözlenmiş en iyi ikinci yarı gıda enflasyonuna işaret ediyor. Alınan dış ticaret tedbirleriyle, TMO ve ESK başta olmak üzere yapılan yetkilendirmeler de üreticinin refahını koruyacak, aynı zamanda fiyat oynaklıklarını ve spekülasyonu azaltacak, sağlıklı ve istikrarlı fiyat oluşumuna katkı sağlayacak bir yapının oluşması hedefleniyor." Finansal piyasalarda oynaklığın ve risk priminin azaldığını kaydeden Başkan Çetinkaya, "Tedbir ve teşviklerin yanı sıra kamu yatırım, tüketim harcamaları iktisadi büyümeyi destekliyor. Cari açık göstergelerinde de iyileşme sağlandı" dedi. SABAH KAYNAK: Takvim

Merkez Bankası 2017 yıl sonu enflasyon tahminini gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle yüzde 8.5'ten 8.7'ye yükseltirken, 2018 için yüzde 6.4'lük hedef korundu. Yılın üçüncü Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan  Başkanı Murat Çetinkaya, nin gücünü koruduğuna dikkat çekerken, yabancı yatırımcı algısının pozitife döndüğünü, toparlanmanın sürdüğünü vurguladı.

BORÇ STOKU DÜŞÜK SEVİYEDE
Hazine'nin son dönemde gerçekleştirdiği yüklü borçlanma tartışmalarına da değinen Başkan Çetinkaya, "Borç stokunun GSYİH'ye oranı düşük seviyede. Ülke ekonomisine duyulan güven, Hazine borçlanmasında yabancı sahiplik oranını artıracak faktörler olacak" dedi. Gıda Komitesi'nin çalışmalarının kısmen de olsa sonuç vermeye başladığına dikkat çeken Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Raporda yer alan gıda varsayımının ima ettiği patika son yıllarda gözlenmiş en iyi ikinci yarı gıda enflasyonuna işaret ediyor. Alınan dış ticaret tedbirleriyle, TMO ve ESK başta olmak üzere yapılan yetkilendirmeler de üreticinin refahını koruyacak, aynı zamanda fiyat oynaklıklarını ve spekülasyonu azaltacak, sağlıklı ve istikrarlı fiyat oluşumuna katkı sağlayacak bir yapının oluşması hedefleniyor." Finansal piyasalarda oynaklığın ve risk priminin azaldığını kaydeden Başkan Çetinkaya, "Tedbir ve teşviklerin yanı sıra kamu yatırım, tüketim harcamaları iktisadi büyümeyi destekliyor. Cari açık göstergelerinde de iyileşme sağlandı" dedi.

SABAH

KAYNAK: Takvim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.