Misafirlerimiz Karaman ile çok mutlu

01.04.2015 - 13:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Misafirlerimiz Karaman ile çok mutlu

Darıca Protokolü, Sırasöğütler Mahallesi’nde Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan Geçici Okulda ağaçlandırma çalışmalarına katıldılar.

Programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve diğer idari müdürler katıldı. Eğitim ve öğretim gören Suriyeli öğrencilerle birlikte ders takip eden ilçe protokolü daha sonra okul hakkında basına bilgilendirme yaptılar. 24 öğretmenin eğitim ve öğretim verdiği okulda 2 müdür yardımcısı ve bir müdür görev yaparken okul sadece Sırasöğütler Mahallesi ve Darıca İlçesi’ndeki Suriyeli öğrencilere değil Gebze ve Çayırova’da bulunan Suriyeli öğrencilere de hizmet verdiği açıklandı. KARAMAN’DAN SÜPRİZ Darıca Kaymakamı Ömer Karaman 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları Luna Parka, Hayvanat Bahçesine götürüleceğini ardından ikramlarda bulunacağını açıkladığında Suriyeli öğrencilerden alkış tufanı koparken, Darıca belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ve kendisinin ismini Türkçe ve Arapça olarak tahtaya yazan öğrencilere de bisiklet gönderme sözü verdi. Daha sonra okul ile ilgili bilgilendirme yapan Kaymakam Karaman, “ Milli Eitim bakanlığınca yabancıların eğitime yönelik yayımlanan genelge ile Kocaeli Valiliğin emirleri doğrultusunda okulumuz Kocaeli ve Türkiye’de örnek teşkil etmiştir. Amacımız Suriye’den ilimize göç eden miltecilerin çocuklarına sağlıklı ve güvenlikli eğitim vermektir.”dedi. UNİCEF’İN KATKISI BÜYÜK Kaymakam Karaman, “Ağırlıklı ikamet ettikleri Sırasöğütler Mahallesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 8 derslikli prefabrike okulda, toplam 488 öğrenci ve 24 öğretmen görev yapmaktadır. Binanın donanımları ve öğretmenlerin maaşları UNİCEF tarafından karşılanmıştır.Darıca Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir Türkçe öğretmnein yanında 24 Suriyeli de öğretmen görev yapmaktadır.”dedi. PEYGAMBERİMİZ MEDİNE’YE MİSAFİR OLMUŞTU, SURİYELİLERDE BİZE MİSAFİR OLDU Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ta yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz’de Mekke’deki zulümden Medine’ye misafir olduğu dönemi biliyoruz. Bugün de Suriyeli din kardeşlerimiz bir zulümden kaçarak bizlere sığınmışlardır. Onlar bizim misafirlerimizdir. Onlara en iyi şekilde ev sahipliğimizi göstermeye çalışacağız.”dedi.
Darıca Protokolü, Sırasöğütler Mahallesi’nde Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan Geçici Okulda ağaçlandırma çalışmalarına katıldılar.

Programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve diğer idari müdürler katıldı. Eğitim ve öğretim gören Suriyeli öğrencilerle birlikte ders takip eden ilçe protokolü daha sonra okul hakkında basına bilgilendirme yaptılar. 24 öğretmenin eğitim ve öğretim verdiği okulda 2 müdür yardımcısı ve bir müdür görev yaparken okul sadece Sırasöğütler Mahallesi ve Darıca İlçesi’ndeki Suriyeli öğrencilere değil Gebze ve Çayırova’da bulunan Suriyeli öğrencilere de hizmet verdiği açıklandı.

KARAMAN’DAN SÜPRİZ

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları Luna Parka, Hayvanat Bahçesine götürüleceğini ardından ikramlarda bulunacağını açıkladığında Suriyeli öğrencilerden alkış tufanı koparken, Darıca belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ve kendisinin ismini Türkçe ve Arapça olarak tahtaya yazan öğrencilere de bisiklet gönderme sözü verdi. Daha sonra okul ile ilgili bilgilendirme yapan Kaymakam Karaman, “ Milli Eitim bakanlığınca yabancıların eğitime yönelik yayımlanan genelge ile Kocaeli Valiliğin emirleri doğrultusunda okulumuz Kocaeli ve Türkiye’de örnek teşkil etmiştir. Amacımız Suriye’den ilimize göç eden miltecilerin çocuklarına sağlıklı ve güvenlikli eğitim vermektir.”dedi.

UNİCEF’İN KATKISI BÜYÜK

Kaymakam Karaman, “Ağırlıklı ikamet ettikleri Sırasöğütler Mahallesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 8 derslikli prefabrike okulda, toplam 488 öğrenci ve 24 öğretmen görev yapmaktadır. Binanın donanımları ve öğretmenlerin maaşları UNİCEF tarafından karşılanmıştır.Darıca Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir Türkçe öğretmnein yanında 24 Suriyeli de öğretmen görev yapmaktadır.”dedi.

PEYGAMBERİMİZ MEDİNE’YE MİSAFİR OLMUŞTU, SURİYELİLERDE BİZE MİSAFİR OLDU

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ta yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz’de Mekke’deki zulümden Medine’ye misafir olduğu dönemi biliyoruz. Bugün de Suriyeli din kardeşlerimiz bir zulümden kaçarak bizlere sığınmışlardır. Onlar bizim misafirlerimizdir. Onlara en iyi şekilde ev sahipliğimizi göstermeye çalışacağız.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.